| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-05-22 18:49:49 Cześć,
Nadal szukam fajnej Omegi do kupienia. Znalazłem 2.5 V6 z manualem, kombiaka, Elegance, rocznik 1999, nie walona, przebieg (potwierdzony w książce po przeglądach) 133000. Zasadziłem ją dzisiaj na kanał i oto co mam jej do zarzucenia: - uszkodzony czujnik obrotów wału <- dla mnie bzdet - zabrudzona od oleju miska olejowa - olej pomiędzy silnikiem i skrzynią biegów - nieduży, ale jest. Samochód dość długo stał. Według mechaników z ASO wystarczy uszczelnić miskę (380 zeta) + wymienić uszczelniacz wału korbowego (to dużo więcej - trzeba skrzynię wyciągać). Wyciek na oko nieznaczny. Możliwe nawet, że po wytarciu oleju bedzie się pojawiał w niedużych ilościach i nie opłaca się tego robić (mam nieduże przebiegi - okresowa kontrola poziomu oleju, czyli czujność). Straszne to uszkodzenia w tym samochodzie? Czy się nie przejmować? Cena jest taka sobie - nie jest to jakaś oszałamiająca okazja, koleś nie chce za wszelką cenę sprzedać samochodu natychmiast. Plusy bez wątpienia, to relatywnie mały przebieg, pełna dokumentacja (wraz z fakturami z przeglądów etc), bezwypadkowość. Jak myślicie? |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-05-22 19:31:34
Te dwie pierwsze rzeczy powiedzmy standard Ostatnie w/g mnie kwalifikuje auto do odstrzału. Usczelniecz jesli puszcza to sa takie powody: - przelany olej ponad miarę i to kilkakrotnie pytanie dlaczego? Bardzo duże zużycie oleju? - krzywizna pomiedzy silnikiem a skrzynia biegów rzecz która w normalnym aucie sie nie powinna wydarzyć bo silnik jest montowany do skrzynie i potem ladowanay do auta Dlaczego krzywizna? Puknięte? Dachowanie?Uderzenie z boku? - no i wada fabryczna, hm możliwe ale nie chce mi sie w to wierzyć Nie ma przypadkiem atrakcyjnej ceny? |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-05-22 19:32:26 miklo pisze:
Cześć, - uszkodzony czujnik obrotów wału <- dla mnie bzdet - zabrudzona od oleju miska olejowa - olej pomiędzy silnikiem i skrzynią biegów - nieduży, ale jest. ------------------------------------------------------------------ Te dwie pierwsze rzeczy powiedzmy standard Ostatnie w/g mnie kwalifikuje auto do odstrzału. Usczelniecz jesli puszcza to sa takie powody: - przelany olej ponad miarę i to kilkakrotnie pytanie dlaczego? Bardzo duże zużycie oleju? - krzywizna pomiedzy silnikiem a skrzynia biegów rzecz która w normalnym aucie sie nie powinna wydarzyć bo silnik jest montowany do skrzynie i potem ladowanay do auta Dlaczego krzywizna? Puknięte? Dachowanie?Uderzenie z boku? - no i wada fabryczna, hm możliwe ale nie chce mi sie w to wierzyć Nie ma przypadkiem atrakcyjnej ceny? Ja bym nie brał.Własnei tylko z tego ostatniego powodu. [ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-05-22 22:03:59 ] |
miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-05-22 19:39:39 Dzięki za odpowiedź. Cena nie jest szczególnie atrakcyjna. Koleś chce 43 tyś. Można za tyle znaleść inne Omeśki z tego rocznika.
Ponoć była niewalona. Na oględzinach wygląda dobrze. Ale troszkę mnie wystraszyłeś. No cóż. Szukam kwartał - poszukam jeszcze trochę |
K_R_Y_S LOB SYMPATYK Opel Zafira B gdynia | 2004-05-23 08:56:38 380 za wymiane uszczelki pod miska??? o rany rozboj w bialy dzien |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-05-23 13:45:13 Ja sie rozgladalem 4 miesiace inie zaluje, bo mam najlepszy egzemplarz z tych wszystkich co widzialem poprzednio. A to w sumie sa auta trudno chodliwe wiec nie ma za bardzo tak, ze ucieknie z przed nosa. |
miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-05-23 16:19:49 Jestem faktycznie cierpliwy Co do motoru 3.0 - oczywiście chętnie kupię. Mam takie założenia: - 98-99 rok (nowsze są zbyt drogie) - manual - 2.5 lub 3.0 V6 benzynka (mam nadzieję, że pozwoli na odrobinę szaleństwa - na szutrze szczególnie) - kombi - niewalony Reszta jest juz mało ważna. Wersja ELEGANCE troszkę mnie odstrasza niby drewnem w środku. Ale spoko to zniosę - pocieszeniem jest autoklima i parę innych bajerów Mało jest egzemplarzy z tych lat. Są raczej starsze. Skolei z lat 98-99 często są powypadkowe. |
Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2004-05-23 22:22:43 eee, ja szukałem auta też ok. 4 miesięcy jeśli mogę coś doradzić, to z V6 bierz TYLKO 3.0 Te same koszty eksploatacji, a jednak 41KM więcej pod maską i to się czuje Pozdrawiam Konrad |
ryba-1 Jeep Grand Cherokee Bydgoszcz | 2004-05-23 22:33:17 ja sprzedalem poprzednie auto w sobote wieczorem a w niedziele o 11 juz mialem opla!!!
i tak dlugo bylem bez auta |
Goel będzie X30XE Warszawa | 2004-05-24 03:14:53
miklo: za pol roku bede szedl DOKLADNIE po Twoich sladach... tez '98-'99 tez MV6 tez manual tez caravan wyposazenie wiadomo jakie z takimi motorami. gratuluje wyboru i jeszcze raz powodzenia. |
miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-05-24 04:28:42 Goel: No to witaj w klubie. I (nie chcę Cię straszyć) przygotuj się na niełatwe poszukiwania |
Goel będzie X30XE Warszawa | 2004-05-24 08:31:19
no ja rozumiem... i wiem co sie dzieje. temu albo odkupie od kogos kogo znam - 3% albo pojade na pare dni na zachod ale pewnie dalej niz Berlin - 97% jakeś taki cierpliwy Miklo to se na mnie do listopada poczekaj to razem urzadzimy polowanie... pozdrawiam |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2004-05-24 11:42:50
Hmm. Ja szukalem V6 lub 2.5td. Ostatecznie zdecydowalem sie na auto raczje skromne - 2.5 GL. Moim kryterium nie byl rocznik, ale cena - ustalilem, ze nie chce wydac na ten samochod wiecej niz 30k zl (tyle zona zaakceptowala.... Jezeli szukasz wrazen z jazdy, nie kupuj 2.5. Nie jest moze slamazarny, ale w fotel Cie nie wcisnie. Roznica w osiagach pomiedzy 2.5 a 3.0 jest KOLOSALNA. IMO nie powienies sie koncetrowac WYLACZNIE na roczniku - poogladaj tez auta starsze (i nowsze, jezeli mozesz zaplacic kilka tysiecy wiecej). A noz trafi sie cos , co spelnia wszystkie inne oczekiwania. |