| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
makoluck TOYOTA DRIVER Corolla 1.4 H/B Łódź | 2004-05-06 10:00:12 Witam
Stanalem przed nielada problemem wyboru samochodu, a raczej podjecia decyzji o kupnie. Mam na oku Toyote Corolle z 95 roku, z przebiegiem 170 tys., od drugiego wlasciciela, ktory zagazowal ja ponad rok temu. Kupiona w Polsce. Wczesniejszy wlasciciel przejechal nia 80 tys. do 2001 roku i do tego momentu jest tez ksiazka serwisowa. Silnik 1.4 16V, choc po sprawdzeniu numeru VIN podanego przez wlasciciela na stronie http://www.elcats.ru/toyota/ uparcie wychodzi 1300CC 16-VALVE DOHC EFI (4EFE) (czyzby wlasciciel nie wiedzial co ma, czy to ta strona jest jakas do bani??). Od razu mam pytanie, jaka moc ma ten silnik - 75 czy 88 KM? Wiem, ze poprzedni wlasciciel mial stluczke, po ktorej wymieniono maske, chlodnice i prawdopodobnie reflektory, ale nie zostaly uszkodzone zadne inne elementy i obecenie wszystko jest ok. Samochod zadbany z zewnatrz i wewnatrz. Na dzien dzisiejszy trzeba wymienic klocki (byc moze z tarczami) i szczeki, zawieszenie ok. Rozrzad wymieniony byl przy 100tys. Ogolnie wersja uboga [czyt. golusienka]. Cena wywolawcza 16.500. Co wy na to? Warto sie nia interesowac, czy moze facet chce zbyt duzo? Na co jeszcze zwrocic uwage, aby potem nie zostawic majatku u mechanika? Dziekuje i pozdrawiam, Łukasz |
makoluck TOYOTA DRIVER Corolla 1.4 H/B Łódź | 2004-05-06 10:15:52 Mysle, ze chodzilo o to, ze nie byla serwisowana w ASO tylko w jakims mniejszym warsztacie, wiec to chyba tlumaczy brak wpisow w pozniejszym czasie.
|
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-06 10:27:50 Mniejsze warsztaty też mają pieczątki i powinny je wstawiać w książkę, chyba ze się wstydzą. Ja w poprzednim Oplu pilnowałem tych pieczątek, potem nie miałem problemów ze sprzedażą auta.
Długo już szukasz? |
makoluck TOYOTA DRIVER Corolla 1.4 H/B Łódź | 2004-05-06 10:59:12 Dlugo Niestety ograniczaja mnie z jednej strony pieniadze, a co za tym idzie znikoma ilosc ogloszen do rozpatrzenia. |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-06 11:45:52
Im dłużej szukasz tym więcej forsy odłożysz, tylko żeby ceny nie rosły. Szukaj dalej. |
makoluck TOYOTA DRIVER Corolla 1.4 H/B Łódź | 2004-05-06 11:52:42 A co sadzicie o kupnie auta z gazem?
Duze prawdopodobienstwo, ze trafi sie cos fatalnego? Zakladam, ze wszystko jest ok, poniewaz koles jezdzi nia juz ponad rok na gazie - mowil jedynie, ze wymienili mu parownik ireduktor, bo bylo cos nie tak i ze teraz jest juz w porzadku. |
makoluck TOYOTA DRIVER Corolla 1.4 H/B Łódź | 2004-05-11 13:02:07 Tak wiec kupilem i jestem baaardzo zadowolony.
Oplacalo sie zrobic prawie 800 km w obie strony Droge powrotna z Kaszub spedzilem w MOJEJ Corolce 1.4 H/B XLi. Tak pokrotce: Samochod zadbany, II wlasciciel (pierwszy z tego samego miasta), wnetrze super, wizualnie ladnie sie prezentuje (nie ma aluskow - jezdzi na oryginalnych Toyotoskich felgach). Autko kupione w Polsce, serwisowane, przez caly okres garazowane. Silnik zagazowany - zrobilem juz okolo 700km i zadnych problemow. Jestem naprawde zadowolony i mam nadzieje, ze bedzie tak nadal Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Łukasz |
Yaga Toyota Yaris Wrocław | 2004-05-11 13:06:30 Gratuluje zakupu! Oby Ci autko dobrze i bezawaryjnie służyło |
makoluck TOYOTA DRIVER Corolla 1.4 H/B Łódź | 2004-05-11 13:21:09 Dziekuje i mam wielka nadzieje, a w zasadzie pewnosc ze tak bedzie - wszak to Toyota Dzis odbieram podkladki od Deeno, bo poprzednie pojechaly w swiat z nasza Starletka, aby rozglosic wiesci o naszej grupie Łukasz |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-11 13:28:43 Gratulacje !!!
Obyś wchodził tylko na poforum towarzyskie i klubowe, a techniczne mógł omijać |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-11 13:49:39 Rozumiem że kupiłeś tą samą o której piszesz - gratulacje miałem taka z '96 - zero problemów (one jeszcze w tedy przypływały z Japonii To o czym pisałeś, że jest 1,4 a wychodzi ci 1300 to wynik tego, że tak naprawdę ma 13coś tam pojemności i jedni podadzą 1,4 a drudzy 1,3 Toyota zwykle wybiera tą wyższą liczbę a np Cytryna niższą. |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-11 13:51:35 P.S.
Ma uchylne szybki z tyłu |
makoluck TOYOTA DRIVER Corolla 1.4 H/B Łódź | 2004-05-11 13:56:06 Tak dokladnie ta sama.
W zasadzie ta tez jest prawie z 96 roku, poniewaz pierwsza rejestracje miala X 95. Ten egzemplarz jest z Japoni Co do silniki to jest dokladnie tak jak mowisz, oznaczenie 1.4, a faktyczna pojemnosc to 1332. Uchylne szybki? W calosci, poniewaz to 5d Łukasz |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-11 15:51:02 No widzisz, to masz bogatszą wersję, bo ja miałem 3D I w dodatku jeszcze mocniejsza bo moja juz była 75km Bardzo fajne autko |
makoluck TOYOTA DRIVER Corolla 1.4 H/B Łódź | 2004-05-11 16:32:04 Az taka znowu bogata to ona nie jest Ale ogolnie nie na tym mi glownie zalezalo. Poza tym slyszalem, ze obie wersje silnikowe niewiele sie roznily jesli chodzi o wlasciwosci jezdne, poniewaz w tej o zmniejszonej mocy do 75KM zostal zmieniony moment obrotowy. Nie potrafie bardzieje skonkretyzowac, poniewaz powtarzam to jedynie za uzytkownikami takich modeli. Łukasz |