MotoNews.pl
9 Drgania auta (47610/13) - PT

Drgania auta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam do was pytanie? Jade sobie autem jakies 40-50 zaczyna trząść autem potem ustaje przy 70 i to samo zaczyna sie koło 100.
Wyważyłem koła wymieniłem tarcze na nowe nie wiem co jeszcze może być przyczyną opony kupiłem nowe może być ugienta półoska albo coś w zawieszeniu pomóżcie

nie jestem pewien co dokładnie ale przyczyn morze być wiele gumy wybite , końcówki ,przekładnia , sforznie ,żadko ale czasem miska pod spręrzyną amoryzatora przegnije i jeszcze coś by znalazł ale zerknij na jeszcze czy niema ubytków na poduszkach silnika i skrzyni
panoni

nie jestem pewien co dokładnie ale przyczyn morze być wiele gumy wybite , końcówki ,przekładnia , sforznie ,żadko ale czasem miska pod spręrzyną amoryzatora przegnije i jeszcze coś by znalazł ale zerknij na jeszcze czy niema ubytków na poduszkach silnika i skrzyni
panoni

U mnie zaczęło telepać ( zamazał się obraz w lusterku wstecznym)
chwilę przed tym jak musieliśmy przerwać powrót ze zlotu i zdejmować bęben hamulca...Odklejona okładzina ze szczęki.

ja obstawiam poduchy silnika.
w II kolejnosci skrzyni, a w trzeciej - nawierchnie drogi jednego z naszych kolegow droga kiedys zdrowo "nastraszyla"....

No wlasnie u mnie to samo I to od jakiegos czasu. Przy predkosci ok. 50 km/h chwilke jakby gorzej auto sie zbiera, pozniej wszystko super i tak przy ok. 100 km/h strasznie drga kierownica - nie idzie sie rozpedzic Nie mam pojecia co to moze byc - felgi raczej nie, bo na zimowkach stalowych bylo to samo co teraz jest na alu letnich, opony tez chyba nie, bo przeciez w tamtym roku wszystko bylo OK. Jedyny slad to jakies jakby ocieranie i stuki w prawdopodobnie przednim prawym kole przy hamowaniu z malej predkosci. Czy ktos moze okreslic co mam zasugerowac mechanikowi A zasugerowac cos musze, bo mi inaczej pol auta wymieni