Zamki z poloneza do 125p ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko..od pewnego czasu zastanawiam sie czy mozna przelozyc boczne zamki drzwiowe z poloneza do df-a?? bo te polonezowskie wydaja mi sie bardziej sprawniejsze..czy ktos juz probowal robic cos takiego?? czekam na opinie na ten temat..pozdroowka

Mnie natomiast zastanawia czy da sie włozyc bez przerabiania całe klamki plusowskie bo kiedys widziałem cos takiego w jednym kancie i wyglądało to w miere w miere a napewno bezpieczniejsze niz zwykłe
Pozdro

No mnie sie wydaje ze bez ingerencji w gniazdo klamek sie chyba nie obylo..bo pewnie inne rozmiary ma klamka plusowska..mnie sie podobaja takie klamki jakie mam..tylko mnie te zamki denerwuja..pozdroowka

Z tego co wiem polonezowskie raczej nie podchodza bo sa chyba dluzsze. Kiedys kumpel wymienial i cos nie gralo bo w sklepie dostal wlasnie od poloneza.

Cytat:
2004-05-05 14:22:19, Twarog pisze:
Mnie natomiast zastanawia czy da sie włozyc bez przerabiania całe klamki plusowskie bo kiedys widziałem cos takiego w jednym kancie i wyglądało to w miere w miere a napewno bezpieczniejsze niz zwykłe
Pozdro

bezpieczniejsze ? pod jakim wzgledem? przeciez to plastik jest a zaden plastik nie zastapi pozadnej metalowej pochromowanej klamki do 125p
ostatnio zmienialem klamki na nowe i dla sprawdzenia wyjalem ze starych wkladki i wogole nie bylo wytartych rowkow od zabkow wkladki, a wystarczy wziasc jakakolwiek klamke o podobnym przebiegu lecz o plasikowej konstrukcji to rowy sa tam masakratorskie,
rodzice maja teraz polda caro i te klamki to jakies dziadostwo nawet w polowie nie dorownuja swym metalowym poprzedniczka, wiec jakby sie dalo kupic nie uzywane chromowane kasety do polda to wymienilbym bez wachania

Najlepszym rozwiązaniem byłoby przełożenie samych bębenków w zamku. Chodzi oczywiście o zamki od Plusa bo w C+ jest jeden zamek do drzwi i do stacyjki. Oczywiście trzeba by też zmienić stacyjkę.
Myślę, że możnaby to zrobić =)

Czeczun nie zmienisz bębenka czyli samej wkladki bo jest ona calkiem innych rozmiarów Plusiak ma większą średnicę bębenka.Co do klamek od Plusa to jest to taki syf i lis,że ojciec w kombiku już jedna połamał.Przy każdym otwieraniu drżę o calość tego gówna.Dajcie se spokój lepiej

no, czyli czeczun miał znowu pomylony pomysł =))

Szkoda ze wasze odpowiedzi nie zwiazane sa z moim pytaniem..tylko pytaniem twaroga..pozdroowka