Ch³odnica - out ?

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Cze¶æ,

Zauwa¿y³em, ¿e ch³odnica w moim samochodzie do po³owy (od góry) jest gor±ca a od po³owy zimna. Czy to oznacza ¿e siê koñczy - czy pomozê jakie¶ p³ukanie (nie wiem czym) po³aczone z wymian± p³ynu. Przebieg 122 tys , rocznik 1997, 1, 5 LPG. Termostat wymieniony.
NIe mogê znale¼æ w³a¶ciwego w±tku na Forum.
Pomó¿cie.
PZDR
Bojkot

Hmmmm... nigdy ³apkami nie g³aska³em ch³odnicy.

cha,cha ale ¶wietna porada....
Bojkot

Niestety wygl±da to na osad wewn±trz ch³odnicy. P³ukanie jest ma³o skuteczne to po pierwsze, po drugie mo¿e siê okazaæ ¿e stosuj±c cos agresywnego do p³ukania wyp³uczesz naturalne uszczelnienia i bêdziesz mia³ sito. Poza tym ja uwa¿am ¿e ka¿dy element ma swój okres ¿ywota... ten ju¿ chyba swój zakoñczy³ i nie ma co reanimowaæ trupa. Bêdziesz szarpa³ siê co miesi±c dwa a auto zagotuje Ci siê gdzie¶ na trasie zdala od cywilizacji.
Ch³odnica kosztuje co¶ oko³o 300-400z³...

Proponuje zadzwonic pod ten numer TROMET (061) 861-48-77

Jesli maja to napewno w zajebistej cenie.
Do Omegi w ASO chcieli 2200... Tromet mial za 530

Cytat:
2004-06-28 15:44:06, BOJKOT pisze:
cha,cha ale ¶wietna porada....
Bojkot

Porada... nie porada... ch³odnicê sprawdza³em wy³±cznie wzrokowo - kiedy sika³a, a tak pozatym to patrzê na wska¼nik temperatury. Tym sposobem nie mam konieczno¶ci wchodzenia w bli¿sze kontakty z ch³odnic±, bo tym sposobem, to powinienem jeszcze macaæ silnik, opony, hamulce, wydech... i co tam jeszcze...

Witam,
Dziêkuje wszystkim za opinie. Zaczynam w takim razie poszukiwania nowej ch³odnicy w rozs±dnej cenie... niestety.
PZDR
Bojkot

Mam pytanie, czy to macanie ch³odnicy prowadzi³e¶ po ca³kowitym nagrzaniu uk³adu? A mo¿e po je¼dzie zostaw na postoju z w³±czonym silnikiem na kilka min. niech wska¼nik pójdzie w górê iwtedy sprawd¼. Podejrzewam ,¿e po je¼dzie p³yn na powrocie chodnicy by³ ju¿ wych³odzony.A jak tam ciep³ota rury powrotnej z ch³odnicy , czy jest gor±ca a dó³ ch³odnicy zimny?
Bez paniki! Tylko spokój mo¿e nas uratowaæ.

a wiecie cos na temat chlodnic nissean (czy jako¶ tak) ?
pad³ mi skraplacz klimy za nowy w serwisie chc± 1000 z³ znalazlem ju¿ za 600 w sklepie ale mo¿e da sie jeszcze taniej ???

Wiktor

Cytat:
2004-06-29 13:38:32, Wiktor_ pisze:
a wiecie cos na temat chlodnic nissean (czy jako¶ tak) ?
pad³ mi skraplacz klimy za nowy w serwisie chc± 1000 z³ znalazlem ju¿ za 600 w sklepie ale mo¿e da sie jeszcze taniej ???

Wiktor

Tak.

Wyszukiwarka => Cena poni¿ej 500 z³