Spalanie GAZU.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam poldiego z silnikiem 1.6 GSI na LPG. Czy ma ktos jeszce cos takiego jak tak to ile wam pali gazu bo moj to jak mu sie chce Nie tankuje na jednych stacjach(prawie zawsze gdzies indziej) i nie moge obczaic ile pali?? Napiszcie ile wasze to se porownam.

ja mam gaźnikowca i mieści sie w 15 ( a lubie mu podeptać )
myśle że przy normalnej jeździe powinno być koło 2-3 litry więcej niż benzyny.. przy wersji "pędzimy pędzimy" bedzie nieco więcej

A mój nic nie pali....... GAZU

NO na gazniku w miescie jakos 13,5-15 ma trasie jakies 11 a na jednopunktowym srednio miasto trasa wynosi 10,5-11

Jak mówisz że nie śmigasz na gazie(a masz benzynowca) to uważam Cie za bogatego człowieka .A jak mój starszy mówił po mieście to róznie pali tak od 11 do 13 litrów prz w miare normalnym trybie jazdy.Na trasie jak mówił (i dobrze policzył) zszedł mu do 8 litrów. Ale jak zauważyłem czy jedzie się 100 czy 130 w spalaniu jest mała różnica .

Przy moim przebiegu ni bardzo ten gaz widze

Mój truck pali 13 litrów gazu ale to wersja Madafaka to ma prawo

nie o to widze że macie ekonomiczne pojazdy,moje wozidlo spala średnio 15l gazu.
min.12
max18
NIESTETY ! ! !

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2004-05-13 22:36:44, mar125 pisze:
nie o to widze że macie ekonomiczne pojazdy,moje wozidlo spala średnio 15l gazu.
min.12
max18
NIESTETY ! ! !

No ale kopa jakiego masz w porownamniu do nas

No mój Fiatex pali od 10 do 13l gazu na 100km!! Ale to są ekonomiczne nastawy!!!

cóż mój jest ustawiony tak że rusza z piskiem opon a jako że nie ja tankuje więc pali tyle ile pali ogólnie nie narzekam jest Gites!!

Ekonomiczne nastawy nie oznaczją braku palonej gumy!!!

No to widze ze moj nie pali aż tak duzo w trasie gdzies okolo 9(przy 105-120km/h)jakbym jechal wonij pewnie mniej ale nie da sie bo ten most mi wyje(przy okazji da sie to zrobic bo koles mi mowil ze od nowosci te poldki tak maja??). No a w miescie gdzie 12-13max to tez nie tak źle .Dzieki za odpowiedzi

most to w poldku standard ale NIE OD NOWOŚCI- jak go odkupowałeś to poprzedni właściciel musiał sie na nim nieco wyżywać..
no a nowy nieco kosztuje..
ja mam rocznik 94 i żadnych większych problemów z mostem(teraz zaczyna mi sie pocić ale myśle że jak wymienie uszczelki bedzie dobrze!!- a właśnie robił to ktoś z Was?? jak dużo z tym roboty i w co sie wyposarzyć???? )

No pewnie raczej go nie oszczedzal.Najgorzej jest przy 90km/h potem 120km/h,140km/h no ale jak go rozbujalem do 170km/h Daewoo podaje ze poleci 150 (na gazie w 5 osob ) to juz tylko szum powietrza słychac)Puki sie nie rozleci szkoda władowac cos pieniedzy bo jak patrzylem to wymiana nie nalezy do najtanszych .Lepsze radyjko i nic nie slychac

przy 170 to pęd powietrza mi składa lusterka i musze zwalniać( taki sygnał od Boga że to nieco za szybko )

Alez co ty przy tej predkosci jest fajnie wiesz jak sie z bemek i mietków patrzą czuja ta moc jak brzemie w naszych furach . POzdro

no ja przy 140 zlysze jak Bog krzyczy czy ty nie chcesz za szybko trafic do niba a z drugiej strony slysze dzwiek taki bardzi interesujacy metaliczny jedni mowia ze to zegar odlicza czas a inni ze to gaz przez rurki do gaznika ucieka

Powiem tak 160km/h i mój Fiacior idzie jak po szynach a ludzie na autostradzie w tym momencie myślą że mają przewidzenia!!!

moj kaszel pojdzie 120km/h max, ale przy tej predkosci czuje sie tak jakbym jechal conajmniej 300