(126-650) problemy z tlokami??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siema po zalozeniu innych tlokow i cylindrow wrazz nowymi pierscieniami malec odpalil,ale po 3 dniach wolnej jazdy cos sie zje....lo i niehce jezdzic ,jak odpale to zaraz gasnie ,po sicagnieciu glowicy poajwil sie oplej na tlokach!!dowiedzialem sie ze to moze byc odwrocienie tloka w stosunku do wlaka rozrzadu mozna cos obrocic?????bo ponoc wtedy bedzie zle ulozony tlok (pod jakims katem) i bedzie przepuszczal olej???pozmozcie

i to moze byc przyczyna bo tłoki w maluchu nie mają otworu na sworzen symetrycznie pośrodku tylko jest troche przesuniety w którąś strone ale w którą to nie powiem ci i jak ma być wsadzony trzeba w książke popatrzeć

hehe w ksiazce niema bo wcozraj patrzalem!!!!!!!!!!!ale dzikei bede wlaczyl ,wlasnie o tym slyszalem

pofatygowałem sie do garażu po ksiązeczke i wiec mimośrodowość osi sworznia względem osi tłoka wynosi 2 mm czyli sworzeń w tłoku nie jest centralnie posrodku i patrząc na silnik od strony rozrządu tłok ma być ustawiony sworzeniem blizej wentylatora czyli w lewo
nie wiem czy dosyć jasno to napisałem ale sie starałem

i to sie zgadza bo inaczej wal nie wypchnalby go z dolnego martwego polozenia, widocznie jest obrocony i jest jakos krzywo dociskany do gladzi stad zaolejenie bo piersciony nie pracuja tak jak powinny

dzikei na weekend zmienie to >a slyszalem ze powinno byc jakies zaznaczenie(strzlaka) nma tloku w ktora strobne wlasnie to zrobic!!!!!!szlag mnie trafia z tym moim malcem,dlaetego chcem go zrobic zeby jezdzil n aSERII a pozniej 900 dlatego sprzedaje czesci(patrz KUPIE ,SPRZEDAM ,ZAMIENIE)

a jak odkrece korbowody i wyciagne tloki razem z cylindrami to czy musze wyciagac tloki z cylindrow??zeby to co zjebalem zrobic(napewno musze odwrocic)ale czy bede wiedzila jak !!!!!!!!!!!!!jak bede mial cylindry na stole ??kurde nichcem nic zjebac??? czy sa tam jakies znaki,czy jak zagladne od dolu na tlok bede widzila ocos??

a jak odkrece korbowody i wyciagne tloki razem z cylindrami to czy musze wyciagac tloki z cylindrow??zeby to co zjebalem zrobic(napewno musze odwrocic)ale czy bede wiedzila jak !!!!!!!!!!!!!jak bede mial cylindry na stole ??kurde nichcem nic zjebac??? czy sa tam jakies znaki,czy jak zagladne od dolu na tlok bede widzila ocos??

na korbowodach masz numerki (w tym miejscu gdzie sie je skreca do walu) i patrzac od strony miski olejowej numerki te musza byc po tej stronie co aparat zaplonowy. Tam sa 1 i 2 , tylko teraz niemam ktory korbowod gdzie