Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2004-09-14 13:55:22 Podobno juz wydaja nowe dowody rejestracyjne, w ktorych nie ma pola z numerem silnika, wiec wydaje mi sie, ze mozesz isc do WK powiedziec, ze chcesz nowy dowod bo stary ci sie piwem zalał i brzydko teraz pachnie. W nowym doowodzie nie bedzie numeru silnika, wiec sobie silnik przelozysz bez stresu i sprawa zalatwiona. |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-09-14 13:56:40
od października |
korek Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Gdańsk/Warszawa | 2004-09-14 16:25:39
A teraz to pewnie nie kręci ![]() ![]() ![]() |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-09-14 20:53:27
No więc słuchaj (czytaj) co Ci powiem (napiszę) ![]() Było tak: Kupiłeś od kogośtam (ostatni w umowach) całe auto. Wyciągnąłeś silnik do remontu i gdy ten był w warsztacie (czy gdziekolwiek w bezpiecznym miejscu) ktoś ![]() ![]() Przypominasz już sobie? ![]() ![]()
A ktoś może ma takowy i mógłby zapodać "widokówkę"? A może jest gdzieś na necie wzór? Chciałbym mieć potwierdzenie że nie jadą jeszcze na starych zapasach druczków, żeby nie "gubić" DR na darmo ![]()
No z tym to nie wiem, ale na pewno polepszy to sytuację SWAP'owników ![]() |
Abar Miłośnik FSO Polski Fiat 125p 2.0 ... Warszawa | 2004-09-14 22:11:56
Hm.. a nie można tego załatwić jakoś legalnie? Bo co będzie np jak to auto kiedyś się znajdzie np w stodole u pierwszego właściciela? Nie wiadomo co on z nim zrobił tak na prawdę, może być jakaś ryfa potem... |
![]() wagner Fiacior 1500 Gdańsk | 2004-09-14 22:17:00 czyli jezeli ja rowniez stoje w takiej sytuacju ze potrzebuje wstawic inny silnik, tommusze poczekac do pazdziernika,
kupic silnik, od kogokolwiek nie pytajac nawt skad pochodzi pojsc do wydzilu komunikacji, powiedziec ze browar mi sie wylal na dowod, i popropsic o nowy a co w przypadku jezeli zmiam silnik na inna pojemnosc, to mam sie tym chwialic, czy to juz moja prwyatna sprawa,...moge miec silnik od kosiarki, jak chcem i im o tmy nie mowic? |
Abar Miłośnik FSO Polski Fiat 125p 2.0 ... Warszawa | 2004-09-15 11:07:34
Wątpię że to będzie takie proste. Zmiany silnika podobno mają sobie odnotowywać gdzieś w papierach, tylko że numeru nie będzie na dowodzie, co nie znaczy że go nie będzie gdzieś w archiwach. Bo inaczej jak np. by OC wyceniali? Wątpię by było nasze Państwo stać na skierowanie wszystkich kierowców na badanie na hamowni, bo to jedyna alternatywa (OC od mocy silnika, nie od pojemności). Więc pewnie zostanie po staremu, tylko w trochę innej formie... Ponawiam pytanie, czy coś się zmieniło w przepisach odnośnie opisanej przeze mnie sytuacji? Da się to zarejestrować, czy nie? |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-09-15 11:37:39
Z tego co wiem: -silnik możesz kupić gdzie chcesz... -nie może figurować na liście pojazdów kradzionych... -numery i pojemność zgłaszasz jak dawniej - następuje kontrola jw. i zapisanie w twoich papierach w urzedzie -w czasie bad. technicznych pracownik sprawdza numer na silniku z bazą pojazdów kradzionych... Tak to niby ma wygladać.... a jaka będzie praktyka...... któż to wie... |
![]() kwix Miłośnik FSO Astra I Kraków | 2004-09-15 12:31:03 Najprostsze rozwiązanie jest takie:
Masz samochód z papierami do którego chcesz włożtyć ten silnik z papierami więc przed włożeniem silnika stukasz na nim takie numerki jak masz w dowodzie i po sprawie. Inaczej to zdrowia życzę w kolejkach. Zgłaszasz kradzież tamtego auta i po kłopocie. |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2004-09-15 13:47:18
Hehe to nabij mi na 1,8 DOHC numery 115C xxxxxx tak żeby nikt nie poznał że to inny silnik.... |
profil-usunięty | 2004-09-15 13:53:08
u Kilera pies sie nie poznal ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2004-09-15 13:53:44 ] |
arturw Miłośnik FSO Peugeot 405/Peugeot ... Warszawa | 2004-09-15 14:54:15 Teoretycznie wszystko jest OK. Nieistotny jest fakt braku całej reszty auta. Teoretycznie przydałyby się tablice rejestracyjne, żeby ewentualnie było co zdać w urzędzie. A nowe blachy możesz sobie przybić na szafę ![]() |