MotoNews.pl
8 [126p] moj wlasny patent na obrotek :) (48632/0) - PT

[126p] moj wlasny patent na obrotek :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pozwolcie ze sie przywitam oficjalnie
MieszAs jestem ;]
bywam tu od bardzo niedawna no i aby sie jakos wintegrowac w
tutejsza spolecznosc, postanowilem wniesc swoja cegielke...

otoz chcialem przedstawic moj wlasny patent na obrotomierz.
czekam na komentarze

jakby sie obrazek nie ladowal - prosze o wyrozumialosc - mam problemy z serverem..

p.s. poczatkowo chcialem nikomu nie pokazywac.. zeby bylo oryginalnie i nikt nie sciagal.. ale co tam! trzeba sie wspierac pomyslami!

Dla mnie bomba. Jeśli wszystkie kontrolki które przeniosłeś palą wporzo to naprawdę fajny pomysł.

P.S. A jak rozwiązałeś wszystkie układy scalone?? Bo tam jest tego w pytę z tyłu do wszystkich kontrolek????

Witam
Bardzo fajny pomysł jak ktoś ma nowe zegary
Naprawde fajnie wkomponowany obrotek!

Jak mam starą kapliczke i bede miał troche wiecej roboty z "fabrycznym" wyglądem... pozatym raczej bede montował lumela niz z DF'a obrota

pozdrawiam

dzialaja (chyba) wszystkie (chyba ze juz wczesniej nie dzialala ktoras)
ukladow scalonych tam ni ma tylko plytka laminatowa se sciezkami, ktore zastapilem kabelkami - niezla pajeczyna jest

Bardzo fajna sprawa z tym OBROTKIEM ... mnie sie bardzo podoba !! Jak bym mial bobka napewno bym przejał pomysl ....

Pozdrawiam

Niestety nic nie widze...

witam
spoko fajnie wygląda a on wogóle działa ?? jeżeli tak to jak rozwiązałeś proble tego że mal;uch jest 2 garowy a DF jest 4 !! przecierz obrotek będzie pokazywał dwa razy więcej obrotów ??!! poprawcie mnie jeśli się myle !

sory ale dzisiaj nie dziala mi neostrada ;/
mam nadzieje ze pozniej bedzie ok
w razie czego dam jakis inny link

nie no pomysl zajebisty !! ale jak mozesz daj zdjecie na ktorym widac calosc, bo zdj. jest od dolu robione, jeszcze swiatlo odbija i slabo widac.

Cytat:
2004-05-10 10:54:51, suitone pisze:
[ciach ...]
a on wogóle działa ?? jeżeli tak to jak rozwiązałeś proble tego że mal;uch jest 2 garowy a DF jest 4 !! przecierz obrotek będzie pokazywał dwa razy więcej obrotów ??!! poprawcie mnie jeśli się myle !

owszem dziala. trzeba tylko zwiekszyc pojemnosc kondensatora i jest ok
nie jest moze zbyt dokladny, wydaje mi sie ze zawyza o ok
>>edit: ?1000rpm?
>>mialo byc 100 rpm oczywiscie :|

[ wiadomość edytowana przez: mieszas dnia 2004-05-12 21:21:11 ]

Cytat:
2004-05-10 12:32:21, Krzyh00 pisze:
nie no pomysl zajebisty !! ale jak mozesz daj zdjecie na ktorym widac calosc, bo zdj. jest od dolu robione, jeszcze swiatlo odbija i slabo widac.

dobra cykne nowa fotke, ta mi nie wyszla bo sie cholernie swiatlo odbijalo ale dzis jest pochmurno wiec bedzie ok

świetny pomysł i wykonanie. Jak mozesz zrob fotke w nocy z podswietleniem bo jestem ciekawy jak to widać

brawo brawo! miodzio widac ze sie przylozyles! super mi sie bardzo podoba to rozwiazanie!

ciesze sie ze sie podoba
calosc robilem 2 dni i juz momentami ostro k*****em ;/
szczegolnie jak cos polamalem... ale warto bylo ;]

co do podswietlenia to hmm....
no nie bardzo bo sam obrotek op prostu go nie ma ;(
musze nad tym popracowac...

Cytat:
Wysłany: 2004-05-10 12:33:46

Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

2004-05-10 10:54:51, suitone pisze:
[ciach ...]
a on wogóle działa ?? jeżeli tak to jak rozwiązałeś proble tego że mal;uch jest 2 garowy a DF jest 4 !! przecierz obrotek będzie pokazywał dwa razy więcej obrotów ??!! poprawcie mnie jeśli się myle !

--------------------------------------------------------------------------------

owszem dziala. trzeba tylko zwiekszyc pojemnosc kondensatora i jest ok
nie jest moze zbyt dokladny, wydaje mi sie ze zawyza o ok 1000rpm

możesz mi wyjaśnić jak dokładnie to zronbiłeś i co potrzebne jest do tego celu?? bo od dawna kombinuje jak by to zrobić i nie mam pomysłu!! (proszę się ze mnie tylko nie śmiać)

A ja sie zastanawiam dlaczego brtka nie mozna bylo wstawic pod wskaznikiem paliwa. Szerokosc ta sama, a mniej kontrolek do przenoszenia.. Duzo latwiejsze rozwiazanie chyba, nieprawdaz? No chyba, ze ktos naprawde ma cisnienie na obrotek z lewej stony, ale dla mnie przerost formy nad trescia. Z prawej tez moze byc.

lepszy i tak jest zewnetrzny

Cytat:
2004-05-10 13:35:31, Zuraw pisze:
A ja sie zastanawiam dlaczego brtka nie mozna bylo wstawic pod wskaznikiem paliwa. Szerokosc ta sama, a mniej kontrolek do przenoszenia.. Duzo latwiejsze rozwiazanie chyba, nieprawdaz? No chyba, ze ktos naprawde ma cisnienie na obrotek z lewej stony, ale dla mnie przerost formy nad trescia. Z prawej tez moze byc.

juz mowie
owszem pasowalby tam bez problemu ale zazyczylem sobie
wieksza ekstrawagancje ;D
a tak wogole to po prostu lubie symetrie i chcialem zeby to
wygladalo bardziej symetrycznie - i ten wariant byl optymalny

eee jezeli pasowal w to wole miejsce to faktycznie nie wiem czemu tak kombinowales. mozna bylo dac paliwo na dol na gore obrotek i by bylo bananowo.. a ile roboty mniej...

Nie ma co przenosic paliwa na dol, bo znowu sciezki musisz zmienaic. Tak jak jest na zdjeciu - jak napisalel towrca - jest platanina kabli za sciezkami. Montujac obrotek w pustym polu nic nie trzeb aprzerabiac, ba - mozna nawet wykorzystac sciazki ktore tam sa oraz kostke podlaczyc orgnalna tak, zbey wszystko bylo rozbieralne... Szkoda tylko, ze temp wody nie ma....