MotoNews.pl

Ceny LPG w Polsce...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Odświeżam co nieco temat...jestem ciekawy jak się teraz kształtują ceny LPG w waszych okolicach...po tym jak zagościliśmy w UE. U mnie już 2004.05.01 cena z automatu podskoczyła 30 gr. na litrze.
Obecnie LPG w moich stronach (Grodzisk Maz. 35 km. od Warszawy) pomiędzy 1,65 a 1,67 zł/l. Jak to wygląda u was??

To chyba zależy od dnia no i od stacji oczywiście. Dzisiaj tankowałem na statoilu za 1,78 sic!!! Mam nadzieję ,że to rekord...

Akcyze na Autogaz juz maja najwyzsza wiec ceny autogazu nie powinny isc w gore.
Ja jestem przerazony ceną Oleju Opałowego.
Mam dom na ten wlasnie olej ( wygoda jak cholera ) ale wczoraj przejezdzalem obok stacji i widzialem 2,40 za litr !!
To mi wychodzi 10 000 zl na zime!!!!!!!!! oglupieli !!!!!!!!

Poznan, stacje typu bp, shell 1,71-1,78 stacje "auto gaz" 1,65-1,70
Pamietam cene na 1 stacji bo od roku sie nie zmieniala 1,52 i skoczyla na 1,68... 16gr w gore...

Radom i okolice:
małe stacje prywatne 1.55-1.60
sieciówki RADOM średnio 1.70

dwie stacje obok mnie i już od jakiegoś tygodnia 1,65 narazie stoi

bp, shell jadą równo skok w pierwszych dniach maja z 1,49 na 1,76
mniej znane 1,55 (nowe miejsce na razie test jakości ) do 1,65
tzw osiedlowe nawet 1,45 ale zbyt duże ryzyko, cena kusi jakość odpycha.

Warszawa - Shell 1,79
prywatne - 1,65 - 1,70

Jadąc "7" z Radomia w Orońsku jest taka stacja WW na której LPG kosztuje 1.45 !! 95 - 3.89 !! Ale za jakość nie ręczę chociaż jak miałem Ładziankę to tam się tankowałem i wszystko było OK.
Teraz mi sie zdaje ze dla Toyki za słaby to gaz.
Ale ceny i tak robią wrazenie, hihi

Tak, tak - jest tak stacja. W pobliżu są też 2 stacje PLUS, na których też jest pieruńsko tanio.

Dla Lodzi taka stronka powstala.
http://paliwo.prv.pl/

Skierniewice Orlen 1.61

Częstochowa:
- sieciówki 1,77 zł,
- mniejsze 1,7-1,75, rzadko 1,69

Czyli znowu to cholerne miasto jest najdroższe!!!!!!!!!!!!

Świdnica i okolice jest dość droga , chociaż pałace jak całej Polsce marne.
Ceny LPG na 18.V.2004 kaształtują się następująco :
stacje markowe : 1.73 zł / l
tansze : 1.67 zł/ l.
Na poprawe chumoru gazownicy musza przyjac , ze benzyna tez drozeje.

W końcu jesteśmy tera w UE
Jak tankowałem benz95 w shellu to był dopiero szok

Cytat:
2004-05-18 00:52:48, LexusFan pisze:
Akcyze na Autogaz juz maja najwyzsza wiec ceny autogazu nie powinny isc w gore.
Ja jestem przerazony ceną Oleju Opałowego.
Mam dom na ten wlasnie olej ( wygoda jak cholera ) ale wczoraj przejezdzalem obok stacji i widzialem 2,40 za litr !!
To mi wychodzi 10 000 zl na zime!!!!!!!!! oglupieli !!!!!!!!

u nas w okolicy opałowy olejek 1.89
LPG 1.60
ale tankuje na Shelu bo różnica 5 groszy a czuć ciut

U mnie zachodniopomorskie jak przed unią ceny wyższe gaz 1,68 do 1,77 przed dawną granicą Jechałem w niedziele do Berlina no i szok pan na granicy bardzo obrażony że dostał dowód osobisty "stary" oczywiście tekst itd ale niestety on był w pracy ja na wycieczce. Chyba trzeba tych ze straży troche podszkolić

A na Jet na Połczyńskiej za Lazurową podskoczył gaz na 1.67 i do tego dziś się zdziwiłem bo do pustego załadowali mi 39,5litra gdzie normalnie i na innych stacjach wchodzi mi zawsze około 36,7. Hmm, czuję tu jakiś przekręt i nikt mi nie wmówi że to różnica temperatur itp. Żegnaj JET-cie.

Cytat:
2004-05-18 18:46:45, CarinaGTI pisze:
u nas w okolicy opałowy olejek 1.89
LPG 1.60
ale tankuje na Shelu bo różnica 5 groszy a czuć ciut

Ceny LPG zaczynają się już od 1.59 (ale jest badzwiewnej jakości ) Na Orlenie 1.63 - znacznie lepszy. A co do Shella Konrad, to nie trzeba doplacic wiecej ? Wydawalo mi sie, ze byl po 1.67, albo 1,69 na Żmigrodzkiej we Wroclawiu (tam mają dobry gaz - zgodze sie z przedmówcą )

Cytat:
2004-05-19 09:48:56, Navigator pisze:
A na Jet na Połczyńskiej za Lazurową podskoczył gaz na 1.67 i do tego dziś się zdziwiłem bo do pustego załadowali mi 39,5litra gdzie normalnie i na innych stacjach wchodzi mi zawsze około 36,7. Hmm, czuję tu jakiś przekręt i nikt mi nie wmówi że to różnica temperatur itp. Żegnaj JET-cie.

beznadziejna stacja, nie ty pierwszy sie naciales!!!