| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-05-13 21:39:36 Witajcie!
Mam problem. Nie mogę korzystać z wyszukiwarki na forum, ponieważ wyskakuje mi następujący komunikat: "Dostep do wyszukiwarki wylacznie z domeny motonews.pl. Jesli wyswietla Ci sie ten komunikat odblokuj informacje przechowywana w zmiennej HTTP_REFERER (Norton Internet Security i inne)" Korzystam z Norton Internet Security 2003. Szukałem i nie mogę nigdzie znaleźć ustawień do zmiennej HTTP_REFERER!! Czy możecie powiedzieć co i gdzie mam zmienić w ustawieniach firewalla? Będę bardzo wdzięczny!! |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-05-13 22:44:06 A nie mozesz po prostu na czas wyszukiwania wylaczyc tego internet sekjurita? |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-05-13 22:50:55 Moge,ale przeciez musi to sie jakos dac ustawic!!
Poza tym nie chce, zeby mi sie w czasie szukania czegoś hakerzy z Pietropawłowska włamali na kompa! |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-05-13 22:56:53 kurna,miałem NISa-ustawiłem to to jakims cudem i działało.
w tej chwili nie mam firewalla i nie pamietam gdzie sie to zmieniało proponuje napisz na priv do admina motonews(Deamona),zeby przyblizył gdzie takiej opcji szukac w NISie chodzi o to zeby nis zezwalał na wysyłanie informacji "z jakiej strony przybywasz" pzdr |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-05-13 23:58:26 A po co komu firewall. Chyba tylko po to zeby miał dobre samopoczucie. Jak ktoś chce to i tam sie włamie. A jak nie masz firewall to nie masz problemow z przegladaniem stronek, sciaganie z neta. Same zalety. Ja miałem raz jakiegoś cośtam skjutity i dałem sobie spokój z tym szitem. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-05-14 00:04:01 Witam
a po to jest firewall, by Ci małoletni synek sąsiada nie pakował na dysk stada wirusów raz na 3 dni, jesteś może za małym pionkiem by mieli Cie napadać hakerzy z prawdziwego zdarzenie ale ciekawość i złośliwośc tego gnojka z parteru nieraz doprowafdzi Ci do qrwicy PS Leszek , nie bierz tego osobiście do siebie, ale ja ten temat dokłądnie przetrenowałem, i w sieciach blokowych jest to niezbędne zabezpieczenie |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-05-14 00:06:36 Miałem sieć osiedlową przez 3 lata i nic takiego mi sie nie przydarzyło. Teraz internet mam dostarczany przez kabel i tez nie narzekam na hackerów czy wirusy. Jedyne zabezpieczneie to antyvirus z updatem i wsio. Firewall naprawde mozna sobie o kant d. roztrzaskać. |
Papec SYMPATYCZNY GOŚĆ Audi A4 Gdynia - Aberdeen | 2004-05-14 00:24:41 Witam
Ja mam firewala i kablówke z mutimedi. Firewall Zone Alarm i jak widze i tego ile g... on blokuje to uważam że jest potrzeby. Wyszukiwarka działa bez problemów. p.s zgadza się z Mirkiem już kilka razy ktos próbował wejść na mój komp. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-05-14 00:41:42 Witam
Leszek, jakby Ci to powiedzieć, nie chę się wymądrzać, ale jak wiesz, oprócz pracy w żeglarstwie kilka lat prowadziłem i nadal prowadze serwis komputerowy i troszku cosik wiem coś na ten temat więcej niż doświadczenie na podstawie jednego tylko własnego kompa, i widzę co potrafi napieprzyć przysłowiowy gnojek z parteru, jak zostawisz niezabezpieczony komputer. jak chcesz miec bezpieczny własny komp, to zabezpieczeń nigdy nie za wiele |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-05-14 00:48:16 Ja mam zrobione kopie wszystkiego na płytkach - wiec jak mi ktoś bedzie bardzo chciał to nawet z firewallem narobi bigosu na twardym. Najwyżej jeszcze raz postawie system - nunca problemo. Uwierzcie mi - jak ktoś chce to naewt najlepszego firewalla obejdzie z palcem w oku. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-05-14 01:00:31 Witam
No jasne, płytki to wspaniałe rozwiązanie Ja wole wiedzieć że jak właczam komputer to nikt mi mi po nim nie buszuje, a na wizytę wielkich hakerów nie licze, za mały pionek jestem |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-05-14 01:06:31 Ja wolę bez skrepowania jakimiś firewallami, ktore robią bałagan w systemie, korzystać z neta.
Instalacja XP to kwesta 40 minut |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-05-14 01:17:45 Kochanyyyyy, 40 minut to dopiero preludium, potem jakieś 4 godziny pozostałych instalcji..., bo nie powiesz mi komp Ci służy tylko do obsługi forum a bałagan w systemie, hmmm... kwetia poprawnego zainstalowania systemu, bez pewnego minimum się nie obejdziesz... [ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2004-05-14 01:19:01 ] |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-05-14 01:41:22 Masz rację, ale ja nadal jestem przeciwny firewallom. |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2004-05-14 07:32:41 Leszek, nikt ci nie gmerał w kompie? u mnie skanowanie portów to normalka, co jakiś czas przez nie znane mi numery IP (z poza mojej sieci). kikla razy była próba zainstalowania mi trojana. Leszek, jestem pewnien że gdybyś w tej chwili przeskanował swój komp programem adaware lub spyboot, to okazało by się że masz dziesiątki zasyfionych plików. i to nie tylko trailerami... a na koniec: mam NIS, przeglądarka działa, ale za cholerę nie pamiętam gdzie to ustawiałem. DAemon, masz rację: wywal to |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-05-14 07:58:39 Leszek podziwiam Cie! Zainstaluj sobie NIS'a i gwarantuje Ci,ze w przeciagu 10 minut od instalacji firewall wyłapie Ci pare prób nagrania Trojana, skanowania portów etc. Oczywiście to Twój komp i Ty decydujesz o zabezpieczeniach! |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2004-05-14 22:06:56
Zawsze mozna skorzystac z programow ktore robia kopie partycji systemowej (lub innej) na innej partycji lub bezposrednio wypalic na CD, wtedy instalacja jest rownoznaczna z odtworzeniem stanu systemu z dnia wykonania kopii, trwa to o wiele wiele krocej |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-05-14 23:55:49 Góralu, na windowsie Ci skanowali porty? Polecam hijackthis. Tylko uwazajcie co usuwacie. www.filesearching.com |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-05-15 02:55:27 Witam
Pewnie, ja też znam kilka niezłych tricków z tym związnych, tylko ja bym to ujął tak: jak wysiadam z auta gaszę silnik, wyciągam kluczyki ze stacyjki, zamykam autko i wychodzę , a Ty czy Leszek proponujecie mi zostawić kluczyki w stacyjce, nie zamykać auta, ale za to zdemontować na odchodnym koło kierownicy, wajchę biegów i koła i wziąć wszystko ze sobą |