| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2004-04-28 23:17:52
jest to jakis sposób, te instalacje maja automatyczny wtrysk gazu, czyli po przekreceniu kluczyka masz do komory wtłaczany gaz. mechanik pewnie tak Ci wyregulowal instalke ze tego gazu musisz miec wtrysniete sporo. sprobuj przekrecic kluczy, usłyszysz syczenie i po paru sekundach cyk. tzn ze wtrysk sie zakonczyl i sprobuj odpalic. a co do gazu to musisz go troche dodac zeby otworzyc przepustnice w gazniku i pozwolic zeby gaz dostal sie do kolektora |
Berecik Miłośnik FSO Ford Mondeo Szczecin | 2004-04-30 20:33:11 Zawsze możesz dać troche ssania, w sumie taki sam efekt jakbyś wcisnał pedał gazu, ale jak jest silnik zimny to (przynajmniej u mnie) szybciej sie odpala i nie trza deptać na gaz. Troche za dużo tego gazu |
chudson Polonez Gorzów Wlkp | 2004-05-02 14:36:36 Spajk on ma poldzia 92r a to raczej gaźnik, niesądzę aby wtrysk i komp miały tu prawo bytu. I nierozumiem czemu gazownik pokazał taką metodę.
Jeżeli goracy silnik odpala tylko z ssaniem to znaczy ,że w parowniku niema gazu ( i musi chwile pokręcić aby go zassać do mixera ) Natomiast jeżeli odpala szybciej gdy gaz jest w podłodze toznaczy że dostaje go za dużo. Nie przejmował bym się narazie , wkońcu to nowa instalka i wszystko musi się doszlifować. Mi działy się dziwne rzeczy aż zrobiłem 10tyś . Narazie nie warto wiele regulować bo efektu wielkiego to nieda , a regulacje najlepiej zrobić jak już się wszystko ustawi. Wtedy to zapło, świece i przewody , mieszanke , zaworki , filtr powietrza i powinno śmigac aż miło. A ja tankuje na Statoil od niedawna bo na Shellu mi dużo więcej palił ( Statoil 12l - 14l Shell ) |