| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grzesiek75 F&F Wolny Słuchacz :) Czechowice Dziedzice | 2004-05-15 20:02:09 Właśnie buda jest ok, poza odpryskami kitu, niewielkimi zresztą. |
trez F&F Sympatyk gromadka fiatów kraków | 2004-05-15 23:40:33 bry
pierwsza rzecz to buda... druga stan zawieszenia...i ukladu kierowiczego...oraz amorki silniki akurat w 127kach potrafia robic potezne przebiegi..moja ma bez remontu 260tys...a znam dziadka w rzeszowie co ma zrobione 430 tys to norma tylko trzeba dbac o serce nie wiem do jakich celow bedziesz seven traktowac...dla mnie waza rzecza sa detale...procent orginalnosci... pozatym samochod jest super wiele czesci pasuje od uno cc i sc sam silnik to konstrukcja bardzo sprawdzona do dzis praktycznie stosowana w sc oczywisice po zmianach...cc mialo wkladany motor 903 do 93r. o czyms to swiadczy przykladowe ceny czesci zawieszenia (aktualnie siedze w temacie zaczynam remontowac moja seven, od podstaw na razie kupuje nowe czesci i bede wymienbiac wszystko na odarazu): - wahacz przod ze sworzniem 55zl - wahacz tyl 100zl - gumy + tuleje + podkladki na stabilizator (pasuja od ritmo TC i sa o niebo wytrzymalsze) 19zl na jeden komplet a potrrzeba dwa czyli 38zl - przekladnia kierownicza kompletna nowa 150zl - lozysko przod i tyl kolo 50zl - przgub to to samo co uno noey kolo 120zl - hamulce przod tarcze to samo co 125 troszke inne zaciski ale od 125 pasuja bez problemu - tyl hamulce praktycznie maluch po za minimalna roznica bebnow...ale nie wielka... jak kupisz daj znac...przeslij zdjecia na trez@o2.pl i zamieszcze na stronie: fiat127.glt.pl |
Perez F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p Warszawa | 2004-05-16 00:30:07 Trez ja też bym chętnie wrzucił foto na Twoją stronę... Tylko nie wiem czy teraz czy po blacharce... |
Grzesiek75 F&F Wolny Słuchacz :) Czechowice Dziedzice | 2004-05-16 09:53:42 Trez, miałeś kiedyś silnik do 127 sport, czy masz go dalej i jaka tam jest (była) skrzynia biegów??? |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-05-16 16:03:07 od siebie dodam jeszcze ze warto zwrocic uwage na lewarek zmiany biegow, a raczej na jego prace... mechanizm zmiany biegow w 127 jest dosc delikatny i po 30 latach z regoly malo dokladny lub wrecz totalnie "wyruchany" i wymaga regulacji lub wymiany najczesciej polaczonej z wymiana poduszek mocujacych silnik ktore tez z wiekiem powoduja "skakanie" silnika pod maska , uszczelka przedniej szyby prawie zawsze kurczy sie i przepuszcza wode, wiek robi swoje....praktycznie kazdy 127 "peka" w charakterystycznym miejscu, czyli w polowie wysokosci slupka srodkowego na poszyciu :
jest to wynik zmeczenia karoserii 30 letnia eksploatacja na wyboistych imitacjach drog w kraju nadwislanskim, trzeba zerknac tez na przegrode komory silnika w miejscu gdzie "wchodza" do auta podluznice, pekniecia gwarantowane no chyba ze auto mialo juz blacharke robiona, ps: Krzem, mimo pieczolowitego centrowania przed przykreceniem bebny od malucha w 127 w 9 na 10 przypadkow powoduja przez brak osadzenia na piascie wibracje podczas hamowania i "pulsowanie" pedalu hamulca...mozna sobie z tym radzic albo jakims cudem centrujac bebny "na oko" albo poprzez dorobienie u tokarza tulejek wbijanych w beben od 126, albo poprzez zrobienie flanszy i zamontowanie tarczowek co wlasnie czynic zaczynam... [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-05-16 16:08:28 ] |
trez F&F Sympatyk gromadka fiatów kraków | 2004-05-17 09:26:53 bry
perez zdjecia slij i przed i po !!!! to bedzie jeszcze lepiej sie ogladac! zrob maly opis i slij trez@o2.pl co do moich nie domowien to bart mnie wyreczyl - jak kupie nowe bebny to bede chcial dorobic tulejki aby mi beden nie latal. |