MotoNews.pl

Chciałbym kupić klime do Carinki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w tytule, jestem zainteresowany kupnem klimatyzacji do Cariny E z 1997 r. Autko jest super, ale czarne i latem zaczyna się problem.
Macie może jakieś namiary na warsztaty oferujące używane klimatyzacje, ewentualnie z jakiś rozbitków.....
Czy montując klimatyzacje trzeba zupełnie rozebrać deskę rozdzielczą?

Cytat:
2004-04-27 07:54:40, pysiak pisze:

To zależy od paru rzeczy:
- w którym miejscy będzie włącznik?
- czy jest to miejsce określone przez producenta, czy sam wybierasz?
- jaki włącznik kupisz (oryginalny pasuje w jakieś miejsce)?
- z której strony uda się dostać do deski/konsoli środkowej?

U mnie na przykład mimo, że klima została podłaczona do przewidzianego w tym celu guziczka-zaślepki, należało wymienić całe bebechy pod konsola środkową. Wymieniono cały moduł sterujący nawiewami, światłąmi awaryjnymi, etc., a z zewnątzr wygląda jakby przybył tylko jeden przycisk.

Cytat:
2004-04-27 07:54:40, pysiak pisze:

To zależy od paru rzeczy:
- w którym miejscy będzie włącznik?
- czy jest to miejsce określone przez producenta, czy sam wybierasz?
- jaki włącznik kupisz (oryginalny pasuje w jakieś miejsce)?
- z której strony uda się dostać do deski/konsoli środkowej?

U mnie na przykład mimo, że klima została podłaczona do przewidzianego w tym celu guziczka-zaślepki, należało wymienić całe bebechy pod konsola środkową. Wymieniono cały moduł sterujący nawiewami, światłąmi awaryjnymi, etc., a z zewnątzr wygląda jakby przybył tylko jeden przycisk.

Podjedy do kogos kto montuje klimatyzacje koszt max ca. 2000 od podstawy

to zalezy jaka chcesz klimę najtansze są przypuzczam gdzies koło 2000 zł ale moze lepiej zainwestowac w troche lepsza a moze znajdziesz gdzies czesci z rozwalonej carinki

Kiedys na allegro ktos oferowal klime do cariny 2.0 i Perzan zakupil i zamontowal.
Wal do niego.

Z tego co pamiętam to nawet któryś klubowicz sprzedawał i dopiero po transakcji zgadali się z Perzanem kto od kogo kupił

Jackal: tak było w przypadku silnika, który kupowałem
Klima była od zupełnie nieznajomego gościa.

Pysiak: W przypadku Cariny, demontować trzeba tylko prawą stronę, czyli schowek i wiatrak nawiewu. Parownik wchodzi w oryginalną puszkę sterowania nawiewem, a wyłącznik w miejsce zaślepki nad zapalniczką.
Jak się kiedyś orientowałem ( 2 lata temu ) to najtańsza z podróbek do 2.0 kosztowała 4,5 tys. na specjalne zamówienie do ściągnięcia z jakiejś firmy z Wrocławia lub okolic.
Pozdro.