| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pzssquad Omega B Warszawa | 2007-01-26 17:44:58 Czy jerst możliwość zmiany centralki na taka z przełacznikiem?
Aktualnie mam taką dotykowa i przeskakuje po przekroczeniu 2200 Mam juz dość ciągłego przełaczania sie na benzynę. Czytałem kupe wątków i zrobiłem to co było tam sugerowane ,poprawiłem mase jest prosto do klemy poprawiłem + jest prosto do klemy, poczysciłem wszyskie styki przy filterku i przy butli ,kabelka do cewki nie znalazłem przesledziłem cała wtyczke cewki zapłonowej i nic.Mimo tych wszystkich zabiegów te polskie gów.o nadal zrzuca na benzyne. Wykluczam temperature bo najczesciej dzieje sie to jak silnik jest nagrzany do normalnej temperatury. Niema regóły dzis jechałem 20 km to dopiero na 19 km zaczął zrzucać ciagle na bene tak z 10 razy pod rząd. Może wskazówka bedzie to że jak zwali nha benzyne to po przegazówce nie zawsze chce przełaczyć po przekroczeniu ustawionych obrotów,często trzeba wyłaczyc centralkę przyciskiem i znów ją właczyć. Co jeszcze moge zrobić? |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-01-26 19:11:24 Jednak podejrzewam, jakieś zwarcie w wiązce, albo sama cewka lub moduł po zagrzaniu "sieje". |
pzssquad Omega B Warszawa | 2007-01-26 19:16:53 No niewiem.Macałem cewke,kable jak była ciepła,zimna oczywiście na pracujacym silniku i nic zednego nawet małego kopnięcia nie wyczułem |
pzssquad Omega B Warszawa | 2007-01-26 20:47:16 moze złapał jakies ustawienia fabryczne bo ostatnio odłaczyłem aku na całą noc.wiec jakie ustawienia ma wrzucić gazownik:
sonda 0-5v emulacja masą typ układu 4cyl 1 cewka Niestety w oprogramowaniu nie widziałem słaby mocny sygnał cewki |
pzssquad Omega B Warszawa | 2007-01-27 17:41:37 A wiec tak,Trafiłem na ogarniętego gazownika i powiedział że własnie ten kabel co do cewki był podłaczony gdzies gdzie nie powinien,przelutował poregulował w programie i jest bajka nie przełacza.
Ale szczęścia tyle bo wracajac od gazownika baba zaj...a mi punto w tył wiec musze teraz szarpać odszkodowanie i naprawić(naszczescie nie wiele) |