| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
alicia LOB MODER | 2004-07-20 18:13:41
OT: puchate brzydale
|
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-07-20 19:04:23 siemasz - sprawdz kompa - jest po prawej stronie prawej nogi pasazera z przodu. siedzi pod plastikiem wyciagnij plastik odkrec kompa (3 srobki) i wyciagnij wtyczke - jesli poleje sie woda to masz rozwiazanie. daj znac na priva co i jak |
macgregory Omega B Kombi Wrocław | 2004-07-20 19:45:43 A jakie kable założyłeś. Ja dokładnie rok temu wymieniłem na jakieś angielksie podobno najlepsze, a d..a wystarczyło że terz kilka dni lało gdzieś wilgoć pod auto weszła i mam przbicie. Sprawdź u siebie może to to.
|
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-07-20 21:35:04
To może tą drogą pojdziesz? Wystarczy mniejszy prąd w instalacji i na świecach może wypaść iskra.Dobry elektryk sobie poradzi |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-07-21 13:42:21 Czujnik położenie przepustnicy? |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2004-07-22 22:49:57 Jeżeli codzi o jazdę na gazie to przerabiałem to samo normalnie na postoju było OK. Przy jeżdzie z delikatnym wciśnięciem pedału gazu też tego nie było ale przy gwałtownym to zaczynał przerywać tak jakby się dławił, podobnie jak u Ciebie. U mnie pomogła wymiana świec i dociśnięcie kabli wysokiego napięcia do kopułki bo miały tendencje do minimalnego wysuwania się -jak się wysunął to iskra była ale już nie taka jak trzeba i silnik przy obciążeniu wariował (nowe oryginalne też mi się wysuwały ).
Dopiero po takim zabiegu wszystko wróciło do normy. |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2004-07-22 22:51:51 Jeżeli codzi o jazdę na gazie to przerabiałem to samo normalnie na postoju było OK. Przy jeżdzie z delikatnym wciśnięciem pedału gazu też tego nie było ale przy gwałtownym to zaczynał przerywać tak jakby się dławił, podobnie jak u Ciebie. U mnie pomogła wymiana świec i dociśnięcie kabli wysokiego napięcia do kopułki bo miały tendencje do minimalnego wysuwania się -jak się wysunął to iskra była ale już nie taka jak trzeba i silnik przy obciążeniu wariował (nowe oryginalne też mi się wysuwały ).
Dopiero po takim zabiegu wszystko wróciło do normy. |
www_ptasznik_pl Omega A Kraków | 2004-07-22 23:03:54 ok, jutro wytestuję i dam znać,
dzięki |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-07-23 01:06:28 ja tak miałem przy uszkodzeniu przepływomierza w poprzednim samochodzie, jak wdepnołem to tak jakby go zalewała benzyna dławił się itd. przy powolnym wciskaniu pedału jakoś się dało przyspieszać. |