MotoNews.pl
4 ZDZIWKO!!!??? (66453/27) - PT

ZDZIWKO!!!???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dlaczego ten Polonez nie ma sterowania ogrzewaniem pneumatycznego a na linki??? Oto jest pytanie...

Aha, cała aukcja jest
tutaj

[ wiadomość edytowana przez: Qbk dnia 2004-10-15 22:42:22 ]

Za bardzo nie wiem jak wyglada komora Plusa, wiec nie bede sie sprzeczal. Ale linek to tu nie widze, zaworka nagrzewnicy tez.

Na wysokości tej srebrnej maty wygłuszającej powinna być taka okrągła gruszka robiąca podciśnienie do sterowania klapek od ogrzewania... i w środku są inne pokrętła do sterowania i nie ma przycisku do włączania obiegu wewnętrznego.

To typowy układ z Trucków Plusów...

Zawsze mi się wydawało że w Truckach nie było GSI.

Cytat:
2004-10-15 22:51:18, Qbk pisze:
Na wysokości tej srebrnej maty wygłuszającej powinna być taka okrągła gruszka robiąca podciśnienie do sterowania klapek od ogrzewania... i w środku są inne pokrętła do sterowania i nie ma przycisku do włączania obiegu wewnętrznego. To typowy układ z Trucków Plusów...

Moze kombi w wersji van mialy ogrzewanie z trucka?

Cytat:
2004-10-15 22:52:58, leon pisze:
Zawsze mi się wydawało że w Truckach nie było GSI.

Ale to kombi

Cytat:
2004-10-15 22:54:10, BolimA pisze:
Moze kombi w wersji van mialy ogrzewanie z trucka?

Wiem że prototyp z Norblina ma sterowanie Plusowskie (pneumatyczne). Zaraz poszukam innych Kombiaków i zobaczę...

Porównaj z tym...

"Polonez jest w stanie idealnym"

Nie wiedzialem, ze robili takie wersje... moze Adamus sie wypowie - on jest specjalista od nietypowych aut.

PS. Sorry, musialem

takie byly chyba w truckach montowane bo pod stara nagrzewnice pasowaly...cos tak slyszalem

Cytat:
2004-10-15 23:14:53, cendra pisze:
takie byly chyba w truckach montowane bo pod stara nagrzewnice pasowaly...cos tak slyszalem

pewnie tak bylo

Ja cie te podłokietniczki sa normalnie miodzio, moze ktoś wie ile takie kosztują.

Truck plus miał w std. małą nagrzewnicę produkowanąprzez polskąf-mę calsonic z Kalisza. Była sterowana 3 pokrętłami ale na linkach. Przewody rozprowadzające - jak w caro - rury papierowe. Mniej opcji ustawineia nawiewu (3). stąd brak zbiornika podciśnienia i inny panel sterujacy. mozliwe że to albo truck albo uboższa wersja caro/kombi (ma włacznik szyby ogrzewanej) BTW Trzeciak o trucku plusie pisze o 2 rodzajach nagrzewnic - mała calsonic i duża daewoo.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

ok. poczytałem allegro - to jakieś zubozone kombi

-----------------

zubozona?? mi wygladala na zwykla i te podlokietniki ladne

no sorry - ale wentylacje MA zubozoną. a te podłokietniki moim zdaniem to żenada. (BTW są seryjne)

-----------------

a moim zdaniem albo takie wkładali do wersji kombii van ( trkatowali to jak trucka ) nie dość że jest na linkach to ma tylko 3 pozycje nawiewu a normalne jest z 5 albo 6 , druga ewentualność autko miało silnik na tylnych siedzeniach i poskładali je z czego mieli chłopaki, he,he nic mnie już nie zdziwi

I to są dwie najprawdopodobiejsze opcje...

Cytat:
2004-10-15 23:22:11, Mebig pisze:
Ja cie te podłokietniczki sa normalnie miodzio, moze ktoś wie ile takie kosztują.

W Szczecinie jak się kiedyś interesowałem tym to zaśpiewali mi 30 zł za szt. na przód.Ale to było dawno. Teraz u mnie w mieście jest to towar deficytowy nie ma tego nigdzie.
Mebig może u ciebie w Poznaniu gdzieś takie mają to ja bym się też pisał na te podłokietniki

Właśnie w tym problem, są dwie hurtownie Daewoo i w żadnej nie ma, ale spoko, postaram sie cos załatwić załatwić z tym ze oni nawet nie wiedzą o które chodzi, tak samo jak nie wiedzieli o zaślepkach zamiast przycisków od elektrycznych szyb, ale maja ksiażki z numerami to się znalazło i sadze że te podłokietniki też będą w tej ksiażce, pytanie czy na miejscu, ale to tez nie problem, jak mi ściagneli w/w dwie zaślepki które kosztowały i tu uwaga 0,50 zł/szt to to pewnie tez załatwią, jak znajde czas to podskocze, mi na tylnych za bardzo nie zalezy, ale te przednie by mi się przydały.