MotoNews.pl

Lady w KJS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ostatnio namierzyłem kolejną Ladę na KJSie w Tomaszowie. Czy to któryś z klubowiczów??

hehehe zapomniałem linka. oto on: http://www.skierniewickierajdowanie.n-s.pl/tomaszow030404/index.htm

Już tą ładę gdzieś widziałem... Chłopak ma swoja stronę, gdzie chwalił się sprzętem. Po rejestracji wygląda na warszawiaka.

trzeba by gostka namowic na przyjazd do Poznania moze sie w koncu zbierze ekipa w ladziarach i bedzie niezla walka w klasie bo ile mozna ogladac seje i cieniasy

a moja a-grupa stoi i czeka na lakier

Witam! Jeśli mnie wzrok nie myli, to jest Łada, która jechała Rajd Monte-Calvaria...w tylnych drzwiach nie ma klamek...teraz jestem już pewny, że to ta sama Łada...

Mirek Ty tak jezdzisz bez zderzakow???? czy tylko fotka jest??? bo musze stwierdzic ze ladziara bez zderzakow wyglada nieziemsko

[ wiadomość edytowana przez: dyferencjal dnia 2004-04-13 20:19:57 ]

Hehehe - gosciu ze zdjec wlasnie sie zarejestrowal na forum pod nickiem grabol.

siema ta Ladzianka na Monte Calvarii i Tomaszowie to jedna i ta sama. Bralem tez udzial w innych KJS-sporo moich zdjęć na www.autoklubtm.vernet.pl

napisz coś o swojej Ladnej

właśnie grabol napisz coś o swojej rajdówce i gdzie planujesz startować w najbliższym czasie to może sie spotkamy na jakims KJS.

Witam! Dyfer, zderzaki mam pozdejmowane, ale narazie nie jeżdżę, bo moja Lada jest rozebrana. Wracając do zderzakow, to moim skromnym zdaniem, wygląda to znacznie lepiej i na pewno już ich nie będę zakładał i właśnie tak mam zamiar jeździć. Na przód przyjdą tylko 4 halogeny i to wszystko. Wiem, że za brak zderzaków "ścigają", ale mam zamiar przekonać się o tym na własnej skórze...

Mirek to widze ze z Ciebie kozak jest, ja tez przekonam sie co o ladzie bez zderzakow sądzą "niebieskie panienki" jak im sie nie spodoba ladziara to zaloze , jak juz bedziesz mial elektrownie zalozona to wrzuc fotki jestem ciekaw jak to wyglada

jesli ktos ma fotki ladziar z halogenami niech wrzuci linki

wielkie dzieki

[ wiadomość edytowana przez: dyferencjal dnia 2004-04-14 21:17:32 ]

chce przejechać cały cykl w Tomaszowie i wszystkie dwódniówki

widziałem tą Łade w Tomaszowie - ona tylko bokami jeździ a i tak czasy dobre wykręcała.

Widziałem kiedyś Łade (swoją ) w KJS ie w Szczecinie i Gorzowie, ale to dawno temu było i wyniki też były słabiutkie .
Dyferencjal jak zrobie swój sprzęt, to napewno bede jeździł w Poznaniu. Optymistycznie planuje ukończyć (tzn zacząć i skończyć ) wurca na jesień.

ludzie pomóżcie-potrzebuje klatki do Ladnej tylko musi być zgodna z załącznikiem "J"-jeżeli wiecie kto ma taką do sprzedania albo zrobi mi taką to dajcie znać

Oj będzie bardzo ciężko, ja do swojej też szukałem czegoś w dobrej cenie chyba z pół roku, aż w końcu zrobiłem ją wspólnymi siłami ze znajomym blacharzem, opierając się na załączniku J. Oczywiście pozostaje Ireco, robią super klatki, no ale one kosztują...

Pozwólcie ,ze przedstawie swoje zdanie odnośnie klatek do KJS-ów. Moim zdaniem montowanie klatki do auta mającego jeździć tylko w rajdach typu KJS mija się z celem. Przede wszystkim zwiększa sie mase auta, co napewno wpłynie niekorzystnie na wyniki. Po drugie, dochodzi koszt tej klatki. Po trzecie, taka niefachowa klatka moze w krytycznym momencie wiecej zaszkodzić niz pomóc.
Nie przesadzajmy, to sa tylko KJS-y a nie rajd , gdzie pędzi się z zawrotną prędkościa po górskiej ścieżce, gdzie mamy do wyboru lądowanie na skalnej ścianie lub w przepaści.
Myśle, ze do KJS wystarczą w zupełności fabryczne zabezpieczenia samochodu. No chyba, ze chcemy aby nasze auto wyglądało jak rasowa rajdówka , to montujmy klatki (najlepiej z rur PCV, bo lzejsze )

Yanosik: jeśli chodzi o kręcioły między pachołkami po placu to w pełni się z Tobą zgadzam. Ale zauważ, że np Rajd Brodnicki czy np Nowe Miasto to też KJS, ale tam próby to normalne odcinki tylko krótsze mają po 2km i napadasz ponad 100km/h przez las i nie wyobrażam sobie tam ostrego ścigania bez klatki, no chyba, że chodzi komuś tylko o to żeby dojechać.

Dla zainteresowanych, żeby już nikt nie mówił, że Brodnica to zwykły KJS: http://www.309rallyteam.pl/modules/wfsection/article.php?page=1&articleid=17