MotoNews.pl
7 Uszczelka do szyby 128 (49525/0) - PT

Uszczelka do szyby 128

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od pewnego czasu zawsze po deszczu neka mnie woda z prawej strony 3p-ka.Po wyjeciu srebrnej ozdobki z uszczelki stwierdzilem,ze jest ona przecieta(uszczelka).Uszczelnienie sylikonem nie przynioslo efektow.Czy mozna kupic uszczelke do 3p-ka bez tej przepieknej srebnej wytloczki wkladanej w uszczelke?

W którym miejscu to cieknie? bo ja mam to samo...

W samym narozniku(na dole) z prawej strony,cieklo mi tez z lewej ale sylikon jakos to uszczelnil.Widze,ze to neka 128!!!

[ wiadomość edytowana przez: mufaz dnia 2004-05-17 16:59:21 ]

witam
ja wlasnie jestem po uszczelnianiu tylnej szyby fakt w DF
czy dajesz silikon tylko w konty uszczelki( tam gdzie leci) czy cala bo jesli w katy to nic dziwnego ze nie pomaga bo woda dostaje sie na koncu silikonu (robi sie tam malutkie oczko) i leci pod uszczelka
rada ciachnij cala uszczelke lub caly dol i boki i dawaj sporo silikonu wiekszosc i tak wyleci gdy na spokojnie dodusisz uszczelke ale nie bedzie zadnych pechezykow powietrza. silikon dawaj od hhmm dna uszczelki czyli jak najglebiej no ze musi byc sucho to nie musze juz chyba mowic aha i mala rada w zaleznosci od silikonu (da sie odrywac od szyby lub nie) mozesz nasmarowac nad uszczelka jakims tluszczem co ulatwi ci oderwanie silikonu.