MotoNews.pl

Mam rozporterke...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

No wlasnie... po poscie crita dot rozporek i usztywniania dzieki koledze grzybkowi-r nabylem rozporke (mimo ze nie mam zawieszenia sport). okazalo sie ze montaz takiej rurki bezwzglednie konczy moja gwarancje ktroej mi jeszce rok pozostalo. (najprawdopodobniej tylko na zawieszenie, a na elektryke juz chyba stracilem No i tak wlasnie sie zastanawiam montowac czy nie... teoretycznie moglbym ja zdejmowac na przeglady i w razie awarii, ale co bedzie jak awaria przytrafi sie w trasie... wozic klucze i 2 podnosniki i przed wezwanie assistence zdejmowac to rozwiazanie troche karkolomne NO i co teraz zrobic z rozporka ktora jezdzi juz ze 2 miechy w samochodzie (niestety na tylnym siedzeniu)

Montowac czy nie? A moze bedzie tak ze zamontuje i nie odczuje wlasciwie roznicy? Jezdze w sposob ze na zakretach czuje jak sie samochod odksztalca Sam nie wiem co radzicie?

Cytat:
Montowac czy nie? A moze bedzie tak ze zamontuje i nie odczuje wlasciwie roznicy? Jezdze w sposob ze na zakretach czuje jak sie samochod odksztalca Sam nie wiem co radzicie

skoro kupiles to zamontuj...
demontarz rozporki to tylko 6 srub wiec jak by co to szybko zdemontujesz !
zreszta dlaczego zakladasz najgorsze? przeciez toyoty sie nie psuja....

GAK
Ja Ci dobrze radzę, Ty sprzedaj ten samochód, Ty nie będziesz mieć więcej taki problem

Cytat:
2004-04-26 17:29:46, jackal pisze:
GAK
Ja Ci dobrze radzę, Ty sprzedaj ten samochód, Ty nie będziesz mieć więcej taki problem

a wiesz ze o tak trywialnym rozwiazaniu nie pomyslalem ... dzieki !!!

zgadzam sie z grzybkiem montuj a jak cos bedzie nie tak to zdemontujesz po drugie raczej zawiecha ciw trasie tak nie padnie zebys nie mógł jechać dalej

Tema rozpórki przerabiałem na PRV z Jackal'em i Crit'em - dzięki za rady, potem zadzwoniłem do ASO AMX Rzgów k. Łodzi (tam kupiłem auto) Starszy konsyltant powiedział mi, że rozpórka nie narusza warunków gwarancji i jak z taką do nich przyjadę to mi ją chętnie założą podczas przeglądu, więc nie bardzo rozumiem o co chodzi Ci z tą utratą gwarancji - co kraj (ASO) to obyczaj ???
Zdrów
Kwieczor

no wlasnie dziwna sprawa z utrata gwarancji...
przeciez rozporka nie "psuje" tylko "poprawia".......
GAK a moze u Ciebie w ASO nie wiedza co to jest rozporka wiec zawiez im to i wytlumacz !!!

................i walcz o swoje !

GAK
Podczas odwiedzania ASO poproś o rozmowę z szefem i poproś go oficjalnie na papierze o opinię na temat utraty gwarancji po zamontowaniu rozpórki. Dodaj że inne ASO twierdzą coś innego, więc zamierzasz z jego opinią zwrócić się do Toyota Motor Polska, dlatego potrzebujesz tę opinię.

Facet albo Cię spławi, albo ... przemyśli sprawę. IMO w obu przypadkach jesteś górą, bo nawet jeśli Cię spławi a Ty zamontujesz rozpórkę, to w przyszłości zawsze mozesz go poprosić o opinię na piśmie, której on nigdy Ci nie da

Cwaniaczki nauczyli się, że strasząc klientów utratą gwarancji, zniechęcają do całkiem legalnych przeróbek. Potem uznają gwarancję według własnego widzimisię - miałem to samo w Oplu i musiałem płacić za naprawę podczas gwarancji. Sprawa oparła się o centralę GM i ... musiałem się poddać, ale to był ostatni raz i pozbyłem się szmelcu

Cytat:
2004-04-27 10:01:49, grzybek-r pisze:
no wlasnie dziwna sprawa z utrata gwarancji...
przeciez rozporka nie "psuje" tylko "poprawia".......
GAK a moze u Ciebie w ASO nie wiedza co to jest rozporka wiec zawiez im to i wytlumacz !!!

................i walcz o swoje !

