Czy na tym zdjęciu widze turbo [125]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy sinlik poniżej jest turbodoładowany czy ja jakoś dziwnie widze ??

Chyba widzisz dobrze!!! bo ja też widze na tej fotce turbinkę i to dość pokaźną

Zeckon, a masz jezcze jakies inne zdjęcia tego fiacika turbo??

na moje oczyto jakoś dziwnie podłączone to turbo i co to jest to przy pasie przednim ??jakby gaźnik ale w sumie nie wiem...więcej zdjeć prosimy i jakis opis czy coś bo widac ze zrobione dość konkretnie

pozdro

Tak jest to turbo, i co ciekawe gaźnik jest przed turbem czyli mieszanka dość mocno się nagżewa i możę dojść do wybuchu miesznki w turbinie. Zdjęcia już kiedyś były na forum te auto jeździ bodajże we włoszech.

o ile pamiętam to fotka jest z australii,a bylo o nim troche przy okazji wątku o turbo (chyba)

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Chyba dobrze ci sie wydaje, bo wycieraczki ma w angielska strone...

ja tam widze same kikuty zadnych wycieraczek nie ma...

ehehe ale "kikuty" sa po "angielskiej" stronie podszybia...

[URL=http://free.of.pl/f/fso/img00012.jpg]tu[/URL to chyba ten kant...

Gaźnik przed turbiną czyli układ draw-thru. Było tak robione seryjnie w mustangach i capri w silnikach 2.4l. Nic nie wybucha bo ciśnienie pewnie małe ale np takiego 3.8l v6(seria 105KM, z turbo 315KM) amerykanie ładowali 22psi(14psi - 1bar) i jeździł. Pewnie w tym fiacie seryjny gaźnik tyle że z większymi dyszami paliwa.

To zdjęcie jest z naszej strony,patrzcie jakie to dziwne rzeczy można czasemu nas znaleźć

Widziałem już wcześniej to zdjęcie i dało ono mi do myślenia. Ciekawe czy chodziło by to na instalacji gazowej pierwszej generacji?