Malowaniw butla Tlen???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowanie mam pytanko bo jesli chodzi o lakiernictwo to jestem zimny!!! mam problemy z zalatwieniem sobie kompresora a potrzebuje pomalowac malca !!ale zato mam butle od od autogenu i wpadlismy z ojcem zeby jaj uzyc co o tym sądzicie ma to wogóle racje bytu moze ktos z was cos takiego przerabiał i pyt 2 jakie cisnienie potrzebuje do mal??? zgóry dzieki za wszystki odp!!!

stale na pistolecie okolo 4 atm najlepiej przystosowane do pistoletu najczesciej 3,5 atm

tak po prawdzie to na calego malca braknie ci tlenu a poza tym jak trafisz strumieniem na cos tłustego to bedziesz szukal malucha u somsiadow

ja bym byl jednak za tradycja

Cytat:
tak po prawdzie to na calego malca braknie ci tlenu a poza tym jak trafisz strumieniem na cos tłustego to bedziesz szukal malucha u somsiadow

nie kumam, o co chodzi z tym ,,czyms tlustym"??

wystarczy, że powstanie jakaś iskra, cokolwiek i jak pierdutnie to nie będzie ani Ciebie, ani Twojego Taty ani maluszka.
Zastanów się nad czymś innym.

jak na siłe chcecie sami malowac to już lepiej kupcie sobie w hiperduperz np. tesco pistolet elektryczny do lakierowania
widziałem takie cuś w cenie chyba poniżej 100 zeta ale nie mam pojęcia jak działa

właśnie widzialem ulotke z auchan-a i jest tam właśnie takie coś do malowania za 40zł

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
nie kumam, o co chodzi z tym ,,czyms tlustym"??

Smar w atmosferze tlenu reaguje bardzo gwałtownie.

Ja to właśnie ćwiczę.
Mam kompresor. 180l 6bar. Podobno minimum to 100l [ powietrza musi być sporo żeby pistolet nie zaczął chlapać w połowie machy lub dachu] Ja za swój kompresor zapłaciłem 400zeta.
Pytałem wielu osób i właśnie tak mi doradzali. I wszyscy odradzali elektryczne wynalazki, bo z tego podobno baranek wychodzi.
Przemyśl to. Jak kupisz kompresor to na pewno jeszcze ci sie do czegoś przyda, to jest pewne.
Pozdro