| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-05-12 14:31:21 Panowie elektrycy jaka moze byc przyczyna ze gdy odpalam go przez rozrusznik niechce odpalic (nawet nie probuje zaskoczyc)
iskra jest paliwo jest ... podejrzewam ze jak krece rozruchem go iskra jest za slaba albo woogle nie ma.... jak wlacze zaplon i pokrece kolem pasowym to jest iskra mowie od razu ze na pych pali od razu.... CO JEST ? :> |
Nomad F&F Sympatyk Wspomnienie po Gdańsk | 2004-05-12 14:39:38 U mnie podobne objawy były przy zbyt słabej masie na silniku....
spróbuj założyć kawałek przewodu bezpośrednio z "-" akumulatora do silnika ... |
nikusss 4xVW i Polski Fiat gliwice | 2004-05-12 14:52:27 a u mnie bylo tak jak mialem slaby aku - wydawalo sie ze rozruch niezle kreci a nie odpalal za nic, naladowalem aku i zapalil od razu |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-05-12 16:07:58 AKumulator podlaczylem z kanta 60 kreci jak glupi ale co z tego nie odpali..
zaplon jest dobrze ustawiony bo.... jak wlacze zaplon i krece kolem pasowym iskra przeskakuje dokladnie na 9-10 stopni Zakrecilem tez rozrusznkiem i w tym czasie sprawdzalem czy jest iskra... i niestety jest... co jest ?? |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-05-12 16:19:44 cos z gaznikiem? moze byc... tylko co ? ma ktos jakis pomysl?
moze przewody wysokiego napiecia? moze brak odpowiedniej masy jak ktos wspomnial? to wlasnie jest zagadakowy maluszek |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-05-12 18:12:24
Bo odpala się silnik, instalacja
A co to jest kant 60? czy w latach '60-tych robili DF'y? A może silniczek masz sześciolitrowy? Ale pewnie chodziło po prostu o 2.0 lub 60Ah
Zaraz, to mowa o Kancie czy Malarii A może jak wykręcasz świece to jest mniejszy opór - łatwie mu kręcić i wtedy jest iskra, a po złożeniu... No dobra, zejdźmy na Ziemie |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-05-12 19:45:03 Barryego kant stoi u mnie .
Chodzi o maluchu barryego - chłopak zrozumiałco najlepsze i kupił wreszcie porzadne auto Gaźnik jest ok - u mnei działał. Akumulator kant 60 - 60 ah z kanta !!!! U mnie był podobny problem . Wysatrczyło dokrecic klemy i je wyczyscic i obsmarowac , po czym odkreciłem mase aku - buda i tez posmarowałem przewodzacym smarem poczym dałem 2 masy - i działa. |
B_A_D F&F Sympatyk D Z I A M A K | 2004-05-12 22:09:21 u mnie była to wina czujnika położenia wału,ale u Ciebie ta opcja odpada bo masz FLa
|
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-05-12 22:38:02 a może pompka paliwa nie podaje paliwka.
tzn jak kręcisz to niebardzo ma silę ssać ----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-05-13 10:25:25
Przecinka zapomnialem dac :> Niedlugo chyba zaloze z "archiwum malucha":> przeczyscilem mase silnika mase minusa ... dosztukowalem przewod roz-alter bo byl zerwany wymienielm swiece w 1 garze bo padlo na nia podejrzenie pare wiazanek rzucilem i odpalil :> pochodzil 5 min po czym sam zgas....:| sprawdzam iskra jest.. paliwo rowniez wiec co jest ???? myslalem ze luzy zaworowe sie wykasowaly bo moglem za mocno przykrecic pokrywe zaworow ale sprawdzilem i sa OK... Bylo juz lepiej niz wtedy bo dawal jakies oznaki zycia :> np jak postal 2 minuty to probal tylko raz zaskoczyc po czym juz wogole.... znowu 2 minuty czekania i znowu probowal ale tylko raz wkurwilem sie spakowalem narzedzie zamknalem klape bagaznik i powiedzialem do kumpla daje temu gnojowi ostatnia szanse.... i odpalil od tyka !!!!!!!!!! zrobilem rundke w kolo osiedla i jest OK i zapala od tyka !! Ma ktos jakies sugestie ?>??? |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-05-13 10:51:43 A pamietasz jak mojemu powiedziałem ze huja potne na cabrio ??????
Tez działa - autosugestia te auta maja dusze |
mountez F&F Sympatyk | 2004-05-13 11:00:14
haha, dobrze powiedziane. mozna nawet powiedziec ze to auto-sugestia albo wrecz malucho-sugestia. slowo nabralo tutaj nowego znaczenia:))) |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-05-13 11:46:43 Przed chwila bylem na dole i odpalilem go nie bylo zadnych problemow....
ale ja wiem ze nic sie nie rozwiazalo.. kupilem nowe swiece i kable mase silnika juz wiecej w niego nie dokladam :> |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-05-14 14:32:40 a co jeest w nim do roboty ? |
Suhy77 Fiat Panda Nisko | 2004-05-14 21:40:56 szpilki od resora tzreba by 2 wspawac, cieknie olej po kole zamachowym, rozrusznik by mozna bylo sprwic nowy lub zregenerowac, choc i tak pali to najwieksze wady |
Gabber FSO Polonez 1.5 SLE Płock | 2004-05-14 22:52:50 A propos dushy w malanie -moja pomarańczówka raz zastygła w odległej od domu części miasta(tak jakby odpiąć klemę)jak sprawdziłem bezpieczniki klemy złączki kabli alter. ,wshystko było ok,jeshcze raz .... i nic.W końcu już ostro zagotowany mówie do kumpla "zostawie go tu najwyżej go rozwalą albo podpalą" sprawdzam jeshcze raz - Sorry za OT ale każdy k-shell ma jakieś marzenia Do rzeczy:a może ma jakiś opór i jak kręcish rozruchem to nie radzi a z popychu radzi Pozdrawiam wshystkich fiat-maniaków... [ wiadomość edytowana przez: Gabber dnia 2004-05-14 22:58:22 ] |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-05-14 23:28:10 może to gaźnik a konkretnie za wysoki poziom paliwa i go zalewa.
sam niewiem, dziwne... ----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-05-14 23:55:46 to prawda te samochody maja dusze. Z nimi trzeba grzecznie chyba ze on z toba niegrzecznie to i ty wtedy tak samo do niego hehe. Mi kiedys jak zgasł na swiatłach kreciłem kilka minut i nic a tylko krzyknąłem na niego ze sie pogniewamy i odrazu odpalił. Ostatnio tez mi sie zablokowała kolumna przy skreconych kołach na maksa (jak wjezdzałem na parking) i ni gorma nie chcaiły sie wyprostowac. Siłowałem sie z 5 min az sie cały spociłem Pozdrowionka |