MotoNews.pl

Wspomaganie Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej ludzie mam problem wycieka mi płyn od wspomagania trudno miejsce wycieku umiejscowić ale wydaje mi sie ze gdzies jest dziura na tej gumie (otoczka karbowana) i gdzies z niej kapie płyn czy miał ktos juz przeboje ze wspomaganiem a dokładniej z wyciekajacym płynem ???

ależ jestem nie dokładny chodzi mi o gume która osłania to cos co idzie do koła (chyba w srodku jest jakis siłownik a moze po prostu kawałek metalowego kija ) gumy te są po obu stronach i są ułożone poziomo względem samochodu i prostopadle do koła

No to muszę Cię zmartwić kochaneńki.
Miałem to samo. Nie wiem jaką masz przekładnię ale jak wersja UK Carinki to masz przekładnię ZF, która niestety nie cieszy zbyt dużą bezawaryjnością. Te "gumy" jak piszesz nie mają nic wspólnego ze szczelnością przekładni. Po prostu przekładnia Ci już puszcza.
Czeka Cię spory wydatek ale masz 3 wyjścia:
renowacja - ok. 700 PLN
nowa przekładnia w JC - ok. 1700 PLN
nowa przekładnia w Toyocie (dla samobójców) - ok. 3500 PLN
Sprawdź ile Ci ubywa oleju. Jeżeli nie dużo to dolewaj i strzała. Jak będzie już bardzo ciec to wymienisz lub zregenerujesz przekładnię. Zregenerowana wytrzyma Ci nawet do 30 KKm - pod warunkiem, że będzie zrobiona dobrze. Znam jednego speca w Sopocie. Pierwsza liga.

to mnie załamałes musze w takim razie gdzies podjechać i niech mi to dokładnie sprawdzą

niestety micaj miałes racje to przekładnia poszedł uszczelniacz
ale znalazłem kolesia który we wrocku specjalizuje sie w przekładniach ZF i teraz mam dwie drogi albo zakłąda mi juz jakąs inna zregenerowaną za 600 zł albo wyciaga moja i ją regeneruje też za 600 zł i juz sam nie wiem którą opcje wybrac ?? pomożcie
ja sie skłaniam do opcji zeby wyciagnał moją i ją regenerował bo ta inna to cholera wie jak była rozwalona

Ja bedac na Twoim miejscu wolalbym swoja zregenerowac... Licho wie jak z tamta!

Beznadzieja z tymi przekładaniami. Jak można było zrobić przekładnię, która z załozenia jest nierozbieralna Dobrze ze tylko z załozenia bo inaczej to porażka.
Czy przekładnie które były w II były złe? Zestaw naprawczy za 200zł... Zeby było mało to rzadko padają...
Pozdro
Powodzenia!

Nigdy nie zakładaj używanej przekładni, nawet jeżeli sprzedawca stawia głowę, że auto nie było stuknięte. Stanowi to zagrożenie dla Ciebie i innych. Regeneruj swoją.

Cytat:
2004-04-16 08:12:09, Micaj pisze:
Nigdy nie zakładaj używanej przekładni, nawet jeżeli sprzedawca stawia głowę, że auto nie było stuknięte. Stanowi to zagrożenie dla Ciebie i innych. Regeneruj swoją.

i chyba tak też zrobie

no jestem po regeneracji na razie auto chodzi ok wymieniłem też te drążki co dochodzą do przekładni bo były na nich luzy
całość kosztowała mnie 730 zł z Vatem w tym regeneracja i demontaż i monaż przekładni 500 zł+Vat i końcówki 50+50+ Vat
dotego mam gwarancje na przekładnie 6 miechów wiem ze to nie zadużo ale jak cos ma poleciec to mysle ze w miare w tym czasie

wyślij mi na priva gdzie robiłeś bisua bo chyba mi tez sie to powoli kłania niestety

spoko konrad pogadamy sobie w tą niedzielę