MotoNews.pl
3 Kupic accenta (132350/90) - PT

Kupic accenta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. mam okazje kupic hyundai accent 1.3ls rok 1996 i chcialbym dowiedziec sie na jego temat troszke wiecej informacji:
1 ile pali
2 jaki to jest silnik, czyli jaka ma moc
3ogulnie co sadzicie o autach z tego rocznika
za wszystkie wypowiedzi mile dziekuje jesli ktos chce moze dac jakies linki na temat tego modelu.

oraz mile widzian wypowiedzi o innych jednostkach napedowych accentow z rocznikow 1995-1998/9

witam, mam accenta 3D 98r. poj 1.3 84KM jestem bardzo zadowolony, przebieg 150tyś mam go od 6 lat i nic nie naprawiałem jedynie podstawowa wymiana eksploatacyjna, - olej, filtr, świece itd robie to co 15tyś - wszystko gra polecam to autko

dzieki za odp. rem-pow ogulnie interesuje mnie jednostka 1.3ls czy to jest ten sam silnik co twuj? jak z spalaiem w tym autku?

Ja wprawdzie mam 1,5, ale się wypowiem:

Pali niedużo - mój średnio z roku 7,8 l (praktycznie po mieście) - model z silnikiem 1,3 pali ciut mniej

Moc silnika 1,3 to chyba 82 KM

Przy kupnie radzę zwrócić uwage na tylne nadkola - często wychodzi tam rdza.

Ogólnie autko mało awaryjne, czasami coś trzeba zmienić, ale części są w miarę tanie i dostępne.

PZDR

MISTER

dzieki za odpowiedz. i oczywiscie wszystkie odp. i wypowiedzi na temat accentow mnee interesuja ogulnie chce zebrac jaknajwiecej wjadomosci o tym autku aby je wkoncu kupic

Miałem dokładnie takiego, 1.3ls z '96r. Jeździłem nim ponad 3,5 roku, nie było naprawde problemów,przeglądy co 15tys. w sumie miał 190tys kiedy go sprzedałem i oczywiście kupiłem nowszego accenta Silniczek bardzo żwawy,palił malutko,w mieście 7.1l na trasie przy ciśnięciu tak 140 w 4 osoby w pełnym załadowaniu ok 6-6.5l Przy 160tys.założyłem gaz,palił litr więcej niż benzyny.Sprawdź przednie wahacze czy nie zardzewiały(w huyndaiu wymianiali na nowe w 2004r-wada fabryczna) no i ogólnie zawieszenie.Mi coś przód stukał ale jeździłem tak od kupna,nic to nie przeszkadzało tylko denerwowało czasami.Trzeba też przyzwyczaić się do zmiany biegów,skok dźwigni jest bardzo długi bo jest na linkach,które też trzeba czasami smarować,najlepiej po zimie.Dodam,że moi starzy też takiego kupili tyle że '99r. i też są zadowoleni-bez problemów.

cze i dzieki za wypowiedzi . choc spodziewalem sie wiekszej ilosci not to i tak te tu przekonuja ale jakby ktos jeszcze mial ochote smialo niech sie wypowie

Wg faktor poprzedniego wlasciciela i moich doswiadczen to tylko regularne serwisy w ASO oraz wymiana czesci ze starosci lub zuzycia.

Poprzednik - tłumik i 1 wachacz

Ja - "miekka" czesc tlumika, 2 wachacz, 4 amory, 2 sprezyny.

Autko ma juz 11 latek.

witam. tak wiec jest kupiony hyundai acc 1.3 coupe 3d rok 98 i jest na nim naklejka "zeus" i tu pytanko czy to jakis typ modelu. dzieki za odp. pozdro

ja kupilem accenat przed wakacjami- 1.3 z 95 roku. Sluchaj, bylem w podobnej sytuacji, poniewaz nikt ze znajomych nie mial hyundaia i kazdy do niego podchodzi sceptycznie, wiesz...w koncu koreanczyk. Ale koreanczyk, ktory idzie w strone Japonii, czyli jak mowia jednych z najlepszych i najmniej awaryjnych samochodow swiata. Ja mam go ponad pol roku i ejstem bardzo zadowolony. Nic tak naprawde jeszcze przy nim nie robilem, co mnie bardzo cieszy, poniewaz jestem studentem i nie mam pieniedzy na wymiany.
Jesli chodzi o spalanie, to tak jak pisali poprzednicy, pali ok 7,5l. w miescie, czyli nie ejst zle, poniewaz cinquecento 50cio konne pali podobnie, a zauwazmy, ze tu z 1.3 masz 82-86KM (roznie podaja).
Dobrze zrobiles kupujac accenta!

witam.
jesli kupiles accenta 96, 1.3 k sprowadzonego z Niemiec to wedlug mnie mozesz miec silnik o mocy 75 km. na rynku polskim byly wtedy silniki 1.3 o mocy 82 km (cos w okolicy). na niemieckim natomiast ten 75 km. ja mam tez 96 i 1.3 (mala roznica, ze gls) i ma wlasnie 55kw (75 km).
jesli masz takowy to jest on oszczedniejszy od tego z krajowego rynku. ma nieco mniejsza moc ale wg mnie majac do wyboru to wziąłbym 75 km (spalanie mniejsze). naturalnie ja kupując accenta nie wiedzialem praktycznie nic o tych silnikach/mocach.
osobiscie mam pewne problemy z autkiem ale jesli chodzi o przyspieszenie i spalanie to wg mnie jest na przyzwoitym poziomie.
w lecie na trasie (spokojna jazda, v < 130 lm.h) spalil kolo 5 l.
powodzenia z accentem

Accent 3d 95r 1.5 90 km,przebieg 116 tys.,9 m-cy w kraju spalanie ok.8l/100 wymieniony olej,filtr,pasek rozrządu,uszczelka pod kapą zaworów,ostatnio łożyska w alternatorze.Generalnie leję paliwo i śmigam bez problemów.Nie wiem co to kłopoty z rozruchem podczas dużych mrozów ,na dotyk i w drogę.Autko dobrze się prowadzi,zrywne i spokojnie można wyprzedzać.Trochę skrzypią plastiki ale cóż nie wymagajmy cudów.Polecam!!!Aha tylko krajowe dziury dają się pomał u we znaki zawieszeniu...