Czujnik rezerwy w lpg.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak i gdzie jest on podlonczony??
Napiszcie co na tentemat.

W butli jest pływak, który w najmniej odpowiednim momencie zapala wnerwiającą lampeczke rezerwy przy przełącznikach. Z autopsji wiem że można sobie wyregulować przy butli, kiedy mniej więcej powinna sie rezerwa zapalać, ale ja jednak wyrobilem sobie nawyk zaglądania czasem do bagażnika i sprawdzania ile gazu jeszcze zostalo

Najlepszy do kontroli gazu jest okresowy licznik kilometrów

Troszkę to nie tak...
pływak w butli steruje wskazaniami "strzałki" na wskaźniku poziomu gazu.Dopiero zas ta strzałka,w której zatopiony jest magnesik,współpracując ze "szkiełkiem" osłaniającym wskaźnik i wkręconym weń "dynksem" z kabelkami załącza lampke rezerwy.Moment włączenia lampki regulujemy pokręcając "dynksem",jednak nigdy nie udało mi się tego własciwie ustawić i rezerwa świeci gdy mam pół butli gazu I tak jeżdżę na licznik

Drex - 120 dni na naszym forum i zadajesz takie pytania

wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę słowo - rezerwa i pojawia sie jak na dłoni temat :

Rezerwa LPG

Mimo to bede kontynulowal nowy watek.
Ja nie mam usiebie czujnika rezerwy i chcialbym sobie zamontowac, ale na wielozawoze ani na szkielku nie mam miejsca.
Co robic??

Cytat:
2004-05-05 21:48:11, dreX pisze:
Mimo to bede kontynulowal nowy watek.
Ja nie mam usiebie czujnika rezerwy i chcialbym sobie zamontowac, ale na wielozawoze ani na szkielku nie mam miejsca.
Co robic??

Dać se spokój, naprawdę, to gówno u mnie działało tak, ze zatankowałem od zera 7 litrów, ustawiłem rezerwę to mi sie potem przy 20 litrach w zbiorniku zapalała, potem to już wogóle stale się świeciła, a wskaźnik na butli pokazuje też jak chce. naprawdę najlepszym wskaźnikiem jest licznik kilometrów i świadomosc tego ile pali nasze autko. Ale jeżeli napradę chcesz mieć ten bajer to ci nie pomogę bo niestety nie wiem, moze ktos będzie wiedział, ktos robić chciał chyba elektroniczny wskaźnik na desce, ale czy mu się to udało to nie wiem, poszperaj w wyszukiwarce.

[ wiadomość edytowana przez: Mebig dnia 2004-05-05 22:05:07 ]

dokladnie tak, ja u siebie nie ch.. nie moge ustawic rezerwy, zawsze sie zapala jak jest pol butli, moge se krecic i ustawiac do usmiechnietej smierci

przez pewien czasz miałem rezerwe ustawiona na ok 11-12 litrów co starczało na ok 80-90 km po mieście, obecnie od chyba 3 lat jeżdże tylko na licznik