Co to za dziwny wskaźnik z MONROE?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
znalazłem ostatnio dziwny wskaźnik, wielkości LUMELOWEGO wakuometra lecz bardziej kanciaty.
Nie mam póki co jego zdjęcia ale może niedługo podjade pstryknąć fotke jak to wygląda.
Póki co opisze:
Za szybką znajduje sie skala z cyferkami od 0 do 12.
Pole od 0 do 1 jest koloru czerwonego,
od 1 do 8 zielonego,
od 8 do 12 czerwonego
poniżej znajduje sie naklejka z dużym napisem MONROE i małym ride leveler.
i całkiem małymi literkami Trademarks of Monroe Auto Equipment Company.
Poniżej naklejki czyli na dole wskaźnika sa po bokach dwa prostokątne przyciski.... lewy ze strzałką w dół prawy ze strzałka w góre.
Lewy przycisk:
działa, daje sie wciskać, z drugiej strony czyli na odwrocie widac że ten przycisk dział jako zaworek upustoowy do którego jest przykręcony cieniutki przewód platykowy,, lecz twardy który łączy sie z trójnikiem połaczonym z odwrotem drugiego przycisku, a trrzecia odnoga trójnika nie prowadzi do nikad i ma z 1,5 metra ( pewnie był dłuższy tylko ktoś urwał).
Z prób wynika że jak mocno zadmucham w przewód to wskaźnik sie lekko ruszy w prawo, a jak nacisn lewy przycisk to sie kasuje.
Czyli jest to jakiś wskaźnik ciśnieniowy.

Prawy przycisk:
nie da sie wcisnąć i z jego konstrukcji widać że to raczej atrapa.
Na odwroci oprócz połaczenia z kabelkiem do trójnika jest wentyl rowerowy......

tyle z opisu, może ktoś sie już z takim wskaźnikiem spotkał, lub wie o co chodzi i do czego służy.
Jak zrobie fotki zapodam na forum będzie łątwiej dojść.

Moze to jakis wskaznik od zawieszenia pneumatycznego.monroe chyba sie tym zajmuje.moze z jakiejs ciezarowki...

hmm.. to moze to działało jakoś tak, że masz wskaźnik ciśnienia w zawieszeniu i sobie albo pompujesz albo spuszczasz i w zalezności od tego zmienia się charakterystyka zawieszenia

Też mi się zdaje że to coś od zawieszenia. Tylko skąd wytrzasnąć pasującą resztę do 126?