Czym się kierować przy zakupie BMW 324td lub tds?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem ponieważ jutro jadę obejrzeć BMW 324td z 1987 roku. Jeszcze jej nie widziałem ale podobno "delicja". Autko jest sprowadzone dwa lata temu z Niemiec. Jeździł nim od początku poczciwy dziadek a od dwóch lat jego użytkownikiem jest facet po 30-ce. Ma na wszystko papiery, książkę serwisową itp. Jeszcze nie miałem BMW i nie wiem czy to dobry wybór i na co zwracać uwagę przy kupnie takiego auta. Proszę o w miarę szybką pomoc bo chciałbym tą bryczkę porządnie sprawdzić. Z góry wielkie dzięki

Ogólnie zakup BMW to dobry pomysł , jednak ten silnik...obydwa diesle w e-30 (324d i 324 td) to lekki niewypał. Zbudowane są na bazie 325 benzynowej i nie grzeszą nowoczesnością, osiągami, ani nawet komfortem jazdy. Widziałem jednego 324td na giełdzie i oprócz tego, że wyglądał nieźle to ten dźwięk silnika od razu zabił wizerunek auta usportowionego. Podobno są do tego awaryjne, ale lepiej niech się wypowie ktoś kto miał do czynienia z dieslami w BMW. Osobiście polecam z e-30 325- ke, no ale długo by było trzeba takiej szukać.

Byłem dziś obejrzeć bryczkę. Warta zachodu. Co prawda zwykły diesel 2.4 ale kultura pracy tego motoru jest niekiepska i całkiem niźle sobie radzi mimo wszystko. Auto jest bardzo zadbane, serwisowane i na czas wszystko wymieniane. jednym słowem delicja