Amortyzatory

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MOze i dobry pomysl? poczytajcieCar.tuning

Cytat:
2002-11-24 18:22:58, Pycel pisze:
MOze i dobry pomysl? poczytajcieCar.tuning

Bilstein by Krosno...dobre

Niedobry pomysł.....

A ja szukam tanio KYB by wymienić u p.Sławka bo mnie niedługo na łuku tyłek wyprzedzi a i choroby morskiej można się nawabić

Pozdr.

alo!

a ja uwazam ze utwardzanie amorow olejowych daje baaardzo
duzo, za baaardzo malo $.
lecz jest to przerobka bardzo niebezpieczna...
powinna byc dokonywana tylko przez doswiadczonych mechanikow
i czesto ich produkty powinny byc poddawane przegladom.
ja mialem w 126p przerobione amory i czlowiek ktory mi je robil (Michal Majcher z BMT) zawsze testowal/ogladal je co 2000 km.
(sam zreszta je ogladalem srednio raz w tygodniu)
niestety takie amorki wytrzymuja (w 126p) 5-8 miesiecy
w zaleznosci od jazdy.

ogolnie do Malucha takie amory zdaja egzamin... w szybszych
furach nigdy bym takich nie zalozyl... a juz napewno nie
w moim Esperaku....

KrzysiuD ja kupilem KYB za 181przod i 136tyl gazowe o3wiscie...

Cytat:
2002-11-25 11:48:19, Lee pisze:
alo!

a ja uwazam ze utwardzanie amorow olejowych daje baaardzo
duzo, za baaardzo malo $.
lecz jest to przerobka bardzo niebezpieczna...
powinna byc dokonywana tylko przez doswiadczonych mechanikow
i czesto ich produkty powinny byc poddawane przegladom.
ja mialem w 126p przerobione amory i czlowiek ktory mi je robil (Michal Majcher z BMT) zawsze testowal/ogladal je co 2000 km.
(sam zreszta je ogladalem srednio raz w tygodniu)
niestety takie amorki wytrzymuja (w 126p) 5-8 miesiecy
w zaleznosci od jazdy.

ogolnie do Malucha takie amory zdaja egzamin... w szybszych
furach nigdy bym takich nie zalozyl... a juz napewno nie
w moim Esperaku....

KrzysiuD ja kupilem KYB za 181przod i 136tyl gazowe o3wiscie...

Cena normalna. Ale bez montażu ?

Lee, a gdzie kupiłeś bo te ceny są takie same w www.motosklep.pl, oczywiście cena promocyjna.

Pozdr.

Cytat:
2002-11-25 14:11:40, Krzysiek-Diackon pisze:
Lee, a gdzie kupiłeś bo te ceny są takie same w www.motosklep.pl, oczywiście cena promocyjna.

Pozdr.

W Gdańsku były 4 miesiące temu po 189 zł na przód i po 138 zł na tył...więc u was jest tak drogo poprostu.

alo!

ja kupowalem w Chorzowie...
podobno koles nalozyl minimalna marze 5%
wiec napewno mozna kupic taniej...

w Orzeszu w sklepie gosc sprowadza podobno po 175/130...
sprawdz sobie...
032 2213317

Ja napewno kupię KYB, i czas nagli, bo moj samochód podczas zmiany pasów ruchu czy przy wyjściu z lekkiego łuku buja się niemiłosiernie. Koniec narazie z dynamiczną jazdą do pracy, z pracy do pracy i z pracy do domu. A jeszcze niedawno było tak pięknie, nawet przegląd przeszedł bez zarzutu. A teraz to się zrobił nadsterowny i taka jazda jest wielce niebezpieczna. A więc UWAŻAJCIE NA SREBNE ESPERO CO ZACHOWUJE SIĘ JAK PAN SZOSY BO SIĘ BUJA NA BOKI

Diackon

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2002-11-26 09:26:05 ]

Sorry, że się podczepię pod ten wątek i zmienię trochę jego temat. Mam do Was pytanie. Ciągle jestem z powodu braku czasu na etapie zmian hamulcowych w Espero i zastanawiam się nad tarczami hamulcowymi. Wiem, że wielu z Was opowiada się za Brembo, lecz ja poszukuję czegoś tańszego z wiadomych wzgledów. Mianowicie mam mozliwośc kupna tarcz firmy Textar, niewiele mi ta nazwa mówi poza tym, że są chyba niemieckie i kosztują około 170 zł (bez wymiany). Macie jakies doswiadczenia?

Witam po krótkiej przerwie !
Podaję Wam link do chorzowskiego sklepu DU. Są cenniki i parę innych dupereli. Aktualizowany co tydzień.

www.jadarsc.com

Hej

ja tam wierze w gazówki i na takich jeżdze...

A czy KYB gazowe nadają się do wozu, w którym sa orginalne spręzyny z przodu (mam zamiar zrobić narazie tylko przód)?

Czy to wogóle jest dobry pomysł?

espero 1.5

Cytat:
2004-04-02 09:08:18, koperfil pisze:
A czy KYB gazowe nadają się do wozu, w którym sa orginalne spręzyny z przodu (mam zamiar zrobić narazie tylko przód)?

Czy to wogóle jest dobry pomysł?

Jak najbardziej TAK, ja mam dokladnie taki zestaw z przodu i jest SUPER

314 PLN za kpl. (4 szt.) KYB olejowe.
W W-wie oczywiście...
Pozdr. P.

To prawie jak za darmo

A robi się to tak:
1. wysyła się zapytanie do firmy, ile kosztuje kpl kyb z wymianą
2. pewnien Pan odpowiada, że 928.80 PLN z rabatem za gazowe kyb
3. dzwoni się do Szwagra (mojego rzecz jasna) i pyta się, kto jest prezesem w/w firmy
4. wysyła się maila do prezesa (adres taki sam, jak do w/w Pana, tylko imię i nazwisko trzeba zmienić) z informacją, że ktoś nas robi w balona, bo 928 pln to jest drogo bez żadnych rabatów, a w/w firma jest bezpośrednim importerem amortyzatorów kyb
5. czeka się 2-3 dni (jak potem zobaczymy w treści maila - Wasz mail "krąży" między Panami z w/w firmy)
6. po 2-3 dniach pisze inny Pan, że się oczywiście pomylili , etc., etc., i proponuje maksymalny rabat zarówno na amorki, jak i na montaż - gaz 157/100 pln (przód/tył), olej 314 klp (nie pamiętam dokładnie ile p/t), przełożenie 140 pln.
7. ze względów bezpieczeństwa amortyzatory przekłada się we własnym zakresie

W ten sposób staje się legalnie właścicielem kpl. amortyzatorów kyb z dwuletnią gwarancją i po bardzo dobrej cenie.

Pozdr. P.
P.S. Stosować tylko do poważnych firm, którym zależy na klientach...

Jesli można Was prosić o opinie w 2 zdaniach:

Nie znam sie na amortyzatorkach, a musze pomyśleć o wymianie.
Tylko, ze ja nie oczekuje cudów, zależy mi na jako takim komforcie. Bez obnizania, utwardzania itp. Chce komfort i bezpieczne prowadzenie bez szaleństw. Co mi dadzą KYB albo inne (jakie)?

Wiem, ze to auto jest za miękkie i ze 2 razy już mnie tak rogibało na boki że mało co sie nie rozp#$&^... ale mimo wszystko nie chce aby mi wypadały plomby na dziurach, ja jestem taki zwykły szary kierownik espera

Gazowe Delphi, Kyb.

Jak najtaniej. Będzie dobrze