Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2004-05-06 14:54:59 Oczywiście na wstępie zaznaczam że sam nie zamierzam przeistaczać moich czysto teoretycznych rozważań w czyn,ale jestem ciekaw waszych sugestii. Posiadacze gazu piszą żę żeby uchronić się od strzałów gazu i innych nie pożądanych cudów , należy załadać gazownię od 3,5 tys i wyżej . Oczywiście należy zadać sobie pytanie czy warto do samochodu ( min. 10 letniego ładować się w taką inwestycję ale to każdy odpowie sobie na to pytanie sam ) . A ja mam inne pytanie choć poniekąd związane z gazownictwem . Gdyby naprzykład do silnika C20NE zapakować kolektor ssący z 2,0 Litrowego REKORDA z gażnikiem i do tego instalkę za 1200 zł ( oczywiście istnieje problem zasilania silnika w benzynkę bo coś musiałoby sterować pompką paliwa ) ale kto wie czy skórka nie byłaby warta wyprawki. Jestem ciekaw Waszych rzeczowych opini w tym temacie
Pozdrawiam Edmund Dantes p.s. nawet nie Wiecie jak dobrze mieć służbowy samochód zasilany benzynką ![]() |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2004-05-06 15:11:46 no to pewnie narażę sie benzyniarzom ale mam uwagi co do tego "straśnie niedobrego gazu"
1. instalkę mam od początku czyli już 2 lata ( minęły w marcu) 2. silnik C20NE 3. instalka zakładana w Elpigazie w Toruniu ( btw. jedyni z 7 gazowników którzy sa w stanie wyregulować mi gaz ( ooprócz uwaga pana mirka ![]() 4. instalka za 2500 ( wtedy) z komputerkiem us leonardo OD 2 LAT NIE MIAŁEM ANI JEDNEGO STRZAŁU! 5. nie jestem mechanikiem tylko kierowcą , nie interesuje mnie szczelina tłoka pierścieniowo-gumowa i inne techniczne banialuki 6. siakiś rok temu poszła mi uszczelka ( już się cieszycie?) ALE NIE OD GAZU! była nie fachowo założona ( cokolwiek to oznacza) 7. okresowa wymiana kabelków i filtra powietrza 8. zmiany jeśli chodzi o przyspieszenie i prędkość maksymalną Pb/LPG są oczywiste i nie ma tu dyskusji WNIOSKI JEŻDŻĘ NA GAZIE ZA GROSZE I MAM WSZYSTKO W DUPIE -moze miałem szczęście, na pewno są paproki od gazu którzy wszystko co można zjebać zjebią. -jakbym miał 3.0 V6 to bym nie założył gazu. stac cie na taką fure stać cię na paliwo -a tak to mam 2.0, kunie nie uciekły ( przyspieszenie i Vmax katalogowe ( po 12 latach !!!!), jeżdżę za grosze i ... mam wszystko w dupie pzdr |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2004-05-06 15:22:49 A nic Ci się nie sp...liło od bezustannie chodzącej pompy i super / hiper max ciśnienia?
![]() ![]() ![]() |
![]() Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2004-05-06 15:25:57 Od ponad 1,5 roku mam instalke Landi Renzo. Zakładana w firmie "Krzak" z wiochy 35km od Pabianic. Dałem za nią wtedy 1350zł z butlą w kole (bez kompa). ANI RAZU NIE MIAŁEM WYSTRZAŁU spowodowanego niepoprawnym działaniem instalacji. Spłaciłem to sobie na raty i jeżdżę za grosze. Tylko okresowe wymiany. I podobnie jak Master gdybym miał 3,0 to i paliwo by było.
