| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2004-04-27 15:32:28 ....no tak ale ta samarka ma 1500 a ja mam 1300.... predzej od tego kadeta.... tam jest 1300 na wtrysku...
a co do rzebienia to czy ja wiem.... wtrysk mechaniczny.... tylko kwesti spasowania wtryskiwaczy i kolektora..... ...no i trza to wszystko gdzies pomocowac.... na powaznie bede myslal o tym w wakacje... |
vulcanor SYMPATYCZNY GOŚĆ BYŁA SOBIE ŁADA 2107 ... KATOWICE | 2004-04-27 16:06:21 O boże tylko nie wtrysk mechaniczny to juz lepiej miec gaźnik, a najlepiej to podpasowac tak jak mówiłeś od kadeta 1.3i albo 1.4i ale tam juz jest elektroniczny wtrysk jednopunktowy, tak czy inaczej lepiej zakupic oryginał od samarki 1500 pełna elektronika i
i do tego wielopunkt(mniejsze spalanie i lepsze osiagi) napewno pojemnośc by nie miała takiego znaczenia najwyzej bys miał wiekszego kopa i troche wiecej by paliła albo i mniej bo to wtrysk w koncu, a co do wtrysku mechanicznego daruj sobie zapytaj sie kogoś kto ma stare audice i np golfa2 gti , jetta gti itp. jak to chodzi jak sie cos spieprzy to masakra |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2004-04-27 16:56:52 wtrysk do samary, jak obliczał pan Czech, kosztuje w granicach 8kpln +-.
wiec lepiej zakupić za tę cenę całę auto... z wtryskiem |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-04-27 18:16:30
Inna sprawa że pan Czech do najtańszych nie należy A słyszałem w sklepie że można np. kupić fabrycznie nowy cały silnik 1,8 (ponoć takowe są dostępnę |
Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2004-04-27 18:37:52 .... a co do mechanicznego wtrysku.... to mam takowy w Audi..... silnik 2.0 wielopunktowy wtrysk.... mieszanka sterowana komputerem..... sonda lambda..... itd. i powiem szczerze że jest rewelacyjny, fakt że w mojej okolicy jest tylko jeden warszta gdzie potrafia to dobrze wyregulowac.... ale tą regulacje robi się raz na dwa lata ... jeździłem i byłem "świadkiem" eksploatacji silnika 1.8 w Golfi II GTI... zagazowanym zwykła instalka i też nie było z nim żadnych problemów.... ale najpierw trza go było dobrze wyregulowac.... a ja myśle właśnie o takim wtrysku jak jest w tych golfach... wtrysk jednopunktowy w ogólnie nie wchodzi w gre. a poza tym to bede szukał tylko i wyłącznie po szrotach.... |
schwepes zezłomowałem Kraków | 2004-04-27 18:54:32
Na początek polecam przeczytać to: wtrysk w BISie ma bazie megasquirta. Jak widać nie jest to wcale droga impreza a efekty zabójcze Przede wszystkim jest to samodzielny komputer, który można podpiąć z MAP sensorem lub z TPSem, w zależności od tego co się uda taniej kupić Mapa paliwa ma 64 pola (z opcją rozszerzenia do 256), więc można stworzyć mapę do 8000obr z dokładnością do 1000obr (lub 500obr) Ostatnio do megasquirta pojawił się fajny soft umożliwiający podgląd wszystkiego na ekranie laptopa >Virtual Dashboard< i strojenie jednocześnie. Jest podgląd EGT, AFR, czasu wtrysku itp. dzięki czemu można prawie idealnie wystroić silnik bez użycia hamownii, tylko opierając się na AFR. Ja poważnie się zastanawiam nad zakupem. |
vulcanor SYMPATYCZNY GOŚĆ BYŁA SOBIE ŁADA 2107 ... KATOWICE | 2004-04-27 20:03:13 Quba z tego co wiem to wtrysk mechaniczny to wtrysk mechaniczny za wszystko odpowiada regulator składu mieszanki który sie składa z mechanicznych cześci we wtrysk K Jetronic bo wtrysk KE Jetronic ma już
elektohydraulczny strerownik ciśnienia regulatora mieszanki który jest streowany przez pseudo komputer ale reszta dział na zasadzie czystej mechaniki , ja bym w cos takiego sie nie pchał bo to jedynie komplikacje i późniejsze problemy, TAKŻE JEŻELI WTRYSK TO TYLKO PEŁNY ELEKTRONICZNY gdzie wtryski sa w pełni sterowane przez komputer i zapłon tak samo bo na przeróbke na mechaniczny wtrysk to strata $$$ i póxniejsze problemy |
Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2004-04-27 21:53:09 .... zgadzam sie.... ale tez nie zamierzam wydawac na to strasznie duzo kasy.... po prostu jak sie trafi okzaja bardzo tanio wyrwac K-Jetronic.... albo KE-Jetronic to wezme i pomysle co dalej... ale jeżeli chodzi o awaryjnosc i problemy z regulacjami itd. mechanicznego wtrysku to jestem zaskoczony Waszymi oppiniami.... naprawde 300 tys km Audi i żadnych problemów... kumpel zrobił w 6 m-cy 70 tys Golfem II GTi i wszystko było ok i to na gazie "zwykłym"....
... a jak sie trafi okzaja kupienia wtrysku elektornicznego ..... z osprzętem za berdzo rozsądne pieniądze DZieki za opinie POZDR z GÓR |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-04-28 00:35:30 A samemu wystroisz elektronika? W k-jecie to są chyba jakieś śróbki a do ustawienia nowszego ecu potrzebujesz minimum piggibacka(uzywany 500zl).
Ten megasquirt to raczej jedyny rozsądny wybór. Ciekawe ile wyszłoby kupienie tego? |
schwepes zezłomowałem Kraków | 2004-04-28 07:43:20
w tym linku który podałem jest cennik: - przepustnica + wtryskiwacz + MAT +TPS 50 zł - sonda lambda 15 zł - elektryczna pompa paliwa (zewnętrzna od poloneza trucka) 180 zł - komputer (zestaw podstawowy do samodzielnego montażu) 50$ (~200zł) - elementy elektroniczne do komputera ~200-250 zł - złączki, bezpieczniki, wężyki, cybanty, uszczelki, nietypowe śrubki itd. 150-200 zł Jedyną pewną ceną są tutaj - zestaw do samodzielnego montażu i elementy elektroniczne - jest to koszt ok. 400zł. Pozostałe elementy są używane i zależnie od tego jak się trafi można kupić je dużo taniej - ja np. mogłem kupić pompę paliwa za 80zł czyli 100zł taniej niż wg tego cennika. |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-04-28 18:33:41 Tak ale chodziło mi ile by w sumie kosztował sam komputerek, tzn wysyłka,cło itp. |