MotoNews.pl

Stłuczka-szukam dobrego warsztatu w Warszawie lub okolicach.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj spotkało mnie to. Fiat Marea wjechał mi w tył i docisną mnie do Skody Fabii. Wizualnie starty u mnie małe ale boję się tego co pod zderzakami, szczególnie z tyłu.
Szukam warsztatu jak temacie. Mój ubezpieczyciel sugerował mi abym zrobiłsamochów z AC a oni kasę sciągną z polisy winnego. Ale trochę się boję bo winny ma ubezpieczony samochód w innej firmie ubezpieczeniowej. Czy przy przeciągajcych się negocjacjach nie każa mi płacić pełnej składki AC.

nie daj sie wrobic w odszkodowanie z ac

potem jesli firma ktora ubezpiecza sprawce zwroci twojej firmie chocby zlotowke mniej zabiora ci znizki

moja rada
jedz bezposrednio do firmy ktora ubezpiecza sprawce niech oni wyceniaja szkode wskazuja warsztat itd
wrazie watpliwosci wal jak w dym cos sie poradzi
pamietaj jeszcze o tym:
Art. 363.
§ 1. Naprawienie szkody powinno nastąpić, według wyboru poszkodowanego, bądź przez przywrócenie stanu poprzedniego, bądź przez zapłatę odpowiedniej sumy pieniężnej. Jednakże gdyby przywrócenie stanu poprzedniego było niemożliwe albo gdyby pociągało za sobą dla zobowiązanego nadmierne trudności lub koszty, roszczenie poszkodowanego ogranicza się do świadczenia w pieniądzu.
§ 2. Jeżeli naprawienie szkody ma nastąpić w pieniądzu, wysokość odszkodowania powinna być ustalona według cen z daty ustalenia odszkodowania, chyba że szczególne okoliczności wymagają przyjęcia za podstawę cen istniejących w innej chwili.

jest to przepis kodeksu cywilnego

współczuje

Ale moge ci pomóc

"OLATRANS" Ksiezycowa 76
Telefon 0503-650-131
Rozmawiaj z Piotrem
a cha i powołaj się na Klub Espero zyskasz 10 % ulgi klubowej

Pozdrawiam i zapraszam naprawde warto

Solidnie sam tam robie autka.