Chcialem sprzedac Esperala

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
oczywiscie nie juz... ale tak za pare miesiecy.
No to mowie sobie czas na picowanie fury, no to liczydlo, telefon i obdzwaniam firmy...
- zderzak ~ 700 (z malowaniem)
- kratki zderzaka ~ 120
- oslony silnika ~ 100
- mechanizm otwirania drzwi kierowcy ~ 100
- lusterko prawe ~ 200
- haloony ~ 100
- poprawki lakiernicze ~ 700 (??)
- + inne male pierdulki...
co daje sumarycznie +/- okolo 2000

i po to zeby sprzedac furaka za 12 patoli??

fura mechanicznie sprawna, tylko wyglad sredni... a to kupujacy odrazu zauwazy.

Wiec doszedlem do jednego slusznego wniosku:
olewam taki interes... zostaje tutaj do samego konca... moego lub jego

to tak jak ja
A po drugie strasznie lubie to autko

To nie tak jak ja... już od dłuższego czasu myślę pchnąć złoma w stanie takim jakim jest (trochę farbki wymaga i usuwania rudej k...y).

Ja tez ani mysle sprzedawac esperaka postanowilem ze bede nim jezdzil bardzo dlugo bo pomyslalem sobie ze pieniedzy za niego nienabiore a autko jest bardzo dobre i ma wszystko powymieniane. Ostatno ogladalem ogloszenia i wiekszosc aut z np. 99 roku ma taki sam przebieg jak moj a wyposazenia niema lepszego. Wiec nawet dokladajac 10 tys zl nic lepszego niekupie od esperaka takie jest moje zdanie.

Żeby nie było wątpliwości - ja swoje jak już sprzedam, to nie po to by kupić jakieś inne. Będę niezmotoryzowany!... a może zapiszę się do zielonych i będę nocował na drzewach które mają być wycięte w związku z budową drogi
A w latach 90 i to nawet pod koniec faktycznie najlepsze wyposażenie za względnie normalne pieniądze posiadały Espero, Nexia i Poldek.

[ wiadomość edytowana przez: piotr-ek dnia 2004-07-07 11:53:47 ]

He, a ja swoim jadę w pszyszłym sezonie na zawody SoundOff, wyjmuję jedynie audio i... sprzedaję autko.
Reszta wyposażenia zostaje, tak wiec będzie "niezły kąsek" do wzięcia

Mój narazie też zostaje w rodzinie ma 6 latek od nowości u mnie śmiga pięknie nie ma sensu zmieniać tym bardziej na używane i nie wiedzieć do końca co sie kupi. A na nowe niestety brak $$$$

Cytat:
2004-07-07 18:10:23, SpeedR pisze:
He, a ja swoim jadę w pszyszłym sezonie na zawody SoundOff, wyjmuję jedynie audio i... sprzedaję autko.

I dopiero się zapłaczesz jak nowy właściciel go zagassuje.

Mój też jest 100% sprawny a ile kasy do niego włożyłem (pewnine bym na drugiego nazbierał
A
Ale jeśli sprzedam to tylko po to żeby kupić coś porządnego np... Leona 1,8 T 1,9 TDI albo Audice BMW . Mesia ... Golfa GTI ,TDI
Lancia Delta Integrale , Alfa GTA albo inne auto powyżej 150 HP ...
(oczywiście nie każde)

Inne wyjście jest dla mnie wyżuceniem kasy w błoto ... bo niby po co mi polo 1,4 ... albo coś zbliżonego osiągami do mojego ???

Cytat:
2004-07-08 00:38:38, Armani01 pisze:
Ale jeśli sprzedam to tylko po to żeby kupić coś porządnego np... Leona 1,8 T 1,9 TDI albo Audice BMW . Mesia ... Golfa GTI ,TDI
Lancia Delta Integrale , Alfa GTA albo inne auto powyżej 150 HP ...
(oczywiście nie każde)

Dobrze gada
Ja od dawna choruje na A3 1,9TDI.

Cytat:
2004-07-07 19:49:33, DeeJay pisze:
Cytat:

Eee tam, przed sprzedażą wyrzucę seryjne ECU i za jedyne 12 "kafli" zamontuje komputer Stand - alone (np. Autronica), bez mozliwości zgrania go z instalką gassową

Cytat:
2004-07-08 00:57:36, SpeedR pisze:
Cytat:
2004-07-07 19:49:33, DeeJay pisze:
Cytat:

Eee tam, przed sprzedażą wyrzucę seryjne ECU i za jedyne 12 "kafli" zamontuje komputer Stand - alone (np. Autronica), bez mozliwości zgrania go z instalką gassową

ekhhhmmm, to chyba nikt go wtedy nie kupi
Speede poważnie sprzedajesz Esperaka???

Cytat:
2004-07-08 00:59:15, -JACO- pisze:
Speede poważnie sprzedajesz Esperaka???

Spoko... najpierw zapowiedziane zawody Sound Off

Panowie ale ja chciałbym Was jeszcze osobiście spotkać ... choć raz.... na jakimś zlocie

I piwo albo dwa ... albo ...ehh nie ważne.... wypić

Niewątpliwie będziesz miał jeszcze okazję
Na ostatnim zlocie przekonałem się, że sprzedaż autka nie będzie w stanie "odseparować" mnie od grupy naszych klubowiczy... niezmiernie sympatyczni ludzie

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2004-07-08 01:11:39, SpeedR pisze:
Niewątpliwie będziesz miał jeszcze okazję
Na ostatnim zlocie przekonałem się, że sprzedaż autka nie będzie w stanie "odseparować" mnie od grupy naszych klubowiczy... niezmiernie sympatyczni ludzie

Pozdrawiam - SpeedR

Speede jakimbym gratem nie jeździł, to zawsze znajdę czas, żeby napić się z Tobą piwka

To nikt do mojego kółka bezmotorowych się nie przyłączy. Złom idzie do żyda, żona jest wkur...na na mnie. Ciche dni nastały

Cytat:
2004-07-08 06:40:19, piotr-ek pisze:
To nikt do mojego kółka bezmotorowych się nie przyłączy. Złom idzie do żyda, żona jest wkur...na na mnie. Ciche dni nastały

Ciche dni nastały, potem odejdą w siną dal, a jak nie odejdą to znowu bedziesz wolnym człowiekiem

Uwolnię się od złomiaka-esperaka (właśnie wczoraj patrząc przez okno sobie przypomiałem, że myjnię to on widział 23 kwietnia br.), bo na uwolnienie od 2giej strony mnie finansowo nie stać (kierownik ciągle z dyrem nie gadał)

Cytat:
2004-07-08 07:31:39, piotr-ek pisze:
bo na uwolnienie od 2giej strony mnie finansowo nie stać (kierownik ciągle z dyrem nie gadał)

nie rozumiem