| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-03-21 15:08:19 Panowie i Panie....
100 000 obywateli ma inicjatywe ustawodawcza... gdyby tak przemyslec sprawe i stworzyc projekt ustawy pozwalajacej na czasowe wyrejestrowywanie aut i zaczac zbierac podpisy, wydaje mi sie mozna by znalezc 100 000 kierowcow ktorzy podpisaliby sie pod takim projektem (taki system istnieje m.in. w Niemczech). Pozwalal by on na nieplacenie OC skoro, auto jest czasowo wyrejestrowane... np w celach remontowych. Generalnie sam jestem jeszcze ciut za cienki w uszach by przygotowac cos takiego ale wydaje mi sie ze mialo by to sens. Co wy na to??? Czy warto jest sprobowac??? Mnie sie wydaje ze tak.... |
Lolek88 Wredne czerwone Rumia | 2005-03-21 15:20:22 Ciekawy pomysł, ale trzeba by sprawdzić jak to wygląda od sprawy prawnej (to wyrejestrowanie itd.) Zna się ktoś na tym? :> |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-03-21 15:22:29 Cytujac kol. Aldika z BMW Auto Klubu
|
Koras666 skoda extreme płock | 2005-03-21 15:29:59 gdyby ktos to ladnie napisal to ja jestem za
|
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2005-03-21 15:29:59 1. Mozna wprowadzic ustawe do sejmu a ona zostanie odrzucona w pierwszym czytaniu - tak bylo chyba niedawno z ustawa dajaca samotnym matkom kupe kasy na dzieci, zeby nie musialy sobie zawracac glowy praca
2. W naszym panstwie obowiazuje takie myslenie ze jak policja nie potrafi upilnowac zeby kazdy wyjezdzajacy na droge mial OC to trzeba uniemozliwic w ogole posiadanie samochodu bez OC. 3. Ubezpieczyciele maja lepszych lobbystow niz my, kierowcy. 4. Sa wieksze problemy, np. to ze akcyza i inne podatki za paliwo wedruja na cele nie zwiazane z drogami a drogi zamieniaja sie w to co widac. Nie mowiac o autostradach... |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2005-03-21 16:04:10 ja też jestem za i nawet pomoge rozpowszechniac to i zbierac podpisy! |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-03-21 16:05:40
WLACZYC W TO MEDIA!!!!!!!!!! OD BRUKOWCOW ZACZYNAJAC... TYLKO NAJPIERW TRZEBA MNIEJ WIECEJ WIEDZIEC CZEGO CHCEMY!!! |
barakuda F&F Sympatyk Fiat 132/Fiat125 lubartów | 2005-03-21 18:46:18 pomysł jak najbardziej dobry , tylko raczej i tak zostanie odrzucony bo to nie mała kasa tak jak z tymi funduszami gwarancyjnymi , ale spróbować warto ja sie podpisuje pod tym ![]() |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-03-21 21:50:57 moze zainteresowac tym jakis brukowiec?? Np. Super Express.... |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-03-21 23:00:48 Wszystko jest dobre na początek. Jeśli temat ruszy to już coś. Jeśli wyjdziemy z tym poza nasze forum to juz pierwszy mały sukcec |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-03-21 23:54:47 na razie najchetniej wsparcie zglasza Klub BMW ![]() |
_Szary stock Punto 75elx -4 ... Łódź | 2005-03-22 00:02:54 Jestem jaknajbardziej za |
Kiejstut Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2005-03-22 09:28:30 Ten temat poruszaliśmy już na forum FSOAK - przeczytajcie koniecznie !!
Tam powstal projekt aby OC nie było na żaden samochód tylko na kierowcę - tzn każdy kierowca musiałby mieć OC na siebie jako osobę i nie było ono związane z autem którym się porusza. Masz OC na siebie jeździsz dowolnym swoim, cudzym - i tak w razie wypadku odpowiadasz Ty a nie właściciel. Poza tym zdarzyło się komuś z Was jechać dwoma autami jednocześnie ??
Tylko, że sprawiedliwy system nie jest możłiwy w tym kraju związku z niedawną prywatyzacja PZU
Wnoisek : Nie kradnij, rząd nie lubi konkurencji !!
Ale jestem ZA, aby probować cos zmienić w kwestii OC. W wątku na FSOAK jest wiele pomysłów jak się za to zabrać Pozdrówka. Kiejstut |