Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() -DLUGI- Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-05-09 15:48:37 W Polonezie na jednopunktowym wtrysku mam założony gaz ( ELPIGAZ z kompem) od ponad roku. Przejechałem już ponad 15 tys. km. i wszystko pracuje jak w zegarku ale mam pytanie czy już nie czas na jakiś przęgląd tej instalacji ?? Tzn. czy filtr gazu wymienić ,czy jak wcześniej czytałem inne posty spuszczenie jakiegoś "syfu" , czy jeszcze jakieś inne czynności musze wykonać ?? A może to jeszcze za wcześnie na takie czynności ?? Świece, kable WN, filtry pow.,oleje itd. wymieniam regularnie. |
![]() -DLUGI- Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-05-10 23:35:27 Mam taką instrukcje zieloną do tej instalacji ale tam zbytnio nie jest napisane kiedy i co wymienić ale jak Tobie mówili, że po 20 000 km musisz przyjechać tam do nich na następny przegląd to ja też tak samo podjade przy 20 tys. km. do gazowników i niech popatrzą czy wszystko działa prawidłowo. |
Arucha Opel Omega A 2.0 aut. Szczecin | 2004-05-12 14:34:56 mi mowil gazownik ze co 7 tys nalezaloby wymienic filtr powietrza co ma wplyw na zuzycie gazu a co chodzi o spuszczanie syfu to teraz robi sie to bardzo rzadko (co wymiane oleju)dlatego ze tankowany gaz nie jast juz tak zanieczyszczony jak kiedys co kosztowal 75 gr (to byly czasy!!!!)pozdrawiam |