MotoNews.pl

Ogranicznik drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam problem, co zrobić,żeby drzwi "trzymały się" nieruchomo?
Jest tam taki ogranicznik. Kiedyś po otwarciu drzwi były nieruchome. Teraz jeśli samochód na nierówności, drzwi zamykają się.
Co zrobić by drzwi "trzymały"?
Pozdrawiam

u mnie w drzwiach od kierowcy tez to nie dziala, inne elegancko po otwarciu zachowuja swoja pozycje, i slychalem ze nie jedna lada tak ma, po prostu wyrabiaja sie juz.

A nie można tego naprawić?
Muszę zdjąć boczki drzwi i zobaczyć jak to jest skonstruowane!

ja zakupiłem nowe od DF za kilka zetów. mam nowe i działają poprawnie

nie wiem czy mozna naprawic, bede musial sie tez kogos poradzic.

A to się w sklepie nazywa po prostu "ogranicznik drzwi"?

Ogranicznik kosztuje niej niż 10PLN i wymiana jego to 10 minut....Wystarczy młotek , kombinerki i śrubokręt. Jak nie potrafisz sam tego zrobić to jesteś humanistą....

Oooo to coś nowego - nie wiedziałem, ze moza to dokupić. Krycho - sprawdź jeszcze te 2 śrubki czy masz dokręcone, bo jezeli nie to może to wystarczyć. Mi przód już od dawna nie działa - przyzwyczaiłem się, ale skoro można od DF'a to chyba je sobie założę.

Grzesiu - opisz to dokładniej, bo ja chyba jestem humanistą Napisz jak sie do tego zabrać i co rozebrać. Wiem, ze dostęp do tego w drzwiach po zdjęciu boczka jest marniutki.

Ja jestem humanistą , więc nic co ludzkie nie jest mi obce! Przy najbliższej okazji zdejme boczki i zobacze jak to wygląda!

Pozdrowionka!

Najbardziej skomplikowana czynność to wybicie bolca trzymajacego ogranicznik w słupku . Ścisnąłem kombinerkami górną część tego bolca i uderzałem delikatnie młotkiem od dołu w kombinerki. Przykręcenie do drzwi i wbicie bolca w swoje miejsce to już nie wymaga opisu.

Dzięki - zrozumiano