Lusterko wsteczne - czujniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W lusterku wstecznym (w srodku auta) mam dwa czujniki.
Jeden jest na lustrze lusterka w rogu i onjest od sciemniania, jak ktos z tylu swieci (lusterko sie sciemnia).
ale z przodu lusterka w obudowie od strony szyby tez mam czujnik taki foto cos tam. Od czego on jest ?

Od tego samego, znaczy od ściemniania
Tak na moje oko, układ automatycznego przyciemniania lusterka działa w ten sposób, że porównuje oświetlenie z przodu i z tyłu i jezeli jest okreslona różnica, to przyciemnia lusterko.

moze nie luterko, ale okolice.
jest lampka a obok niej z obu stron soczewkowe takie lampeczki, jak one sie wlacza?

freezer:
no wlasnie nie jest tak do konca chyba jak mowisz.
Bo jak jedziesz i z przodu masz samochody i one swieca a z tylu jak ktos podjedzie to i tak sciemni.
No ale moze i masz racje. posprawdzam to wieczorem jak ciemno bedzie.

Cytat:
jest lampka a obok niej z obu stron soczewkowe takie lampeczki, jak one sie wlacza?

Pociagnij do siebie wlacznik swiatel mijania/pozycyjnych a Cie oswieci

Cytat:

Rozumiem
to jeszcze 1 odnosnie swiecidelek. po stronie pasazera jest takie fajne lustro w tej oslonie przeciwslonecznej. jak ono sie wlacza?

Cytat:
2004-04-27 13:14:00, DrA pisze:
Cytat:

Jak tak zrobisz to zapli Ci sie centralne swiatlo nad lusterkiem, te punktowe maja pstryczek elektryczek dla kazdego osobno.

Swiatlo w lusterku zapala się gdy podniesiesz klapkę.

Mniemam, ze kolega pytal o wlaczanie glownej lampki.

Pstryczki od tych punktowych sa zaraz obok lampek wiec chyba nietrudno wpasc na to jak sie je wlacza.

Cytat:
2004-04-27 14:47:32, DrA pisze:
Mniemam, ze kolega pytal o wlaczanie glownej lampki.

Pstryczki od tych punktowych sa zaraz obok lampek wiec chyba nietrudno wpasc na to jak sie je wlacza.

Pewnie tak, gdyby wygladaly jak pstryczki obadalem temat dokladniej. Niezle wkomponowane te pstryczki w obudowe tych lampek

a ja szukam tych klapek na lusterka oslony przeciwslonecznej po ktorych otworzeniu wlacza sie swiatlo. Nie bylo ich jak kupowalem Ome. poki co wl./wyl. oswietlenia zrobilem na takich plastikowych przesuwnych knyfelkach. w serwisie za te klapki wolaja jak za zboze moze ktos ma takie na zbyciu za rozsadna cene?