| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-07 19:02:35 z jednej strony to dobrze ze obylo sie bez policji bo oni zawsze maja swoja "racje" z drugiej jednak 2rotor ma racje koles moze sie wycofac z tego co mowil jednak podpis jest podpisem.
nastepna sprawa to gdzie jestes ubazpieczony jesli w PZU to na moje bedzie spoko kasy z odszkodowania po naprawie ci wystarczy jeszcze na jakis prezecik na pocieche co do innej firmy ubezpieczeniowej to nie polecam kolesie pelna prywatka kreca ile wejdzie. --------------------------------------------------------------------------- zapomnialem dodac o wartosi auta bylo to 70% ale moze 50% no ale na poldki i 125 jak i maluchy to raczej nie ma normy daja kase i tyle [ wiadomość edytowana przez: prozak dnia 2004-05-07 19:04:58 ] |
Powel Fiat 126 76r Chełmno | 2004-05-07 19:11:12 Ja tez wspolczuje, ale niestety nie pociesze Cie. Ceny nowych blach beda kosmiczne np. pas przodu 140zl, bylo 60zl; blotnik przedni 50zl, bylo 25zl Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: Powel dnia 2004-05-07 20:21:03 ] |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-05-07 20:11:26 no ale co ci gosc potem powiedzial? dlaczego zaczal cofac?masz malucha? jak tak to moze cie nie zauwazl, kiedys omalo co nie staranowala mnie tatra ktorej kierowca sobie skrecal w lewo z pasa do jazdy na wprost i normalnie ja tu sobie chce skrecac a ten na mnie bokiem jedzie ,tez jechalem wtedy malcem |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-07 21:18:48 Powel nie o to biega czy trzeba czy nie, jak by byla policja to ona stwierdza kogo wina, co, jak itd. a co do cen to wiem ze PZU daje takie kwoty ze zawsze jest sie na + kumpla znajomy ma prawie cale autko odnowione w ten sposob i nadal odnawia jesli wiecie o co chodzi |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-05-07 22:16:06 Jak w pzu to spoko.
Naprawa poldka = 850 zł wg pzu była warta 1500. koledze za pas przedni lampy i maske policzyli 700 złotych Maski nei trezba był omalowac wiec kupiłsobie kubła. |
Powel Fiat 126 76r Chełmno | 2004-05-08 00:49:59
Ale jak koles sie przyzna to mozna jechac odrazu do ubezpieczalni, bez policji, tak jest teraz. A jesli chodzi o te kwoty to podalem jakie beda ceny czesci. Mam sklep i jak dzwonilismy do hurtowni o cene pasa przedniego to jak uslyszalem ja, to z krzesla spadlem Normalnie kosmos |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-08 11:22:56 Pawel masz racje jak sie trzyma tego co mowil jest ok policja to takie plecy dla ciebie w razie jak gosciu pogadal by z qmplem ktory by mu doradzil zmiane decyzji Lukasz822 co do korekty stluczki czytaj wymiany kolejnych czesci tp powiem ci taka sytuacje ojciec znajomego zalapal sie na stluczke (tez przodem) nie z jego winy a mial tylni zderzak obwieszony juz predzej oswiadczonko dostal tez i po powrocie do domu pisz..... z buta pare razy w tylni zderzak az z jedej strony calkiem puscil w PZU uznali mu to jako skutek stluczki i wsio co do twojego blotnika jesli chcesz cos "poprawic" polecam durzy mlot owiniety szmata na grubo miodzio powinno dawac erfekty mozesz w sumie obic w przodzie wszycho co bys chcial wymienic byle to wygladalo realistycznie a nie jak po dachowaniu z postojem na drzewie |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-05-08 14:52:59 jaki rocznik Twojego malucha wiem bo miałem takie dwie |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-05-08 15:24:23 kasacja to wypłata różnicy pomiedzy wartościa samochodu przed szkodą a wartością po szkodzie, samochód jest Twoj i nikt Ci go nie zabierze.. kasacja to sposób wyliczenia odszkodowania..
miałem strzaskany przod całkowicie, błotniki maska, pas, lampy, wszystko..wycenili mi auto na 1500 PLN (90 r.) i dostałem 1000 PLN.. nie tragicznie, ale ledwo starczyło i to przy lakierniku znajomym.. [ wiadomość edytowana przez: mille dnia 2004-05-08 15:26:16 ] |
Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2004-05-08 15:38:52 Co do wprowadzania korekt to bym byl ostrozny bo ostatnio byl taki przypadek u mojej kolezanki ktorej ojciec jest blacharzem. Przyjechal gosciu Hondą po dokonaniu korekt Oczywiscie gosciu z ubezpieczalni powiedzial ze przy takiej predkosci i w takich warunkach takie szkody nie mialy by miejsca Dostal ubespieczenie ale do remontu musial se doplacic prawie 2000 zl Wiec lepiej uwazajcie zebyscie nie za bardzo nie gieli blach bo Ci ludzie wiedza jakie moga byc zniszczenia po dzwonie Oni tam pracuja i codziennie maja po kilka ogledzin samochodow i sie nie dadza nabrac. |