| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Proiss nasty b!tch Olsztyn | 2004-04-26 17:00:08 silnik chce ,ja byłem pierwszy |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-04-26 19:59:42 el... wykrec swiece w tym silniku wyczysc je, nie zaszkodzi napewno, sprawdz poziom plynow, oblookaj wszystkie kable przewody i kostki pod maska, poniewaz bedziesz go pewnie palil "na kablu" z innego auta mozesz zdjac przewod wn. z cewki.. pokrecisz silnik , iskry nie bedzie ale dasz czas silnikowi na zassanie oleju i wstepne smarowanko i zassanie paliwka do gaznika, podejrzewam ze nawet z kablem wn zapietym by nie odpalil od kopa ale kto wie...
co do holowania lub jazdy tym autkiem to nikt ci nic nie doradzi bo nie widzimy auta w jakim jest stanie, sam decyduj ale jesli odblokujesz kolo i nadal bedzie kawalek hamulca zeby to auto holowac i zatrzymac to czemu nie? rozrusza sie wszystko przy okazji i bedziesz sie mogl wsluchac w prace zawieszenia{jesli to ty bedziesz kierowal autem holowanym} i obczaic czy nic nie stuka puka itp....... |
Jesion128 F&F Sympatyk Łódka Bols Szuflandia | 2004-04-26 20:04:59 El skoro auto tak dlugo stało to zapewne nie ma przeglądu ani ubezpieczenia, więc chyba holowanie jest w tym przypadku niemożliwe..... |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-04-27 10:16:33 El a agdzie jest to auto ??????
Moze ktos z klubu mógłby oblookac sprawdzic co i jak .... |
TazDaFleia F&F Wolny Słuchacz :) fiat 127 BMW | 2004-04-27 10:42:49 ty najwyrzej pojedziemy napierw oblukac co i jak
a jesli bedzie wiesz rozumiesz grubsza sprawa to wtedy wrocimy po niego . moze ten koleszka moglby go podlutowac i sprobowac odpalic?? zanim my przyjedziemy?? i powiedz mu ze ze jak bedzie cos nieteges to za wszarz i o sciane pozdro P.S w takim razie ja tez chcem wymontowac pare detali od ciebie |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-04-27 10:53:10 prede wszysjtkim zdrowy akumulator...
1)przeczysć klemy - to oczywiste ale się zapomina w ferworze walki.. 2) włóz swój aku do tamtego auta 3) stary włóz do swego boliba 4) zepnij kablami 5) odpal swój bolid... 6) wykręc świece i pokręc silnikiem zeby bez oporów spręzania pociagnął olej i się przesmarował... oczywiście sprawdź olej... i inne strategiczne płyny.. 7) do gażnika paliwkiem chlusnij ale nie za ostro... nawet jak jest w gazniku to moze być wiecej wody niz benzyny.. 8. sprawdź iskre i takie tam... wkręc przeczyszczone swiece.. 9) START |
rogacek VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-04-27 11:15:24 ja moją ladziankę odpaliłem po 4 latach stania w taki sposób:
najpierw wykręciłem świece i nalałem do każdego gara po trochę oleju ( pół małej strzykawki) potem pokręciłem wałem. wtedy podłączyłem akku i pokręciłem bez świec. świece wyczyściłem i podłączyłem nowe kable. nalałem wody do układu chłodzenia. zamiast zbiornika paliwa podłączyłem baniaczek z benzynką na krótko do pompy. w zbiorniku na pewno wiele syfu było. do małego słoiczka nalałem benzyny i strzykawką w czasie kręcenia podawałem małe dawki w prost do gardzieli. no i udało się. zapalił. 8 lat temu kupiłem garbusa który stał 6 lat na ulicy. wielka kupa rdzy. naładowałem 6 V stary akkumulator, nalałem paliwka odpaliłem i pojechałem do domu. no ale to był garbus a nie włoska robota. garbus zawsze zapali. |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-04-27 11:23:16
ty uważaj co piszesz [ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-04-27 11:25:35 ] |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2004-04-27 11:45:53
Witam Wszystkich!!! @ CZUCZU...Auto jest w miejscowosci Biszcza....Ale problem jest w tym,ze kolesia nie ma przy nim...on mieszka gdzie indziej i dojezdza tam....Dlatego wlasnie nie proponowalem nikowmu,zeby podjechal oblukac... Bardzo dobrze,ze napisaliscie o tym,zeby krecic na sucho,bez swiec... Rozumiem,ze "krecenie walem" @
tazdafleia nie ekscytuj sie bo ci do tylka zajrze i wymonyuje pare detali A jak z "narzadami"??? mam zabrac ze soba caly bagaznik kluczy??? |
satiz F&F Sympatyk Bielsko-Biala | 2004-04-27 11:49:29 el_ coendanto..
Ja sie pisze na pas przedni bo moj jest znity i progi, jesli nie sa zjedzone.... A przede wszystkim odkupie od Ciebie drewienko ktore jest w sordku pod deska rozdzilcza, bo nigdzie nie moge tego dostac! |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2004-04-27 12:00:06 Satiz
jak z moim pasem przednim jest to nie wiem,bo oblupalem tylko blotniki i byla tam kupa szpachli i zywicy.... co do progow, to so OK, lewy ma mala dziurke posrodku,ale caly jest generalnie w porzadku...Co do drewienka,tez jest w porzadku....ma tylko [niestety] dziure na radio "Syfari" po stronie pasazera.... hmmmm......a tak BTW....czyzbys sugerowal pociecie autka na czesci??? |
satiz F&F Sympatyk Bielsko-Biala | 2004-04-27 13:04:30 Proponowales czesci. Nie wiem co chcesz zrobic z samochodem Wiec gdyby Ci sie zachcialo go ciac to ja bym bym chetny na elementy blachy. Szkoda,ze nie ma drewienka, ja mam jakies dziadostwo z dykty |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-04-27 18:47:51 czy silnikowi sie cos dzieje po dluzszym nieodpalaniu????
czy bardzo sie "dociera"?? odpalac na oleju starym czy moze wylac stary i jakiegos nowego zalac?? |
Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2004-04-27 19:58:58
Nie dykty, tylko laminatu. Chciałem Ci ze sklejki ustrugać toś nie chciał. |
TazDaFleia F&F Wolny Słuchacz :) fiat 127 BMW | 2004-04-27 22:15:16 ty ty zebym to ja ci sie do tylka niedobral wyslalem ci foty te do profilu no wiec juz koledzy powiedzieli co i jak wiec przygotuj sprzet klucze plyny itd oraz tyton - bo bez tytoniu ani ja ani ty niejestesmy klarowni transport bede mial raczej na 100 PS., foty na melia jacek.. wyslalem |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2004-04-27 22:22:24
Co prawda to prawda |