MotoNews.pl

Małe pytanko dotyczące Carinki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Mam pytanie, czy skrzynia biegów przy silniku 4A-FE 1.6 jest taka sama jak przy 1.8???

Jeszcze jedno, gdzie moge w internecie kupić extra dospasowane i w dobrej jakości welurowe pokrowce do CARINY E?? Kupiłem na allegro za 70zł niby szyte do Cariny a tu wszystko się filcuje, sciaga itp. dajcie mi namiar na jakis sklep internetowy - CENA NIE GRA ROLI (pod warunkiem że jest to przadna robota)

NARKA

to ja sie też o cos zapytam czy ktos wie gdzie we wrocku kupic dywaniki materałowe do Carinki

POKROWCE:
Z tego co wiem, to pokrowce na wymiar do wszystkich samochodów robi następująca firma:
P.P.H.I U. LEW-GAL
ul. Morcinka 12, 41-303 Dąbrowa Górnicza - Gołonóg
tel/fax: (32) 639-0772, (507) 136-350

Nie sprawdzałem, ale facet mówił, że mają do wyboru różne rodzaje materiałów oraz wiele kolorów.
Nie biorę odpowiedzialności za jakość tej firmy. Podaję tylko kontakt.

DYWANIKI:
Wiem, że pytanie dotyczy "wrocka", ale czytają to ludzie z całej Polski. Ja też długo szukałem dywaników. W końcu znalazłem faceta na giełdzie obok lotniska w Krakowie. Facet miał miejsce pod samym nasypem autostrady. Do wyboru kilka materiałów. Dywaniki wycięte dokładnie pod kształt (np. półka na lewą nogę itp.). Poza tym wyszywane napisy Toyota Carina E (z czcionką jak orginalna na samochodzie). Kolory zarówno dywaników jak i napisów do wyboru. Cena 55 zł. Kupiłem te dywaniki i jestem bardzo zadowolony.
Facet robił też dowolne wycięcia na zamówienie. Przygotowałem mu format z papieru na dywanik osłaniający tunel. Nie dałem zaliczki. Jednak okazało się, że facetowi zepsuł się samochód i więcej się na giełdzie nie pojawił - od pół roku. Dywaniki były szyte w Ostrowie Wielkopolskim. Może ktoś wie, gdzie w Ostrowie Wlkp. mogę znaleźć ten zakład szyjący te dywaniki? Tzn. w tej chwili nie mogę go już namierzyć a było to fajnie zrobione i myślę, że tanio. W ASO takich rzeczy nie mają, a jak facet mi coś pokazał, to w ogóle nie pasowało, kosztowało 150 zł i oczywiście nie miało nawet znaczków Toyoty .