Monster Garage

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj obejrzałem na kanele TURBO program pod tym tytułem
(chyba jakiś serial). Grupa kolesi (jak się sami nazywają) robią
różne rzeczy z samochodami. W tym odcinku przerabiali mercedesa,
nie znam marki ale jakiś duży van, na samochód dla osoby porusza-
jącej się na wózku. Dobudowali do auta rampę, która podnosi się
wraz z wózkiem i umożliwia wjazd do samochodu od tyłu, zamontowali
siłowniki zamykające (po uniesieni rampy) drzwi z tyłu, przerobili
sterowanie auta na system dzwigni obsługiwanych rękami, dodatkowy
zbiornik paliwa, polakierowali w jakieś płomienie, wydech itd. itp.
Zajęło im to TYDZIEŃ. Patrzyłem jak odbierają kolejne przesyłki
z różnymi zamawianymi rzeczami (np. ręczne sterowanie) i
zacząlem sobie wyobrażać coś takiego u nas. Chyba jednak za trzy
pokolenia ?
A drugie pytanie do Was jest takie :
w jednej z paczek przyjechał wtrysk podtlenku azotu (899$ -ceny
lecę na ekranie) po to by zwiększyć moc silnika. Co to jest,
ile daje, może zamiast "delikatnego tuningu" (wałki, ECU itd) zrobić
coś takiego i zamontować jakiś spadochron z tyłu ?

Tez ten program oglądam - to jest serial. A ten podtlenek azotu to daje tylko chwilowe przyspieszenie - na dłuższa jazde to nic nie daje

Podtlenek to nie zabawka...

Koszty od 2 tysięcy za gołą wersję instalacji.

W zwykłym Espero go nie widzę.

Cytat:
2004-05-17 15:20:30, daddy pisze:
Patrzyłem jak odbierają kolejne przesyłki
z różnymi zamawianymi rzeczami (np. ręczne sterowanie) i
zacząlem sobie wyobrażać coś takiego u nas. Chyba jednak za trzy
pokolenia ?

To jest przepaść między biednym, a bogatym krajem. Wystarczy spojrzeć ile modeli aut jeździ w USA, a ile w Europie.

Ja bym wziął jeszcze poprawkę na to, że program ten powstaje w stanach. Widziałem kilka jego fragmentów gdy przerzucałem po różnych kanałach. Jak dla mnie to jest to typowy amerykański wymysł, ważne żeby fajnie się go oglądało. Wiem że "tam" to dopiero człowiek czuje że żyje, ale nie dajmy się zwariować. Popatrzcie na amerykańskie filmy - czy według was są one oparte na prawdziwym życiu? To samo dotyczy tego programu.

Pozdrawiam,
slayter

W jednym z odcinków zadanie się nie powiodło więc jeden z grupy wyraził swoje niezadowolenie w specyficzny sposób : Karabin szybkostrzelny wielolufowy 3000 kulek na minutkę i TRATATATATATATATATATATATA ................... FAAAAAAAAJNIE................

Oczywiście w samochodzik zapomniałem dodać

sam program jest ok a kolesie na poziomie bez buractwa

troche magia telewizji ponaciagala fakty w tym programie...
ale i tak jest to najlepszy program jaki ostatnio widzialem!

aha... dla chetnych jest gra Monster Garage

Jest gra Monster Garage??? Gdzie , jaka, za ile??

Co do samego programu, to obok Top Gear to mój ulubiony program na TVN TURBO.

Co do podtlemku, 20 calowych felg, 5 litrowych silników palacych 20-30 litrów na 100 km, wydechów a'la ciągnik siodłowy, pneumatycznych zawieszeń, to niestety tam tak wygląda motoryzacja - samochody, części, paliwo jest tanie porównując je do zarobków amerykanów i tyle.
Niestety nasz kraj gospodarczo jest 20 lat za Europą, a pewnie ze 30 za Stanami..... taka prawda, niestety....
Czy tak, czy siak to z Polski i tak się nogdy nie wyprowadzę.....

Cytat:
2004-05-18 16:05:31, -JACO- pisze:
paliwo jest tanie porównując je do zarobków amerykanów i tyle.

Już nie tak bardzo. Podrożało im ostatnio do 2$ za... galon (3,8 litra)

Cytat:
2004-05-18 08:45:49, slayter pisze:
Ja bym wziął jeszcze poprawkę na to, że program ten powstaje w stanach. Widziałem kilka jego fragmentów gdy przerzucałem po różnych kanałach. Jak dla mnie to jest to typowy amerykański wymysł, ważne żeby fajnie się go oglądało. Wiem że "tam" to dopiero człowiek czuje że żyje, ale nie dajmy się zwariować. Popatrzcie na amerykańskie filmy - czy według was są one oparte na prawdziwym życiu? To samo dotyczy tego programu.

Pozdrawiam,
slayter

Oj zdziwil bys sie jak prawie 90% z filmow to jest rzeczywistosc - ile razy jak spalem to ludzie do siebie tam strzelali.

Przecież nie powiedziałem że wszystkie. Najbardziej wierzę w rzeczywistość prezentowaną przez Tarantino
A prawdę powiedziawszy to chodziło mi głównie o filmy i programy którymi jesteśmy karmieni przez nasze telewizje. Bezsprzecznie cała Polska żywi się amerykańską papką.
W monster garage najbardziej podobało mi się przystosowywanie samochodu do zbierania piłeczek golfowych - jednak wolę poczucie humoru w wykonaniu grupy monty python'a.
pozdrawiam,
slayter