| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-03-10 13:50:23 Szkoda gadać... Nie oglądam wiadomości od ponad pół roku... Musze zacząć, bo widze, że robi sie nieciekawie... |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2004-03-10 19:15:38 Dziwicie sie ?
Dla mnie to bylo w 100% pewne ze Lepper dopnie swego... Zreszta sprawdzcie sobie kto na Leppera glosuje... Przede wszystkim rolnicy - dlaczego ? Prosto w oczy mowi calej tej debilnej zgraji ze sa zlodziejami. W innych kwestiach moze sie mylicale to przy takiej "ekstrawagancji" politycznej jest drobnostka. Druga strone jego zwolennikow stanowia ludzie, ktorzy stwierdzili ze w naszym kraju nie polepszy sie do poki nie zrobimy rewolucji... co to za roznica czy zaglosujemy na Leppera czy na Kwacha itd.. i tak bedzie chujnia.. z Lepperem przynajmniej bedzie "smiesznie". To cale podejscie Polakow do tego... Zreszta proponuje posluchac w Niedziele o 9:00 specjalnego wydania programu Moniki Olejnik "RING" - Lepper vs Rokita Moze byc ciekawie |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-03-10 19:42:50 To się Będziemy Tommy odwiedzać.
Ty bedziesz siedzieć bezpośrednio za odra a ja w Holandii Jednak moim zdaniem Lepper i tak nie zostanie wybrany w ostatecznych wyborach... tzn. tą myślą pociszam się na codzień W razie czego proponuję na wstepie, kolejny dzień po ogłoszeniu wników wyborów biec i wysypywac zagraniczne zborze na tory, to chociaż utożsamimy się z partią rządzącą |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-03-10 20:29:09 Ostatnio powstała nowa jednostka miary :
1 Lepper - ilość zboża potrzebna do zatrzymania dziesięciowagonowego pociągu. |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-03-10 21:43:17
tu sie nie ma co śmiać a płakac, koleś rosnie w siłe i to wcale nie jest smieszne jak co 4 polak na niego oddaje swoje glos tak naprawde nie ma partii politycznej, ani czlowieka ktora/ktory by wyciagnal kraj ze stanu jaki jest...kazda partia miala swoje 5 min w rzadzie i niestety sie nie sprawdzila, nie ma w rzadzie ludzi ktorzy mogliby zajac sie wladza...chyba ze bogaci, ktorym nie potrzeba juz wiecej kasy a nie dziady idace sie nachapac, mamy afere za afera-ciagle ktos cos kradnie...DRAMAT co do Rokity...to moj polityczny idol, naprawde-poznalem go osobiscie kiedys i uwazam ze to mistrz, ale niestety jeden niczego nie zalatwi |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-03-11 02:53:53 haha petersen skad naiwny wniosek ze bogaci nie czuja potrzeby wiekszego bogactwa?? przeciez oni wlasnie dlatego stali sie bogaci ze chca ciagle wiecej i wiecej..i to zdrowe..byleby przestrzegac regul gry..madrych sensownych regul..a u nas prawo jest liche..kolejne buble w sejmie powastaja..kolejne absurdalne albo populistyczne i krotkowzroczne przepisy
po pierwsze to rzadzic powinni ludzie wyksztalceni..wladza ludu juz byla..moim zdaniem bez wyzszego wyksztalcenia nie powinno sie byc w sejmie..i to co mowie nie oznacza braku szacunku do ludzi niewyksztalconych..ale po prostu niech kazdy robi to w czym jest dobry..sejmy to wladza ustawodawcza..prawo powini tworzyc ludzie wyedukowani w tym kierunku i koniec po drugie urzednicy podejmujacy strategiczne decyzje powinni odpowiadac za nie i miec tego swiadomosc..wcale nie mowie o tym o czym lepper zeby powsadzac wszystkich za kratki..chodzi mi o to zeby nie bylo takich sytuacji ja np z romanem kluska..zeby taki urzedas jeden z drugim zastanowili sie 5 razy zanim podejma durna brzemienna w skutki decyzje.. po trzecie skonczmy ta cholerna prywatyzacje..sprzedajmy co jest do sprzedania jak najszybciej..trzeba raz na zawsze ustalic co powinno zostac w rekach panstwa i nad czym nie mozna stracic kontroli (wg mnie jak najmniej takich firm powinno byc) a reszte sprzedac i nie plakac ze za bezcen..przeciez wartosc okresla wola nabywcow..cos jest warte tyle ile ktos chce za to zaplacic a nie tyle na ile sie np wycenia maszyny stojace w pustej hali..zawsze prywatna firma bedzie dzialala efektywniej od panstwowej.. i wiele wiele innych..ale nie mam sily na takie dlugie posty |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-03-11 03:08:36 zgadzam sie prawie ze wszystkim co napisałeś.
