| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2004-04-26 18:11:52 to nie musi byc pompa,mogly sie gdzies zuzyc lozyska slizgowe i puszcza olej... |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-04-26 18:20:34 podejrzewam że to uszczelniacz wału przy panewce od strony małego koła rozrządu, może źle poskładałeś te 2 pierścienie, lub pękł ci pierścień uszczelniający panewki i stąd puszczanie oleju.........
druga teza to że pękła ci klawiaturka w miejscu gdzie wchodzi rurka smarujacam z bloku, i ostatnia że masz wyrobiony wałek rozrządu lub jego siedzenia w bloku...... noooo, chyba że ci sie uchyliła zaslepka na wale |
blokus PF126p Sieroszewice | 2004-04-27 00:23:07
Pierscienie poskladalem tak jak byly, pekniecie jest mozliwe ale teraz nie jestem wstanie tego stwierdzic, klawiature wymienilem dzis tamta miala dosc duze luzy, blok byl tulejowany wraz z walkiem, zaslepka hmmm ale to by sie objawialo ciaglym brakiem cisnienia, a to sie dzieje dopiero jak temp oleju osiagnie okolo 100st. Dziwil mnie fakt ze panewki glowne zaraz po szlifie mialy porobione takie rysy, zrobione byly raczej specjalnie, szkoda ze zauwazylem to dopiero przy skladaniu silnika bym sie podpytal po co takie cos zrobili. Domyslam sie ze to ma niby poprawic smarowanie. |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-04-27 00:42:22 Ja mam taki problem, że po przekroczeniu 100*C silnik ta wolnych obrotach rytmicznie puka!! Po dodaniu gazu ustępuje. Dodam, że teraz śmigam na mizernej jakości oleju i jest to teraz dość częsty objaw. Wcześniej doputy śmigałem na gęstszym oleju zdarzało się to naprawde rzadko i to po ostrym przegrzaniu w trasie. Warto dodać, że silnik trzyma ciśnienie bo po wyłączeniu silnika kontrolka gaśnie po około 5-10sek. Macie może jakieś doświadczenia z czymś takim?? Co to może być?? |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-04-27 08:07:07 w fiacie 126p, świecenie lub migotanie kontrolki na wolnych obrotach przy nagrzanym silniku jest dopuszczalne, tak jest napisane w bibli o maluchu, lecz nikt nie che by swieciło Ja jak włożyłem wał z bisa i nowe panewki to przez pierwsze 2-3 dni miałem swiecnie na wolnych obrotach po np.15 minutowej jeździe z miasta do miasta na v-maxie. potem ustało. a co do ciebie BLOKUS może gdy tulejowali ci blok to poszły w kanaliki różne paprochy, opiłki itd, które teraz żłobią gładzie panewek [ wiadomość edytowana przez: _Arti_ dnia 2004-04-27 08:09:40 ] |
blokus PF126p Sieroszewice | 2004-04-28 17:54:55
Teoretycznie jest to mozliwe, jednakze szlifierz byl polecony przez dobrego mechanika, choc teraz troche obydwoje chyba spadna z pozycji "dobry". Wymienilem olej niestety nie moge zagrzac oleju tak mocno za krotkie odcinki no i jeszcze dopiero 600km przejechane wiec jeszcze nei chce sie nad nim znecac To byla ostatnia wymiana oleju na mineralny nastepna juz bedzie na full syntettyku widzialem lotosa ponizej 100zl za 4 litry, a juz slyszalem ze jest jeszcze taniej jak sie z beczki kupuje. Musze znalezc jais tani 10W50 lub 15W50. |