Prosba o rade

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostanio skradziono mi Toyote Corolle - 4 lata. Stoje przed wyborem: Toyota Corolla - (ok 2 lat) czy Nissan Almera, moze Honda Civic (slyszalam, ze ma glosny silnik) czy nowe cudo Suzuki - Liana. Zalezy mi nie tylko na trwalosci silnika i zaiweszenia, ale przywiazuje wage do plastikow wewnatrz.(Toyota ma bardziej miekkie plastiki niz np. Skoda czy VW). Dziekuje za kazda rade w tej sprawie -

IMO nie pozostaje dużego wyboru jak wskazać jedynie Toykę corollkę (staram się być obiektywny)
Kupuj corollcię i napewno bedziesz zadowolony

No jasne, że Corollę

Ja jak stanąłem przed takim wyborem to brałem pod uwagę Almerę i Astrę II. Almera odpadła ze wzgl. na że tak naprawde jest to już dosyć stara konstrukcja, więc wolałem coś nowszego (nowocześniejszego - zwłaszcza jeśli chodzi o silnik). Astra II była po prostu droższa w danej wersji od Corolli no i nie cieszy sie taką bez awaryjnością.

Co do Civica jest też droższy i droższe jest jego utrzymanie (części i serwis), choć ma wielu sympatyków, nawet u nas w klubie (nie wiem czemu )

Suzuki Liana kojarzy mi się tylko z Top Gear'em

Co do spasowania i jakości plastików w moich Rolkach nic nie mam do zarzucenia.

Może i nowy Civic ma ładniejsze, ale na pewno Toyka praktyczniejsze.

No i nie porównuj np Fabii z Rolką

To myślę, że Ci pomogłem, wybór masz prosty

Cytat:
2004-05-28 15:17:13, CarinaGTI pisze:
Kupuj corollcię i napewno bedziesz zadowolony

Powiedziałbym nawet że zadowolona

O nissanach Almera słyszałem że rdza się na nich szybko pojawia...

Hondy mi się niezbyt podobają (KrzysioVW tu chyba mógłby coś powiedzieć...) ale z tego co czytałem to w Hondzie właśnie silnik jest największą zaleta tego autka

No a o Corolli to same dobre opinie raczej słyszę...

To coś czyli "samochód za rozsądną cenę" w Top Gear to Liana czy Diana ?

Liana... cóż to wogóle jest? Heh... popatrzyłem na necie i znalazłem to: Liana

Warto chyba przytoczyć ten fragment: "Completely outclassed by the Ford Focus, Peugeot 307, Honda Civic and more" czyli "Całkowicie zdeklasowany przez Focusa, Puga 307, Civica i inne".

A może teraz wyszła jakaś nowsza wersja tego autka...?

Cytat:
2004-05-28 15:13:30, nowalijka pisze:
ostanio skradziono mi Toyote Corolle - 4 lata. Stoje przed wyborem: Toyota Corolla - (ok 2 lat) czy Nissan Almera, moze Honda Civic (slyszalam, ze ma glosny silnik) czy nowe cudo Suzuki - Liana. Zalezy mi nie tylko na trwalosci silnika i zaiweszenia, ale przywiazuje wage do plastikow wewnatrz.(Toyota ma bardziej miekkie plastiki niz np. Skoda czy VW). Dziekuje za kazda rade w tej sprawie -

Odpowiedzi...będą ale raczej w wersji mono TYLKO TOYOTA