MotoNews.pl

Nowa zabawka - FIAT 125 SPECIAL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może to nie FSO ale... głupio by było się nie pochwalić
W dniu dzisiejszym mój brat _Bartek_ i ja staliśmy się właścicielami Włoskiego Fiata 125 SPECIAL
Silnik 1.6 DOHC (teraz już wiem czego brakowało mi w moim klasyku)
Rok produkcji 1970
Auto wymaga bardzo dużo pracy szczególnie pod względem blacharskim
Silniczek chodzi jak dla mnie bardzo dobrze, bajerka jest
Co ważne auto zarejestrowane, z OC i przeglądem
Mam nadzieje że jak najszybciej Fiacik trafi na warsztat
Tyle na dobry początek jak dojde do siebie to może jeszcze coś naskrobie

P S
Żeby konserwatywni klubowicze nie gadali że zaśmiecam forum autami nie z FSO , to zamieszczam Fotke Poloneza 1.6 GSI 98r. zakupionego przez mojego brata całkiem niedawno

Rodzinka naszych autek dzielnie się powiększa

Uaaach - mogę pierwszy sie poślinić

No coż nie dosyć że kolega ma najładniejsze auto w klubie (przynajmniej podczas wyborów na zlocie ) to jeszcze zakupuje sobie taki rarytasik - i gdzie 5* jest sprawiedliwość

Kroolik Ty wariacie

Gratulacje , pozostaje mi trzymac kciuki za przywracanie Go do dawnej swietnosci [LIST]

Kroolik psycholu!!! Gratuluje

Niezły materiał. Kłólik Ty farciarzu

gratulacje masz farta

Sliczne auto. Doskonaly material do odbudowy, bo wlasciwie poza brakiem listew bocznych ma szystkie praktycznie niedostepne e;ementy (obie klapy, kompletny przod, wnetrze). Gratuluje i czekam z niecierpliwoscia na relacje z prac przy aucie.

o zesz ty... ciesze sie, ze trafil w twoje lapska. co prawda bardziej bym sie cieszyl, gdyby trafil w moje, ale w ten zaistnialy sposob, mam pewnosc, ze go nie spierdole nie posiadajac go, a w twoich rekach nic zlego mu nie grozi, hehe!

Gratulacje, i powodzenia w remoncie. Jest wspaniały

Piękny nabytek. A porobił byś fotki tylnego zawieszenia i ogólnie podłogi pod bagażnikiem? Nigdy nie miałem okazji tego widzieć na oczy, a z powodu innego umieszczenia baku tył w 125 jest podobno zupełnie inny niż w 125p.

Gratuluję zakupu tego pięknego "włocha" Sugeruję przywrócic fabryczny kolor, który wnioskuję po drzwiach był bordowy bodajże. Autko bomba i w Polsce żadkość - szczegolnie w takim stanie. No i ten silnik.....

P.S. dopiero teraz zauważyłem inny wlew paliwa niż w 125p

Ach ten Króólik, zawsze nas czymś zaskoczy.

Gratulacje
Ale czy to jest special, czy s?
Bo specjale miały napis 125 special, a ten ma s...ale na włochach się nie znam
Pozdrawiam

Cytat:
2005-09-02 23:19:44, Grzech pisze:
A porobił byś fotki tylnego zawieszenia i ogólnie podłogi pod bagażnikiem? Nigdy nie miałem okazji tego widzieć na oczy, a z powodu innego umieszczenia baku tył w 125 jest podobno zupełnie inny niż w 125p.

Co do fotek to napewno porobie tylko kiedy trudno mi powiedzieć, bo powoli robi mi się kocioł na warsztacie
Co do samej podłogi to jest ona inna, tzn bagażnik jest zdecydowanie głębszy, most jest chyba inny bo jest cichy a o to nie łatwo w naszych rodzimych Fiatach
Zawieszenie to dwa pióra, z drążkami reakcyjnymi ale dokładnie to musze sam zobaczyć.

Cytat:
Sugeruję przywrócic fabryczny kolor, który wnioskuję po drzwiach był bordowy bodajże.

Co do koloru to był on orginalnie biały, drzwi były wymienione stąd ten bordowy, zersztą co do koloru to mamy brdzo dużo czasu na wymyślenie czegoś

Cytat:
Ale czy to jest special, czy s?
Bo specjale miały napis 125 special, a ten ma s...ale na włochach się nie znam

Powiem szczerze że sam nie wiem do końca bo jeszcze za mało wiem o tym autku, może S to właśnie SPECIAL ale zdecydowanie to drugie brzmi lepiej

proponuję odświeżyć ten kolor, który jest teraz. I nadać mu ksywkę Kremówka

eee nie ma gazu....

konkretnie Kroolik, konkretnie =))
Teraz będziesz musiał wynajmować kierowców żeby wszystkimi autami na zloty dojeżdżać =))

fajna furka, szkoda tylko ze zderzaczki na czarno pomalowane, ciekawe ktorego bardziej polubisz, polaka czy włocha

Nieźle, nieźle. I jeszcze ta klasyczna rejestracja. Szkoda,że się nie uchowa.

Cytat:
2005-09-03 14:23:41, mati_lecha pisze:
Nieźle, nieźle. I jeszcze ta klasyczna rejestracja. Szkoda,że się nie uchowa.

Czarna nie bedzie, ale kwadrat da sie zalatwic - patrz Burza