pozdr. |
![]() Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2004-05-06 18:48:35
HA HA HA założyłbyś, żałożył, jeszcze szybciej niż do 2.0 ![]() ![]() ![]() I proszę mi tu bez takich. Ja robię 5 tyś km miesięcznie. Wolę wydać na gaz 400-500zł miesięcznie niz 1500-2000zł i tą różnicę przeznaczyć na ciekawsze cele ![]() Pozdrawiam Konrad |
![]() DrA eS ... | 2004-05-06 18:57:00
Jeszcze kilku jest niezagazowanych trzylitrowcow... takie dinozaury normalnie ![]() ![]() ![]() |
![]() Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2004-05-06 19:08:50
jak bede mial 1.000.000.000$ na koncie, albo dziadek w spadku zostawi mi złoża naftowe, to tez sie do tego klubu oldtimerów zapiszę ![]() |
![]() _Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2004-05-06 19:25:57 A ja od 3 lat mam instalke landi Renzo z kompem i najwiekszym zbiornikiem jaki tylko byl mozliwy ![]() ![]() ![]() ![]() pozdr |
![]() rafal71 omega cd A hajnowek | 2004-05-06 19:41:20 ja mam instalke lovato,3lata i nie strzelilo mi ani razu,znam to strzelanie tylko z opowiesci.instalka kosztowala mnie 1900zl |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-05-06 21:29:41 A ja mam gaz w domu i palę sobie za grosze.
I dinozaurem nie jestem. A wam sie skonczyły okresy gdy auta tolerowałe gas i teraz sie zacznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-05-06 21:46:06 ] |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-05-06 23:45:38 Propo tego,iz zostal poruszony ciekawy watek,to i ja sie wetne.Ostatnia wizyta na Rafineri,malo co nie doprowadzila mnie do omdlenia.Wiec mocno sie zastanowilem nad instalka.Obejrzyjcie moja fotke ze zdjeciem silnika.Ladnie wyglada ten DUAL RAM,lecz przerobienie na gaz = sekwencyjny = 5 tys.zl. Tyle juz raczej nie wyrzuce,bo odkladam na druga fure(tajemnica)hihi. Czy rowniez moge zalozyc instalke z kompem ,przestrzegac wymiany swiec,kabli WN,dodatkowo,zdemontuje na drodze weza powietrza ten ladny zasobnik z napisem 2.6 i zastapie go wezem od 2 litrowki z dwiema membrankami.Czy to cos pomoze?Prosze o odpowiedz. |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-05-08 15:47:10 O żesz, ja też muszę kontrol przeprowadzić ![]() a co do sensu jazdy na gazie, to każdy musi sam sobie na to pytanie odpowiedzieć, w moim przypadku musialbym zamiast zajebistej paki mieć tylko pozór kufra w przypadku zbiornika normalnego, albo robić kombinacje z dojazdowką kosztem zmniejszonego toroidalnego, czyli częściej bywać na stacji. Poza tym miałem okazję widzieć silnik 16-to zaworowy pracujący na gazie rozebrany widok mało zachęcający. Co do instalki zdecydowanie jestem za opinią DrA, tylko fabryczna, czyli producent wyposaża auto w zbiornik paliwa dwudzielny i instalację. A co do kosztow to może użytkownicy gazu mogliby dać taką kalkulację np przy założeniu rocznego przebiegu 20 czy 30 tkm, gdzie będą koszty paliwa i wszystkich koniecznych czynności obsługowych związanych z posiadaniem gazu + ewentualne koszty wpadek ktore powstały na skutek użytkowania gazu. Wyniki mogłyby rzucić więcej światła na koszty, a może i rozwiać wiele mitow, zwłaszcza w świetle drożejącego gazu. Pozdr, Janusz |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-05-08 17:57:25 Panowie,wiesci z ostatniej chwili,chodzi o ceny paliw.Zaczyna sie robic paranoja.Paliwo idzie w gore,nie przez akcyze,lecz przez rafinerie,ktore w cieniu wejscia do UE chca zblizyc ceny paliw do zachodnich i tym samym zarobic.Rzad narzeka,lecz nie ma mozliwosci tego zabronic,wiec beda zmniejszac akcyze.Lecz podwyzsza na gaz,bo uwazaja,ze jest stanowczo za tani,wiec poczekajmy z pol roku az sie wszystko dopasuje z ta UE i zobaczymy na czym jezdzic,czym,czy nawet gdzie. |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2004-05-08 20:54:14 Już się zaczynają przypier............. do LPG
Co do tematu to słyszałem że taksiarze w USA wywalają wyryski na rzecz gaźnika żeby silnik był bezawaryjny- tak słyszałem...ciekawe.... ja mam instalkę elpigaz z kompem leonardo, to już ma 3 lata, tylko raz mi strzelił gdy jeszcze nie tankowałem w schell-u(reklama ![]() i tera pytanko Jak jest 25st. to zapalanie na gazie nic nie zaszkodzi?????????j atego nie praktykuję , ale wiem że sąsiad to robi i nie narzeka |