Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2004-11-16 08:53:19 jak możez to napisz to co napisałes w tym poscie privem do Deamona ![]() ![]() ja ydzień temu zmieniłem z Millenium na Xp ale nie wystąpiły żadne problemy ![]() |
pasja HF MEMBER POLSKA | 2004-11-16 14:02:58
Ja bym zrobił tak: 1. zgrałbym dane na inną partycję lub CDRy, 2. zdjął partycję z systemem, a później założyłbym jedną lub więcej, aby później nie kasować danych przy reinstalacjach, 3. zaformatowałbym ją w NTFS, 4. postawił od nowa system winXP z łatkami na Blastera i Sassera + ServicePack1 do IE6.0 - byłaby wtedy pewność, że system działa OK, 5. później Antywirus i dodatkowy firewall (NIS jest cool, ale trudny w konfiguracji - to jeden z najlepszych programów zabezpieczających wg wielu źródeł - ja niestety miałem tylko wersję trialową 3-miesięczną i musiałem go odinstalować), 6. uaktualniłbym antywirusa po połaczeniu z internetem, 7. przeskanował system na zawartość wirusów i działał. Nie ma siły - musi pójść ![]() A propo's porad komputerowych wpadł mi dzisiaj taki link - 49 ekranów jednego wątku: porady komputerowe w internecie Pozdrawiam i powodzenia |
pasja HF MEMBER POLSKA | 2004-11-17 06:59:50 Zapomniałem zapytać, a powinienem:
Javę oczywiście też instalujesz? może być: msjavx86.exe ściągnięcie Javy do WinXP Gdy to zrobisz i dalej bedą kłopoty, to odezwij się - prześlę konfigurację Javy gdyby ustawienia domyślne nie pomogły. Pzdr. |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-11-17 18:56:30 Niekoniecznie musi to być wina własnego komputera, oprogramowania i konfiguracji, w ostatnich dniach nie tylko spoon nie mógł się zalogować , takie problemy miało kilka osób i ja również, wina leżała po stronie serwera. |
spoon HF MEMBER Łódź | 2004-11-18 08:27:22 Panowie nadal ZIMA
tj pisze z pracy nie moge sie zalogowac wylaczalem juz Kerio firewalla w WIN XP i zainstalowalem JAVE sorki wybaczcie ale nie mam zamiaru od nowa instalowac windy bo wlasnie jestem w trakcie instalacji i odzyskiwania emaili w outlooku, kontaktow w skype i gg i savow w grach, konfiguracji sieci blokowej, i innych - 3 dzien walki i jeszce zostaly mi gry wiec moze faktycznie przyczyna lezy po stronie servera az boje sie wylogowac z pracy i zalogowac spowrotem bo juz calkiem strace z wami kontakt jesli to faktycznie wina servera a wiecie ze bez forum uschne szybciutko ![]() Pozdrawiam i dzieki za odzew i pomoc oczywiscie bede informowal w postepach |
spoon HF MEMBER Łódź | 2004-11-19 09:49:31 Panowie
chyba cos nie tak jest z logowaniem do naszego forum mi udaje sie juz zalogawac na inne fora na domowym kompie a tu nadal zima wiec juz sam nie wiem co dalej czynic pozostaje mi tylko czekac az moze samo sie cos naprawi ![]() wiec niestety kontakt z forum raczej bede mial tylko z pracy bo w domu to se moge tylko poczytac zreszta i tak odechciewa mi sie jak mam przegladac kilka kategorii bez oznaczzenia przeczytanych juz tematow i jesli ktos od kogos (tzn z innego kompa) tak dla proby moglby zalogowac sie na to forum i powiadomoc mnie czy mu sie udalo to bede bardzo wdzieczny Pozdrawiam |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2004-11-19 10:38:06
zalogowałem sie bez problemu z win xp, sam korzystam z win 2000 łącze sdi + symantec antivirus 8.1 + router z firewall zx100, szczegółów tego systemu nie znam ale mogę dopytać |