Nie zgodze się natomiast co do prywatyzacji. Pojedź do zomisu, a dowiesz się jak pracują ludzie w firmach państwowych. Robolowi się wszystko nalezy! on do roboty przychodzi z musu.... i tak pieniądze dostanie. Firma państowa to firma niczyja - taka jest prawda.....a firma bez właściciela to firma przynosząca straty...... W takich firmach nie ma jednego "nad" przezesa. Wszyscy są pracownikami najemnymi...łacznie z dyrektorem naczelnym/prezesem itp Tacy ludzie mają w nosie firme, w pracy siedzi od 8 do 15 i ma wszystko i wszyztkich w głębokim poważaniu. ....a jak mu każa przyjść w sobote to zrobi strajk...... Prawda jest taka - jedyna działająca firma to firma PRYWATNA! która ma mądrego właściciela.....który nie pozwoli sobie na związki zawodowe, nie pozwoli na strajki.... Nie podoba się? TO WYPIER....!!!!!!! |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-03-11 03:52:03 no ale chwila..tomek..ja napisalem dokladnie to samo.. mowiac skonczmy prywatyzcje mialem na mysli..dokonczymy..sprzedajmy co sie da i to zawsze bedzie taniej niz utrzymywanie tych firm za nasze pieniadze [ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2004-03-11 03:55:06 ] |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-03-11 10:29:38 nie nie qbaj.....to nie do konca jest tak, patrzac na zachodzie bogaci ludzie rzadza krajami, tacy ktorym juz tylko potzrebna wladza dla powiekszenia majatku, owszem, ale nie za wszelka cene jak to sie dzieje u nas ze jeden z drugim dziady wczoraj jedli chleb i zapijali woda a dzis woza sie Lanciami i za wszelka cene musza sie nachapac-stad te afery ciagłe, kradzieze majatku itd
bogaty czlowiek ma juz kase i tacy ludzie, w polaczeniu z madrymi, wyksztalconymi powinni rzadzic krajem a nie debile od Leppera wysypujacy zboze na tory, robiacy cyrk i mowiacy to co ludzie chca uslyszec dlaczego Lepper ma coraz wieksze poparcie...to proste mowi ze mamy rezerwy bankowe ze mamy to i tamto, ze mozna to wykorzystac i ludzie slepo w to wierza, a tak naprawde to juz ostatnia deska ratunku by byla, w razie czego co by bylo dalej... inny przykład Romuś Giertch i jego pozal sie Boze LPR, błazen jakich mało, krzyczy przeciwko UE chyba najglosniej, ale jezeli chodzi o obstawienie stanowisk w parlamencie Unijnym to jest pierwszy-i gdzie tu madrosc Polsce chyba by sie przydał taki...Nikoś Dyzma bo obecni politycy z zadnej opcji nic nie sa w satnie zrobic, na to w tym momencie trzeba lat |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-03-11 10:34:44 poza tym bogaci ludzie chcac bardzej sie dorobic co beda robili....tworzyli przepisy dzieki ktorym bedzie mozna sie wzbogacic, czyli dzieki takim przepisom nie oni tylko skorzystaja, ale rowniez przecietny Kowalski handlujacy marchewka
zobaczcie jak pieknie Niemcy nas zalatwia, handel Polski z Rosja upadnie a zachod dopiero zacznie albo jeszcze bardziej sie rozwinie w tej kwestii-my bedziemy mieli porozpierd.... drogi tirami a oni zysk |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2004-03-11 12:46:15 Nie wszystko moze byc prywatne.
