MotoNews.pl

Dziura w feldze(f126)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj zauważyłem że w feldze przy rancie zrobiła mi się mała dziura i widać przez nią oponę, nie wiem czy da się to jakoś zakleić czy najlepiej podmienić felgi z kołem zapasowym..?

...tak wogóle to wczoraj zrobiłem mały remoncik a mianowicie założyłem nowy docisk+ tarczę oraz nowe łożysko oporowe, uszczelniłem dokładnie skrzynie, założyłem nowe poduszki pod skrzynie i nowe gumy uszczelniające półośki przy skrzyni. Dziś zajrzałem podspód i zauważyłem na tych gumach krople oleju, czy to normalne??? Z tego co wiem to norma że przy skrzyni zawsze w malcu jest wilgotno od oleju.....czy nie ma z tym problemów na przeglądzie??Jak to wygląda u was...czy po takim remonciku wszystko powinno być suchutkie??

[ wiadomość edytowana przez: specWROC dnia 2005-02-15 22:01:56 ]

Nie bardzo wiem jak ta dziura ci sie mogła zrobić?? Przegniła felga czy jak?? Tak czy owak lepiej felge zmienić. A co do skrzyni to raczej powinna być sucha, zwłaszcza na drugi dzień po remoncie.

skrzyni w malcu nie da sie uszczelnic!!!!!!ja uszczelnialem kiedys cala skrzynie i po 2 tyg robilem plamy po sobie, skonczylo sie tak w momencie kiedy skonczyl sie olej w szkrzyni (wyrownal sie poziom) na przegladzie kazal wymienic uszczelniacze polosi bo laly(praktycznie ich nie bylo) i po 2 tyg znowu zaczely lac!!
uszczelnianie skrzyni w malcu to Syzyfowa praca!!!!

Cytat:
2005-02-15 23:12:02, erzet_ef pisze:
(...) uszczelnianie skrzyni w malcu to Syzyfowa praca!!!!

Potwierdzam

Cytat:
2005-02-15 23:12:02, erzet_ef pisze:
skrzyni w malcu nie da sie uszczelnic!!!!!!ja uszczelnialem kiedys cala skrzynie i po 2 tyg robilem plamy po sobie, skonczylo sie tak w momencie kiedy skonczyl sie olej w szkrzyni (wyrownal sie poziom) na przegladzie kazal wymienic uszczelniacze polosi bo laly(praktycznie ich nie bylo) i po 2 tyg znowu zaczely lac!! uszczelnianie skrzyni w malcu to Syzyfowa praca!!!!

a ja mam skrzynie suchutką...uszczelniacze suche...łaczenia suche.
jednak chyba sie da

Cytat:
2005-02-15 23:47:11, Tarchix pisze:
a ja mam skrzynie suchutką...uszczelniacze suche...łaczenia suche. jednak chyba sie da

Farciarz
A moze juz oleju w niej nie masz

Nie farciarz, a solidnie zrobił to co miał zrobić. Z moich skrzyń nigdy się nie lało.........

Cytat:
2005-02-15 23:50:30, eLMo126 pisze:
Farciarz A moze juz oleju w niej nie masz

olej mam...castrol z importu

Cytat:
2005-02-16 00:30:25, simon_pg pisze:
Nie farciarz, a solidnie zrobił to co miał zrobić. Z moich skrzyń nigdy się nie lało.........

Hej to jak moglem niesolidnie wymienic te uszczelniacze na polosiach Simon zdradz nam "tajniki" uszczelniania skrzyni

jak masz wyśmigane półosie (rowki w mijescu gdzie pracuje uszczelniacz) to nic nie da nowy uszczelniacz....a reszta to wyczyszczone, odłuszczone powierchnie składane na silnikon wysokotemperaturowy...to wszystko. moje skrzynie tez zawsze suchutkie:]

Ja sie pochwale ze moje tez a skladam na sylikonm czerwony a ostatnio zbraku kapuchy zlozylem na hermetyka i uszczelki i tez bylo okej.

Moja skrzynia jak ją uszczelniłem, nie wykazywała wycieków przez rok, teraz po sprzedazy napewno też jest sucha więc dla chcącego nic trudnego Składałem na czerwony silikon.

ja miałęm sucha skrzynie ... dopuki niezachciałem wymienic uszczelniaczy... wszystko wyczyszczone czerowny sylikon .. i ch.. zostawia slady po 2 miechach ...

cholera wogóle coś z tą moją felgą nie tak zaczyna z niej odpryskiwać farba i pod nią pokazuje się okropna rdza...bleeah.. ile może kosztować podmianka felg z zapasówką??

Cytat:
2005-02-16 21:53:04, specWROC pisze:
cholera wogóle coś z tą moją felgą nie tak zaczyna z niej odpryskiwać farba i pod nią pokazuje się okropna rdza...bleeah.. ile może kosztować podmianka felg z zapasówką??

10-20 PLN

odnawiam temat ponieważ nie wiem co się do cholery dzieje z moimi felgami z tyłu...jedna chyba już nie do odratowania bo dziursko sie powieksza a na drugiej pojawia się brĄzowy nalot...cholera co zrobić aby zapobiec rdzewieniu tych felg

Cytat:
2005-02-23 16:17:34, specWROC pisze:
odnawiam temat ponieważ nie wiem co się do cholery dzieje z moimi felgami z tyłu...jedna chyba już nie do odratowania bo dziursko sie powieksza a na drugiej pojawia się brĄzowy nalot...cholera co zrobić aby zapobiec rdzewieniu tych felg

Piaskowanie i porządne malowanko! A najlepiej proszkowe
Druga opcja to alusy

Swoją drogą ciekawe masz te fele... Jedź na szrot, tam możesz kupić całe koła do malca za 20zł/szt. z ładnymi oponkami często!

a ile mogą kosztować alusy 2szt(pewnie drogie jak sam skur)

Cytat:
2005-02-23 17:53:39, specWROC pisze:
a ile mogą kosztować alusy 2szt(pewnie drogie jak sam skur)

Przedział cenowy jest baaaaaaaardzo rozpięty... Zależy o jakich myślisz... Wszystko zależy na jaką okazje trafisz. Za 200zł można mieć już zajeb**y komplet.

mówimy o 12stkach czy 13stkach?