Most

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak stwierdzić jaki mam most tzn duży czy mały
chcę kupić most do omegi kombi ale pytają mnie jaki mam

stąd pytanie

Jak się czujesz bardzo męski - to pewnie DUŻY

Cytat:
2004-06-11 12:28:40, Leon-Z pisze:
Jak stwierdzić jaki mam most tzn duży czy mały
chcę kupić most do omegi kombi ale pytają mnie jaki mam

stąd pytanie

A jaki masz silnik,bo jeżeli 2.0-to mały most,a jeżeli np.3.0 -to duży

ja mam maly w 2.0 aftomat,ale chyba w 2.0 sa tez duze. wiem ze poloski sa rozne. wykrec jedna i przypasuj

w omie 2,0 są dwa rodzaje mostów mały ( wykonany częściowo z aluminium od dołu ma charakterystyczne żeberka pomagające go chłodzić jak w radiatorze stosowanym w wzmacniaczach audio) i duży ( wykonany z profilowanej blachy jest od dołu zupełnie gładki) więcej jest chyba zastosowanych małych mostów bo jak szukałem do siebie to wszędzie mieli tylko duże a mały most to sie sprzedawał w dniu ukazania ogłoszenia

Już wszystko wiem mam Mały Most
nr to 704140

kumpel mi przywiezie z niemiec w przyszłym tygodniu

dzięki za info
Pozdrawiam

Cytat:
2004-06-14 08:16:17, przemogsm pisze:
w omie 2,0 są dwa rodzaje mostów mały ( wykonany częściowo z aluminium od dołu ma charakterystyczne żeberka pomagające go chłodzić jak w radiatorze stosowanym w wzmacniaczach audio) i duży ( wykonany z profilowanej blachy jest od dołu zupełnie gładki) więcej jest chyba zastosowanych małych mostów bo jak szukałem do siebie to wszędzie mieli tylko duże a mały most to sie sprzedawał w dniu ukazania ogłoszenia

Ten gładki to występował w starszej wersji Omy do połowy 91r,a od połowy 91r występował użebrowany

A ja mam 3.0 24V i tez musze kupić most i tez niewiemjaki mam.
Czy ktoś wie czy do silnika C30SE montowali takie same mosty w Omegach i Senatorach? Jezeli tak to czy jest róznica przy 12zaworowym silniku i w 24 zaworowym silniku, tzn. czy w tych dwóch wersjach silnikowych tez montowali te same mosty czy nie.
Oczywiscie mowa tu o silnikach z manualną skrzynią biegów.
Wie ktoś może jak to z tymi mostami jest??

U kumpla w 3000 12v jest inny most niż u mnie.

W automacie i manualu 24v wg mnie jest ten sam...

Pozdro

No podobnie powiedzieli mi w sklepie gdzie mają program komp. z czesciami do wszystkich opli. Z tego wynika ze sa dwa rodzaje mostów do 3.0. Jeden jest do wersi 12V a drógi do wersji 24V.
Dzwonile dzis po ogloszeniach ale strasznie kosmo ceny krzycza za takie mosty.