NO WLASNIE MIALEM PH BO AKURAT SZEF SERWISU Z KTORYM SIE ZAWSZE DOGADYWALEM BYL NA SZKOLENIU I MNIE JAKAS BABKA OD KLIENTOW LEXUSA OBSLUGIWALA... NIE MIALA POJECIA CO TO ROZPORKA BO JEJ TLUMACZYLEM JA CO I PO CO ALE NA KONIEC WYRECYTOWALA ZE JAKIEKOLWIEK MODYFIKACJE ZAOWOCUJA UTRATA GWARANCJI... CHYBA BEDE JESZCZE RAZ ATAKOWAL

TYMBARDZIEJ ZE MI TROCHE TYL RDZEWIEJE... I BEDE WALCZYL.

WLASCIWIE TO BYWAM W PIOTRKOWIE TRYBUNALSKIM NIEDALEKO RZGOWA... MOZE SIE KOPNE

[ wiadomość edytowana przez: gak dnia 2004-04-27 22:31:58 ]

Właśnie - najlepiej podjedź do nich
człowiek z którym rozmawiałem nazywa się Roman Szymański i pracuje tam już ładnych parę lat,
powinni Ci to jeszcze wbić w książkę jako autoryzowany montaż wyposażenia dodatkowego - mnie wpisali alarm i ALUFELGI (!!!)
zdrów
K.

gak mow jak tam sprawy sie dalej tocza?

Czlowiek z serwisu musial byc malo kompetentny, poniewaz montujac rozporke w zaden sposob nie naruszasz i nie zmieniasz parametrow zawieszenia czy czego innego, wiec w zaden sposob nie stracisz gwarancji tyle ze trzeba wytlumaczyc jaka to rozporka bo jest ich kilka i mozna zamontowac jeszcze 2 rozporki w przednim zawieszeniu na dole-wiec ta 1 gorna nic nie zmienia-tylko usztywnia karoserie, co tylko poleprza wlasciwosci na skrecanie karoserii.

Zapomnij o takim głupim straszeniu, ja mam dużo więcej zmian w aucie i jedyne co robi ASO to ogląda i się cieszy. Może nasze aso jest inne, ale ja mam doswiadczenia takie że oni popierają modyfikacje poprawiajace autko, nigdy nie robili uwag odnośnie gwarancji, jedyne co to po zglebieniu autka wspólnie doszliśmy do wniosku że na amorki to oni gwarancji już nie dają, z czego świetnie zdawałem sobie sprawę.

Cytat:
2004-05-03 14:16:03, grzybek-r pisze:
gak mow jak tam sprawy sie dalej tocza?

no idzie mi to jak krew z nosa... bylem teraz na dlugi weekend w okolicach rzgowa gdzie to aso co chetnie montuje tyle ze... nie swoim autem plan mam taki:
pojade przy najblizesz okazji do aso (2-go koniec miasta) i pogadam z kompetentnym szefem serwisu ktory tamtego dnia co mi odmowili byl na szkoleniu jakby cos bylo nie tak to napisze zapytanie o opinie do toyota polska a jak nie... to zamontuje i z ewentualna gwarancja pojade do rzgowa taki mam plan...

a grzybek chcial zebym zaplacil mu za rozpoke jak juz zamontuje... stracilbys na % majatek to juz trwa i trwa

Witam
Właśnie jestem po rozmowie z Panem Stanisławem Kucharskim z działu serwisu TMP (022 / 549 05 73)
Pozwolił powoływac się na swoje nazwisko w ASO - jego zdaniem akurat rozpórka w przeciwieństwie do wielu innych akcesoriów tuningowych nie narusza warunków gwarancji, gdyż nie ma wpływu na działanie głównych podzespołów samochodu (silnik, elektryka itp.) a także nie wpływa na gwarancję perforacyjną, gdyż nie dochodzi do naruszenia ciągłości karoserii.
Więc chyba proble4m się sklarował
Pozdrawiam,
Kwieczor.

Cytat:
2004-05-04 13:27:14, Kwieczor pisze:
Witam
Właśnie jestem po rozmowie z Panem Stanisławem Kucharskim z działu serwisu TMP (022 / 549 05 73)
Pozwolił powoływac się na swoje nazwisko w ASO - jego zdaniem

wielkie dzieki jak cos to sie powolam

No i fajnie, nie będzie niekompetentny serwisant pluł nam w twarz

Cytat:
nie będzie niekompetentny serwisant pluł nam w twarz

i gaka nam.......
hehe
niedlugo bedzie hymn na temat rozporki

Cytat:
2004-05-04 16:15:25, jackal pisze:
No i fajnie, nie będzie niekompetentny serwisant pluł nam w twarz

a dokladniej mowiac serwisantka z dzialu lexusa bo koles z dzialu toyoty byl na szkoleniu...

no gak jak tam? cos juz zwojowales?