Chociazby dlatego ze prywatny zaklad moze oglosic upadlosc i sie zwinac... Co by bylo gdyby teraz Energetyka oglosila upadlosc albo Poczta Polska ? Ja osobiscie twierdze, ze wszystko co jest podstawą życia powinno być państwowe... energetyka, kanalizacja, telekomunikacja, TV, PKP, górnictwo... Dlaczego osoby prywatne potrafią zarządzać w taki sposób aby czerpać zyski z przędsiębiorstwa a państwo nie może ? Jedno i drugie ma takie same szanse. Poprostu należy obsadzić stanowiska dyrektorskie odpowiednimi osobami (tak jak qbaj napisal wykształconymi) i naprawde da się dużo rzeczy zrobić.. trzeba tylko chcieć. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-03-11 22:55:27
Zgadza się, ale zważ na falt, iz np. "nasz" prąd jest w chwili obecnej w rękach niemców, za co ktoś wziął poważne, ba - bardzo poważne pieniądze
Problem jest trochę innej materii. Jesli przyjrzymy się dokładnie kompetencjom osób zasadających na wysokich szczeblach władzy w przedsiembiorstwach państwowych, zobaczymy iz znakomita wikszość z nich ma zarówno odpowiednie wykształcenie jak i predyspozycje do piastowania powierzonych im stanowisk. Tego bowiem wymaga prawo, które jasno określa warunki jakie zobowiązany jest spełnić członek zarządu, rady nadzorczej, itp. Zakładu Ubezpieczeń, który może funkcjonować na rynku wyłącznie jako S.A lub TUW (towarzystwo ubezpieczeń wzajemnych). A pamietajmy, ze w Polsce niemalże 100% Zakładów Ubezpieczeń to instytucje (firmy) prywatne. To samo, w jeszcze większym zakresie tyczy się wysoko postawionych pracowników w instytucjach państwowych. Cała sprawa polega jednak na tym, iż w naszym kraju brak jest jakiegokolwiek systemu kontroli i weryfikacji (połączonej z odpowiednimi sankcjami) względem osób zasiadających czy tez kończących kadencje właśnie na wysokich szczeblach instytucji państwowych. Nikt, w żaden sposób nie "rozlicza ich" z dokonań jakie poczynili. Nie ważne, że ktoś np. ukradł z przyznanego mu transferu czy dotacji budżetowej połowe środków, przechodzi się na tym do pożądku dziennego, twierdząc jedynie iż pieniądze "gdzieś zniknęły". Niestety (a może na szczęście) w przyrodzie nic nie ginie (pieniądze także) więc ktoś, gdzies je w dalszym ciągu ma Co prawda, co jakiś czas, w celu ułagodzenia opinii publicznej i podania jakiejś ofiary na tacy mediom "na pożarcie" wyciąga się na światło dzienne w sumie najmniej istotną aferkę i w rezultacie nikogo nie skazuje... kończy się tak samo szybko, jak się zaczęło. Tak więc prócz wykształconych i kompetentnych osób na odpowiednich dla nich stanowiskach, potrzebny jest miarodajny, niezawisły i uczciwy sposób kontroli działań tychże osób przez odpowiednie wyznaczone do tego organy Pozdrawiam - Speed R |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-03-11 23:12:36
sorki mój błąd |
Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2004-03-14 20:52:17
Było ciekawie !! Straszno i śmieszno ... A kto nie słuchał. to może posłuchać i teraz. Mozna ściągnąć całe nagranie: Część I Część II Część III Pliki mp3 po ok. 3,5 MB, razem ok 45 min. nagrania. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2004-03-14 21:44:10 słuchałem w drodze na giełde żerańską....myślałem że padne ze śmiechu Rokita wycisnął z lepera jego chamstwo, warcholstwo Myślałem że padne gdy słyszałem "panie....panie....panie Rokita....." |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2004-03-14 22:34:16 Witam.
Słuchałem w orginale. Rokita dał popalić Leperowi, zresztą Wiśniewski też.
To niemal 100% to lekka przesada bo największy zakład ubezpieczeń - PZU jes ciągle państwowy. Pozatym z kompetencjami ludzi zarządzającymi firmami państwowymi jest różnie. Mam namyśli byłych prezesów PZU i PZU Życie. Byli lekarzami i chyba kiepskimi zresztą menadżerami też. Dostali te funkcje po znajomości jako stanowiska partyjne od Krzaklewskiego. Firmy państwowe niektóre muszą być, ale powinny wyjść spod zarządu politycznego i jak będą właściwie zarządzane to będzie OK. Problemem dla nich są Związki Zawodowe, które przeszkadzają prawidłowo im funkcjonować. Przy dobrych zarobkach i bezrobociu ludzie zaczęliby szanować swoją pracę. Kobar |