Problem z Ubezpieczeniem ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam taki problem ze chce kupic samochód który ma przeglad ale brak oc i musze nim jechac czy jest mozliwosc wykupienia oc np na parte dni ???
jak ktos wie jak to załatwic prosze o info z góry dzieki

Idz do PZU z umowa tak jak zwykle oplacasz OC i powiedz,ze chcesz ubezp.na tydzien NAPEWNO mozna wykupic ubezp.na taki okres czasu,ja bym na twoim miejscu jechal bez OC,jak auto nie rzuca sie w oczy to jeszcze lepiej.

JAde po 127 Mk1 ale 100 km jechac bez oc a niewiesz czy moge podjechac po samochód i potem w tej miejscowosci po oc na poprzedniego wlasciciela ??

Hudy - w miejscowosci w ktorej kupisz auto - mozesz wykupic OC na tzw umowe kupna sprzedazy lub kupic oc na wlasciciela - bo pozniej to ubezpieczenie i tak przechodzi na Ciebie - mowi od tym ustawa sprzed lutego chyba - wiem bo teraz jestem na etapie ubezp swojego wozka - i Pani powiedziala ze moge normalnei jezdzic na ubez poprzedniego wlasciciela. Tylko wiesz pojedz tam w dzien roboczy zebys znalazl tanie ubezp pozdrawim

To starczy ze jak pojade po samochód spisze umowe i pojade do pzu w tej miescowosci i wykupie oc na umowe tak ???
a niewiesz jaki koszt ubezpieczenia na umowe ???

Przerabiałem to 3 tygodnie temu:
1.kupujesz auto.
2.z umową idziesz do ubezpieczalni (newet w swoim mieście, a nie tam gdzie auto stoi) i wykupujesz normalną polise Oc na samochód, tylko na podstawie umowy i starego dowodu. Masz OC.
3. przerejestrowujesz.
4.idziesz do ubezpieczalni i robią ci aneks do umowy - w moim przypadku poprotu przekreślili gdanski numer rejestracji, i wpisali łódzki, stawiając parafke agenta.

i tyle

ale tak jak ty to piszesz to bede musiał dwa razy jechac raz po umowe drugi po auto

No raczej tak, ja swojego 128 350km lawetą wiozłem. Ale równiedobrze możesz poprosic obecnego ownera, żeby opłacił...

McQueen!!!
kiedy kupiles auto???
podobno od 1 stycznia nie mozna rejestrowac pojazdu na umowe kupna sprzedazy.....wiem cos o tym,bo przerabialem ten problem w marcu kiedy to bylem zmuszony do zarejestrowania Trabancika i pozbycia sie calej kasy [rej+OC].........

-----------------
http://plepleple.pl

To jak Hudy, zdecydowałeś się na tą siódemkę?? Nasza brać się będzie rozrastać??

Pozdrawiam