Super oes miasta Dębica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a wiec dnia 6 CZERWCA od godz 10 w Dębicy odbedzie sie super oes czyli taki rajdzik na czas czy jakos tak, o puchar burmistrza i organizuje go automobilklub i bedzie on podzielony na kategorie

Klasa 1 126p 600 i 652 ccm
Klasa 2 do 903ccm
Klasa 3 904-1300ccm
Klasa 4 1301-1600ccm
Klasa 5 powyzej 1600ccm
Klasa otwarta dla tych co maja licencje

wpisowe to 20zł potrzeba kaski i trzeba posiadac ubezpieczenie OC i nie jestem pewien czy NW to sie dowiem jeszcze ale jesli ktos ma klatke w aucie to nie musi tego miec< ale jakby co to daje nr to automobilklubu 0-14 6703821 i jakby ktos byl chetny to zapraszamy...

ja mam pytanko
jaka jest charakterystyka trasy
długość
jaka nawieżchnia
i jakie prędkosci mozna uzyskiwać
czy czasami nie jest to jakiś kręcioł
no i czy są nagrody i jakie

ooo, bede na pewno. Rok temu wyjalem klase do 1600

Rafal: Jezeli miejsce to samo (pewnie tak), to jest to duzy parking z wysepkami, krawezniki niskie ale w trawie moze cos wystawac. Nawierzchnia to brudny, zwietrzaly asfalt pokryty czesto drobnymi kamyczkami wiec mozna sie troche poslizgac... tarsa w miare szybka, typu prosta, zakret 90, jakis luk itd. ze dwa nawroty i kilka ciasniejszych zakretow. Taki dosyc szybki kreciol. Twoim malcem to pewnie do 100 mozna sie rozbujac. A co do dlugosci to nie wiem, mysle ze 1,5 KM ale organizatorzy spokojnie moga dluzsza trase wyznaczyc. No i na koniec najlepsze dla Ciebie: nie mysl ze jestem taki dobry ze wygralem klase, po prostu obsada nie jest najmocniejsza i wg. mnie nie byloby na Ciebie "bata" . Chociaz beda pewnie moi kumple z AMK Tarnow co jezdza w GSMP i PPZM, ale CC/SC to objedziesz bez problemu... Ew. z Sierra Cosworth mozesz sie poscigac, ostatnio jezdzi u nas taki matador z Mielca i odwaznie sobie poczyna

tak yapko trasa jest prawie identyczna noi to jest taki kreciol a nagrody to sam nie wiem moze sie dowiem jeszcze a ty rafalmaxi nie wiem czy by ci sie oplacalo przyjezdzac taka furką na takiego kreciola ale fajanie by bylo cos takiego zobaczyc mam plan tej trasy to go wrzuce tutaj

[ wiadomość edytowana przez: boombel dnia 2004-05-20 10:44:12 ]

pewnie tam przyjade do Was:]
jak tylko bede mial kase na oc

Poniewaz watek ma tematyke KJSowa, to pozwole sobie na mala dygresje. Nie wiem czy zwrociliscie uwage, ale w regulaminie ramowym KJS na rok 2004 blednie okreslono parametry klasy pierwszej, tzn. jest tam ciekawy blad stylistyczny. Mam na mysli sformulowanie "Fiat 126p 600 i 652cm3". Otoz prawidlowo powinno byc albo dokladnie czyli "594 i 652" albo w zaokragleniu czyli "600 i 650". Najwyrazniej panowie z PZMotu niewiele mieli do czynienia z Maluszkami. Ale pomysl na utworzenie takiej klasy markowej popieram, jakkolwiek juz wczesniej w wielu KJSach byla organizowana. Nie myslcie ze sie czepiam o szczegoly - nudzi mi sie po prostu

boombel zapodaj trase jakiś link

OK trasa i mniej wiecej jej opis bedzie jeszcze dzis

Nie znam dokladnie dlugosci trasy ale jej czas przejazdu najednym okrazeniu to okolo 2 min . a ile bedzie okrazeni jeszce nie wiem nawiezchnia aswaltowa ale zdazaja sie jakies piaski itp...

[ wiadomość edytowana przez: boombel dnia 2004-05-27 22:00:34 ]

Trasa prawie jak rok temu, brakuje tylko "slupka" w bialym kwadracie wewnatrz wysepek. Jak bedzie malo ludzi a beda sedziowac chlopaki z Tarnowa jak ostatnio to postaram sie ich przekonac do wydluzenia trasy albo dodatkowego przejazdu... Zreszta jak nie bedzie "naszych" to tez bede lobbowal za wydluzeniem trasy Ogolnie mi sie podoba, mam nadzieje ze fura bedzie na chodzie...

pewnie i ja postrama sie tam pokazac jak tylko fundusz na to pozwoli i skrzynka bo mi ostatnio szwankuje trace trzeci bieg!!!!!!!!!!!!!!!!!11

ile sie placi za start?

płaci sie 20zł wklej tu wam regulamin tylko musze go zeskanowac to tam pisze dokladnie co i jak....

rajdzik zapowiada sie ciekawie sam bede startowal

tylko najpierw musze wymienic poloski i rozrzad ale dam rade

[ wiadomość edytowana przez: boombel dnia 2004-05-27 22:02:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: boombel dnia 2004-05-27 22:03:30 ]

i jednak trzeba miec to NW

jak wybiera sie ktos do debicy na tego kreciola moglby sie wpisac to tylko tak dla mojej ciekawosci i jaka furka oczywiscie aha i jeszcze jak ktos chce traske i regulamin to wysle na maial bo moj uzdoloniony braciszek zdjal stąd

Ja niestety malca na razie nie mam na chodzie,
wydmuchało mi uszczelki na głowica-kolanko, a na dodatek waz zwrotny mi spadł u podnoza baku i calutki bak poszedł w trase jescze takiego spalania nie mialem 15l/100km to chyba dobry wynik. Wiec musze go zrobic ale dopiero w nastepnym tygodniu nad nim posiedze. Ale do debicy sróbuje przyjechac BRAVA jak tylko bede mógł
cze